IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2014, 00:00   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye 'Güvenlik Yazılımı Pazarı' büyüdü!




IDC'nin son beş yıllık tahmin raporuna göre Türkiye Güvenlik Yazılımı Pazarı iki haneli büyüme başardı.

IDC'ye göre, kimlik ve erişim yönetimi, güvenli içerik ve tehdit yönetimi ve güvenlik ve zaafiyet yönetimi çözümlerinden oluşan Türk Güvenlik Yazılım pazarının önümüzdeki yıllar içinde %12.1'lik bir yıllık bileşik büyüme oranıyla (CAGR) büyümesi bekleniyor.

IDC, yakın zamanda çıkardığı 'Türkiye Güvenlik Yazılımı Pazarı 2013–2017 Tahmin Raporu'na (IDC # CEMA20494) dayanarak, pazarın 2017 yılında toplam 127.14 milyon Dolara ulaşacağını ve aradaki dönem içinde en büyük harcamaları finans, kamu ve telekomünikasyon dikey pazarlarının yapacağını açıkladı.

IDC Türkiye'de yazılım ve hizmetler konusunda araştırma analisti olan Yeşim Araç "Sürekli değişen regülasyon ortamı, tahmin dönemi boyunca Türkiye güvenlik yazılımı pazarının en önemli itici gücü olmaya devam edecek," dedi. "Diğerlerinin yanı sıra 5651 sayılı Kanun (IP uygulaması ve ilgili yasalar), ISO 27001 ve Ödeme Kartı Endüstri Verileri Güvenlik Standardı (PCI DSS) gibi regülasyonlar, bütün ülke çapında özellikle de finans, kamu ve telekomünikasyon sektörlerinde güvenlik yazılımı yatırımlarının itici gücü olmayı sürdürecek."
IDC, bu regülasyonlara uyum girişimlerinin fonksiyonel pazarlarda harcama yaratacağını ve bütün ilgili konularda farkındalığı arttıracağını açıkladı. Özel olarak dikkat çekecek alanlar, gelişmiş kimlik doğrulama yetenekleri ile birlikte kimlik ve erişim yönetimi, güvenlik ve zaafiyet yönetimi (özellikle log korelasyonu çözümleri) ve güvenli içerik ve tehdit yönetimi (özellikle uç nokta güvenliği veya ağ güvenliği yazılımı) olacak.

Araç şöyle devam etti: "Kamunun geniş kapsamlı projeleri de gelecek yıllar içinde güvenlik yazılımı harcamalarına itici güç sağlayacak; bunun nedenleri arasında genel olarak tablet PC gibi uç nokta cihazlarının artan kullanımı, büyüyen dijital içerik ve yeni veri merkezlerinin kurulması sayılabilir. Diğer dikey pazarlardaki güvenlik yazılımı yatırımları ise temel olarak regülasyonlar, GSYİH artışı, bölgesel politik gerginlikler ve yeni güvenlik tehditlerinin ortaya çıkışı tarafından yönlendirilecek."

Gerçekten de Türkiye giderek artan biçimde, ulusal bir seviyede ciddi tehditler oluşturan ve güvenliğe daha çok yatırım yapılmasının arkasındaki etken olan yüksek profilli siber saldırıların hedefi haline geliyor. "Artan siber saldırı sayısı ve sıklığı, kurumların gündemlerini güncellemeleri ve bilişim güvenliği

bütçelerini buna uygun olarak ayarlamalarını gerektirdi," diyen Araç şöyle devam etti: "Bu sırada, finans ve telekomünikasyon sektörleri siber güvenlik çözümlerinin uyarlanması konusunda daha proaktif bir yaklaşımı benimsedi; bu durum bu dikey pazarların sıkı regülasyon ortamlarına ve göreli olarak yüksek olan bilişim olgunluklarına bağlanabilir."

Araştırma Hakkında

IDC'nin 'Türkiye Güvenlik Yazılımı Pazarı 2013-2017 Tahmin Raporu' (IDC # CEMA20494), fonksiyonel pazarlar için ülke çapındaki güvenlik harcama trendlerine ve tahminlerine detaylı bir genel bakış sunuyor. Araştırma, anahtar endüstriyel gelişmeler ve endüstriyel zorluklara genel bir bakışın yanı sıra 2013–2017 dönemi için temel bir kılavuz da sağlıyor. Tahmin raporu pazar değişikliklerinin etkisi, anahtar trendler ve üreticilerin yeni ürün, pazarlama ve kanal faaliyetlerinin sonuçları konusunda değerli tahminler içeriyor. Analiz, kesintisiz araştırma ve kullanıcıların bilişim harcamaları, yeni ortaya çıkan satın alım davranışları ve hem arz hem talep tarafında yapılan araştırmaların takip edilmesine dayanıyor.

IDC Hakkında

IDC, bilgi teknolojisi, telekomünikasyon ve tüketici teknoloji pazarları için pazar istihbaratı, danışmanlık hizmetleri ve etkinlikler konusunda önde gelen global sağlayıcıdır. IDC, bilişim profesyonellerine, yöneticilere ve yatırım grubuna teknoloji satın alımlarında ve iş stratejisinde bulgulara dayanan kararlar verebilmeleri konusunda yardım eder. 1,000'den fazla IDC analisti, dünya çapında 110'dan fazla ülkedeki teknoloji ve endüstri fırsatları ve trendleri konusunda global, bölgesel ve yerel uzmanlık sunar. IDC, müşterilerinin temel ticari hedeflerine ulaşmalarında onlara yardımcı olmak için 50 yıldan uzun bir süreden beri stratejik tahminler sağlamaktadır. IDC, dünyanın önde gelen teknoloji, medya, araştırma ve etkinlik şirketi olan IDG'nin bir yan kuruluşudur.

Şu adresi ziyaret ederek IDC hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'de IDC

IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye bölgesi için bölge merkezi Dubai'de olan ve Riyad, Kazablanka, Nairobi, Lagos, Johannesburg ve İstanbul'da ofisleri bulunan koordineli bir ağa sahiptir. Kapsama alanımız yerel tahminleri uluslararası bir perspektifle birleştirerek bu dinamik bölgelerdeki pazarlar konusunda kapsamlı analizler sağlar. Pazar istihbarat hizmetlerimiz derinlik, tutarlılık, kapsam ve doğruluk konusunda eşsizdir. IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye şu anda bölge çapında 125'in üzerinde analist, danışman ve konferans çalışanına sahiptir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
büyüğü, güvenlik, pazarı, türkiye, yazılımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dev satış! Türkiye'nin en büyüğü el değiştirdi MasteR06 Haber Arşivi 0 25 Aralık 2013 11:28
Türkiye'nin en büyüğü yine Tüpraş Zen Haber Arşivi 0 06 Aralık 2012 16:18
Volvo Car Türkiye Yüzde 42,3 Büyüdü. Rüzgar Otomobil Haberleri 0 28 Şubat 2012 00:29
Lookout iPhone için güvenlik yazılımı üretti. dreamy Cep Telefonlar 0 21 Ekim 2011 14:15
Türkiye'nin en büyüğü iflas etti! Lucifer Haber Arşivi 0 05 Mart 2010 17:25