IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2013, 21:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurumsal Şirketler için Disk Önerileri




Sabit diskler, sadece normal bilgisayar kullanıcılarının ilgilendiği ürünler değil. KOBİ'lerin ihtiyaçlarına göre disk önerilerine bu makalemizde yer veriyoruz.

Normal bir bilgisayar kullanıcısı için sabit disk ne ifade ediyorsa, ucu teknolojiye dayanan sektörlerle çalışan işletmeler için kurumsal sabit disk çözümleri, çok daha fazlasını ifade ediyor.
Dijital depolamanın ne kadar önemli olduğunu anlatmamızı sağlayacak en kısa tanım, internetten izlediğimiz videoların da bir sunucuda saklandığıdır. O videoların her birine sadece internet üzerinden bağlanıyoruz. Orada çok güçlü ve devasa bir sunucu bulunuyor.
Makalemizde yer vereceğimiz çözümler devasa büyüklükteki sunucularla alakalı değil fakat normal bir bilgisayardan daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyan, kurumsal firmalar için hayat kurtaracak kadar detaylı olabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Neden kurumsal sabit disk aileleri var?

Esasında bu soruyu sormadan önce düşünürsek, işlemci tarafında da, grafik kartında da, RAM'lerde ve anakartlarda da durumun aynı olduğunu görüyoruz. Sunucuların ve yüksek performanslı iş bilgisayarlarında aranan özellikler, son kullanıcıların evinde kullandıklarından daha farklı.
Biz evimizdeki bilgisayarları sürekli kullanmıyoruz. Belirli süreler kullanıp, belirli süreler kapatıyoruz. Çalışma ve kapalı kalma oranlarına baktığımızda, kapalı kalma süresi çok daha fazla olan ürünlerle, 7 / 24 / 365 gün çalışan ürünleri karşılaştırmak pek de mantıklı değil.
Dijital ortamdaki en önemli bileşenlerden olan sabit disklerin de özellikle 7 / 24 çalışma konusuna dayanıklı yapıda olanlarının kurumsal cihazlarda kullanılması gerekiyor. Bu içeriğimizde WD'nin kurumsal disk çözümlerine bakacağız.

WD'nin Veri Merkezi Sabit Disk ailesine yakından bakalım

WD'nin WD Xe, Re ve Se olarak 3'e ayırdığı ailenin bireyleri, farklı isteklere ve sektörlere cevap veren çözümler olarak dikkat çekiyor.
WD Xe:
WD'nin kurumsal çözümlerinden 2.5 inçlik modellerinden olan Xe, düşük güç tüketimi ve yüksek kullanım ömrüyle dikkat çekiyor. 1.75 milyon saat MTBF değerine sahip olan sürücü, 3.5 inç formuna dönüştürülen ek soğutucu sistemi ya da tek 2.5 inçlik kullanımıyla, pek çok farklı alanda kullanılıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


WD Re:

WD'nin 3.5 inç boyutunda, performans ve kapasite açısından iddialı ailesi Re, 250 GB ile 4 TB arasındaki kapasite seçimleriyle, pek çok farklı hizmete cevap vermek için tasarlanmış.
Xe'deki 32 MB'lık önbelleğe ek olarak, kapasitesine göre 32 ve 64 MB önbellek ile gelen disk ailesi, özellikle üst seviye depolamaya sahip ürünleriyle dikkat çekiyor.
SAS 6 Gbps, SATA 6 Gbps ve SATA 3 Gbps desteğine sahip olan ürün, WD'e göre devamlı olarak sıralı 182 MB/sn'lik bir okuma yazma hızına sahip.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çift kademeli hareketlendirici sistemini kullanan disk, böylece rastgele erişimde biraz daha iyileştirme sağlıyor. Birincil hareketlendirici, geleneksel elektromanyetik hareketlendirme prensiplerini kullanarak genel yer değiştirme sağlar. İkincil hareketlendirici, pizoelektrik hareketini kullanarak kafa yerleştirmeyi çok daha yüksek bir doğruluk seviyesine ayarlar. Böylece disk üzerinde istenilen adrese daha hızlı bir şekilde erişim sağlanabiliyor.
RAID hatalarına karşı çeşitli koruma teknolojilerinin de eklendiği disk ailesi, 7 / 24 çalışma prensibine uygun olarak geliştiriliyor. Firmaya göre MTBF değeri 1.4 milyon olarak belirtiliyor.
Yüksek kapasite ihtiyacı olan veri izleme ve kayıt etme sistemlerinde, RAID kurulumuyla beraber yer verilebilecek olan diskler, SAN ve NAS gibi cihazlarda da kullanılabiliyor. Ayrıca performansa ve yüksek kapasiteye ihtiyaç duyulan platformlarda da tercih edilebilir.

