IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2012, 10:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (8)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu ekran pil süresini uzatıyor




Ünlü elektronik firması Qualcomm tarafından geliştirilen özel bir ekran teknolojisi olan Mirasol, pil ömrünü ciddi anlamda artıyor. Detaylar haberimizde.

Kanada’da bir fast food zinciri bir türlü büyük boy içecek satamaz. Şirket müşterilerinin büyük boy içecek içmeleri için birçok yol dener ve önemli bir pazarlama bütçesi harcar. Ancak yine de uzun vadede bir türlü hedefine ulaşamaz. Buna bir çözüm bulması için transfer ettikleri yöneticiye çözüm için açık çek verilir. Deneyimli yönetici kısa sürede başarıya ulaşır. Çözüm olarak ufak içeceklerin üzerine çocuk boyu yazar ve bir anda müşteriler daha büyük boy içeceklere yönelir.
Yeni yönetici getirdiği bu farklı bakış açısıyla bu sorunu sıfır bütçe ile çözmüş olur. Bazı çözümü çok zor gözüken sorunları çözmek için bazen farklı bir pencereden bakmak çözümün anahtarı olabiliyor.
Giderek hayatımızdaki yeri vazgeçilmez bir yer edinen akıllı telefonların şarj süresi de çözümü zor bir soru olarak sektör temsilcilerinin başını ağrıtıyor. Ancak Kanada’daki deneyimli yöneticinin yaptığı gibi bu soruna farklı bir açıdan bakarak çözüm arayan şirketler de var.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bunlardan biri de Amerikalı bilişim şirketi Qualcomm. Şirketin üzerinde çalıştığı ekran teknolojisi Mirasol’da beklenen aşama kaydedilebilirse artık akıllı cep telefonu kullanıcıları şarj cihazlarınızı sürekli yanında taşımak zorunda kalmayacak. Tabi bunun için biraz daha zaman ihtiyaç var.


Cep telefonları akıllandıkça bu cihazların batarya tüketimleri artıyor. Üstelik cihazlar da eskisi kadar büyük olmadığı için bu artan enerji tüketimine çok küçük bataryalarla cevap vermek gün geçtikçe zorlaşıyor. Cep telefonu işlemcileri üreten şirketler bir süredir bu sorunu daha az enerji kullanan işlemciler ile çözmeye çalışıyor. Ancak burada gidilebilecek alan giderek daralıyor. Sektördeki her şirketin olduğu gibi Qualcomm’un AR-GE departmanı da bu alanda yoğun mesai harcıyor. Ancak şirket içinde yapılan çalışmalar bununla sınırlı kalmıyor.
Şirketin bir bölümü de Mirasol adını verdikleri bir ekran teknolojisi üzerinde bir süredir çalışıyor. Akıllı telefonların batarya sürelerinin kısa olmasında en başlıca rolü üstlenen ekranlar konusunda yapılacak ciddi bir iyileştirme Qualcomm’un elini rakiplerine göre ciddi şekilde kuvvetlendirebilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Peki, ne bu Mirasol’un olayı? Mirasol ekran, ortamdan yansıyan ışıktan renk yaratma yeteneğine sahip mikro-elektro-mekanik sistem bazlı bir teknoloji olan interferometrik modülasyonunu kullanıyor. Yani mirasol gündüz güneş ışığını yansıtarak enerji tüketimini oldukça düşük seviyelere düşürüyor. Şirket bu ekran teknolojisini Tayvan’da bir fabrikada üretiyor.


Qualcomm bu teknolojiyi şimdilik sadece e-okuyucularda kullanıyor. Qualcomm CEO’su Paul Jacobs, ‘Kasım ayında ilk defa mirasol ekranlı e-okuyucuları Güney Kore’de pazara sunduk’ diyor. Güney Kore’den sonra ise Çin ve Tayvan’da da şirket mirasol ekranlı e-okuyucuları pazara sundu. Amerikalı şirket şimdilik bu teknolojiyi cep telefonu ve tabletlerde kullanmıyor.
Zira bu ekranın görüntü kalitesi halihazırda bu iki segment için yeterli seviyede değil. Mirasol cep telefonu ve tabletler için hazır olduğunda ise aynı işlemcilerde olduğu gibi tüm cihaz üreticilerine açık olacak. Şirket Uzak Doğu pazarında e-okuyucu segmentinde kendini geliştirerek orta vadede bu iki segmente de girmeyi hedefliyor. Ancak Amerika’da borsaya kote olan Qualcomm’un yöneticileri bu alandaki hedefleri konusunda kesin bir tarih vermekten kaçınıyorlar.
Ancak şu da bir gerçek ki, bu proje kısa sürede gerekli ivmelenmeyi yakalayamazsa, başka açıdan bakan bir rakip Qualcomm’un bir adım önüne geçebilir. O zaman Qualcomm yöneticileri yaptıkları tüm bu çalışmaların üstüne Kanada’daki bu fast food zincirinden büyük boy meşrubat alıp içebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, ekran, pil, süresini, uzatıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günde 15 dk Egzersiz Ömrü Uzatıyor efLatun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Ocak 2012 22:50
Nazara karşı saçlarını uzatıyor Aze Haber Arşivi 1 05 Temmuz 2011 14:14
Çay ömrü uzatıyor mu? Tisha Merak Ettikleriniz 0 09 Kasım 2009 10:32
Bebeğe Yapılan Masaj Boy Uzatıyor YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Nisan 2009 23:34