IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2013, 19:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
USB Belleğin Sahte Olduğunu Nasıl Anlarsınız?




Artık neredeyse herkesin birer USB Flash belleği var ve gün geçtikçe artan kapasite ihtiyaçları nedeniyle belleklerimizi de yenileme ihtiyacı hissediyoruz. Ancak USB bellek alırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Yazımda USB belleklerde yapılan sahtekarlıklardan ve bunlardan kaçınma yollarından bahsedeceğim.

USB belleklerde en sık görülen sahtekarlık türü kapasitenin fazla gösterilmesidir. Satın aldığınız ürünün kutusunda çok bilindik bir marka (Kingston, Sony vs.) yazıyor olabilir, orijinal gibi görünüyor olabilir ancak bir belleğin orijinalliğini kutusundan anlamak mümkün değildir. Sahte markalı ürünlerin birçoğunda da kapasite yanlış gösterilmektedir.

Sadece kutusunda gösterilen değerden bahsetmiyorum. Kötü niyetli satıcılar kullandıkları programlar ile USB belleğin kapasitesinin bilgisayarda da yüksek görünmesini sağlamaktadırlar. Örneğin gerçekte 1 GB kapasitesi olan bir bellek, bilgisayara taktığınızda 64 GB boş yeri varmış gibi görünebilir. Dosya yüklerken sorun yaşamazsınız ancak dosyalara tekrar ulaşamazsınız, dosyalar üst üste yazılır, bozulurlar. Belleğin içini doldurarak deneme yapabilirsiniz ancak daha etkili bir yol olarak "H2TESTW" adlı program kullanabilirsiniz. Google sitesinde "H2testw download" şeklinde arama yaparak programı indirebilirsiniz.

Sahte kapasitesi olan bellekleri tespit etmek için, piyasayı takip etmeniz gerekir. Örneğin şu anda üretilmiş olan en yüksek kapasiteli USB bellek 256 GB kapasiteye sahiptir ve Kingston tarafından üretilmiştir. Eğer bundan daha yüksek kapasiteye sahip bir bellek satılıyorsa sahtedir.

Fiyatının çok ucuz olması da bir belleğin sahte olduğunu gösterir. Bir satıcı 1 adet ürünü çok ucuza satabilir ancak sürekli olarak çok ucuza USB bellek satıyorsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Satıcının profilindeki yorumların çoğu olumlu olabilir, bu belleklerin sahte olmadığını göstermez. Çünkü kullanıcılar, henüz belleği denemeden sadece görünen kapasitesine bakıp onay ve yorum vermiş olabilirler.

ÇOK DÜŞÜK OKUMA VE YAZMA HIZLARI

USB belleklerde görülen bir diğer sahtekarlık da çok düşük okuma ve yazma hızlarıdır. Dış görünümü çok dekoratif, deri kaplamalı, yüksek kapasiteli bir bellek ucuza satılıyor olabilir. Hatta ünlü bir markanın ismi verilerek satılıyor da olabilir. Sahte kutulu ürünler çok yaygındır. Ancak bu tip ürünler maliyetleri düşürmek adına eski teknolojili çipler kullanırlar ve çok düşük okuma ve yazma hızlarına sahip olurlar. Böyle olunca da örneğin 16 GB kapasiteli bir belleği doldurmak 20 saat kadar sürebilir.

Bu tip ürünlerden kaçınmak için de markasız ürünleri kesinlikle almamalı, markalı olduğu halde çok ucuz olan ürünleri almamalı, garantili, resmi distribütör ürünleri almaya dikkat etmelisiniz.

DÜŞÜK PROFİLLİ KULLANICILAR

Sahte USB bellekler genellikle işlem sayısı çok az olan hesaplardan satılır. Yüksek işlem sayılı hesaplar bu şekilde riske atılmaz. Bu yüzden yüksek işlem sayılı, uzun süredir satış yapmakta olan, yerleşmiş kullanıcılardan alışveriş yapmak sahte USB belleklerden kaçınmanızı sağlayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlarsınız, belleğin, nasıl, olduğunu, sahte, usb


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evliliğe Hazır Olduğunu Nasıl Anlarsınız efLatun Ah Kadınlar 0 09 Ocak 2012 21:37
Yalanı Nasıl Anlarsınız..? yoSun Merak Ettikleriniz 0 06 Ocak 2012 16:43
Yaşlandığınızı Nasıl Anlarsınız? Afrodit Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 27 Şubat 2011 12:49
Sahte rakıyı nasıl anlarsınız? Dilara Merak Ettikleriniz 2 24 Mart 2009 20:10
Sahte cep telefonunu nasıl anlarsınız ? Collettivo Cep Telefonlar 0 05 Ekim 2008 22:44