WD Se:

NAS ve dağınık mimarili kurumsal çözümlerde, üst seviye performans ve yüksek depolama seçenekleri için kullanılabilen WD Se, çoklu kullanım stratejilerine en yatkın disk çözümü olarak dikkat çekiyor. Her bir metre kare’ye 43 TB- 1550 TB’ye kadar depolama yapabilme imkani sunan disk ailesi, sadece 2 ve 4 TB'lık iki çözümden oluşuyor.
64 MB önbellek, kullanılan çift işlemci ve çift kademeli hareketlendirici sisteminin kullanıldığı disk, performans olarak mekanik disklerden alınabilecek ideal deneyimi şirketlere sunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çoklu disk kullanımında titreşimi ve ısı oluşumunu engellemek için pek çok önleme sahip olan WD Se, StableTrac ve RAFF ile beraber uzatılmış termal yanma testlerine tabi tutuluyor.
Oldu da çoklu disk kuruluma sahip veri merkezinizin yaşayacağı beklenmedik bir titreşim ya da darbe sonrası, sistemin verileri kaybedip, çalışmayı durdurmaması için çok eksenli şok engelleyici özelliğini de bünyesinde barındırıyor.
WD'ye göre en az 5 milyonluk MTBF ömrüne sahip olan cihaz, 7 / 24 / 365 süresince etkin güvenlik garantisinde bulunuyor.
Bu disklerin kullanıldığı hazır çözümler de mevcut
Mesela ofisinizdeki bilgileri NAS çözümünde saklamak istiyorsunuz. Üst seviye diskleri ayrı ayrı satın alıp, ayrı bir bilgisayar sistemi oluşturmak yerine hazı NAS çözümlerine de yönelebilirsiniz.
WD'nin Sentinel ailesi, hem şirketin üst seviye NAS disklerine yer veriyor, hem de tamamen hazır bir sistemle sizlere sunuluyor. WD Sentinel ailesi, şimdilik iki üyeden oluşuyor. DX 4000 ve 4100 modellerinin bulunduğu ailede, iki model arasındaki farklılık tasarımsal ve RAM farkı olarak iki noktada oluşuyor.
Raf tipi tasarıma sahip olan DX 4100, standart disk yuvaları yerine 1U rafa monteli 4 yuvadan oluşuyor. 4 X 4 16 TB'a kadar kurulumlara destek veren ürün; 1.8 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Intel Atom Atom D525 işlemci, 4 GB RAM, Windows Server 2008 R2 Essentials işletim sistemi, 2 adet USB 3.0 yuvası ve 2 x Gigabit Ethernet yuvasıyla dikkat çekiyor.

Sonuç olarak;
KOBİ, biraz daha büyük işletmeler, teknoloji odaklı çözümler gibi alanlarda sunucu tabanlı diskler kullanmak gerekiyor. Normal bir disk kullanıp, hata alırsınız demiyoruz. Fakat hata almayacağınız anlamına da gelmez. Sonuç olarak en önemli şey olan dijital bilgilerinizi, riske atmamak gerekiyor.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
disk, icin, kurumsal, önerileri, şirketler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şirketler için büyük tehdit! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Nisan 2013 15:56
Yaz stajı için stajyer alacak şirketler Lucifer YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 29 Mart 2010 18:58
Şirketler için yeni tehlike Feronia Ağ, Network ve Networking 0 25 Aralık 2009 09:33