IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2012, 16:57   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
“Sıradakine hazır mısınız?”




Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, sanal ortamın güvenliği ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı özel bir online projeye başladığını duyurdu.

“Sıradakine hazır mısınız?” başlıklı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesindeki kaynaklar, sanal ortamınızı gerçekte neyin tehdit ettiği ve güvenliğini nasıl sağlayabileceğiniz ile ilgili güncel bilgilere erişim imkanı sağlıyor.

Kaspersky Lab’in sanallaştırma hakkında bilgi verdiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesi, sanal ortamlardaki IT güvenliği problemleri ve onlardan nasıl korunacağı konusunda, şirketlerin daha iyi bir anlayışa sahip olması için tasarlandı. Site, Kaspersky Lab’in 16 Nisan 2012 tarihinde piyasaya süreceği Kaspersky Security for Virtualization ile ilgili detaylar sunuyor.

Sanallaşma ile avantajlar artıyor, riskler azalıyor
Forrester Research Inc. tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa ve Kuzey Amerika’daki şirketlerin %85’i, sunucu sanallaştırması sistemini ya kurmuş ya da kurmak üzere. Gartner ’ın gerçekleştirdiği araştırma ise sanallaştırma teknolojilerinin hızla yayıldığını gösteriyor: 2012 sonuna kadar, x86 sunucular üzerindeki yükün yaklaşık %50’si sanallaşıyor.

Şirketler sanallaştırma sayesinde daha az sermaye gideri, kolay bakım imkanı, net verimlilik ve istikrarlı büyüme gibi pek çok avantajı kazandıklarından dolayı bu durum ve gelişme oldukça normal. Avantajların bu kadar açık olduğu durumda ise riskler daha az ortaya çıkıyor: Sanal makinelerin fiziksel makinelerden daha güvenli olduğu düşünülüyor. Gerçekte ise sanal ortamlarda var olan siber tehditler göz önüne alındığında neredeyse tam zıttı bir durum söz konusu. Gartner ’a göre, bu rahatlık 2012 yılında sanal sunucuların %60’ının fiziki olanlara göre çok daha az korunacağı anlamına gelebiliyor.

Aynı zamanda zararlı yazılımların sayısı da giderek artıyor: Kaspersky Lab, her gün yaklaşık 70,000 yeni tehdit tespit ediyor ve internetten yüklenen her 14. dosya zararlı yazılım içeriyor.

Kaspersky Lab Kıdemli Kurumsal Ürün Pazarlama Müdürü Vladimir Udalov “Sanallaştırma teknolojileri, dünya çapındaki kurumsal ağlarda giderek artan bir öneme sahip. Bu durumun avantajları genellikle bilinmesine karşın, sanal altyapılar için güvenlik çözümleri hakkındaki farkındalık seviyesi ise inanılmaz derecede yetersiz. Kaspersky Lab malzemelerine ve bağımsız verilere ev sahipliği yapan yeni sitemiz, var olan çözümler ile ilgili, şirketlerin daha fazla bilgilenmesini ve doğru kararı vermesini sağlıyor” dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesi, önümüzdeki aylarda güncellenerek, kullanıcılara, sanal ortamın güvenliği konusunda en son analitik malzemeleri, araştırma makalelerini ve raporları görme imkanı verecek. Bunun yanı sıra basit bir kayıt işlemi sonrasında, bir dizi özel malzemeler de kullanıma açılıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazır, mısınız”, “sıradakine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kışa hazır mısınız? N999 IF Ekstra 0 06 Şubat 2012 02:28
30'lu yaşlara hazır mısınız? Ruj Kişisel Gelişim 0 06 Eylül 2011 15:12
Win 7'ye hazır mısınız? Dilara Windows 0 01 Kasım 2009 18:09
Resistance 2'ye Hazır mısınız? Heidi Oyun Dünyasından Son Haberler 0 03 Eylül 2008 11:35