IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2014, 14:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nvidia'nın son canavarı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nvidia'nın yeni mobil canavarı GeForce 800M, özellikle oyuncuları çok memnun edecek!
vidia yeni mobil grafik işlemcilerini tanıttı. GeForce 800M serisinin tanıtımını gerçekleştiren Nvidia, bir kez daha "dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar GPU'su"nu ürettiğini yaptığı tanıtımda açıkladı. GeForce GTX 800M serisinde yer alan GTX 850M, GTX 860M, GTX 870M ve GTX 880M grafik işlemcilerinin önceki nesillere oranla %30, %40 ve %60 performans artışlarının yanında farklı özellikleri de dikkat çekiyor.
800M serisi ile birlikte dizüstü bilgisayarlarda daha ince bir tasarım ancak daha yüksek performans vadeden Nvidia, GTX 850M ile 21 mm'lik dizüstü bilgisayarda oyun keyfi sunuyor. 880M ve 870M modelleriyle Kepler mimarisini hedef alan Nvidia, 860M ile hem Kepler hem Maxwell seçeneği sunuyor. 850M ise Maxwell mimarisine dayanıyor. Modeller arasında en dikkat çeken elbette 880M. 2500 MHz bellek saat hızına sahip olan ve 4 GB RAM kapasitesiyle gelen 880M, 1080p ve Ultra ayarlarda 780M'in performansına kıyasla yüzde 15 daha yüksek performans sunuyor.
Yeni teknolojiler de geliyor
Tanıtılan yeni GPU'lar yalnızca hız artışı sağlamıyor, bunun yanı sıra Nvidia'nın Battery Boost, ShadowPlay ve GameStream gibi teknolojilerini de oyunseverlere sunuyor. Bunlar arasından en önemli olarak görünen elbette Battery Boost, yani Pil Takviyesi. Pil ömrünü otomatik olarak 2 kat arttıran bu teknoloji, dizüstü bilgisayarının her bileşenini otomatik olarak optimize edebiliyor. Bilgisayarı maksimumda çalıştırmak yerine, kullanıcının tanımladığı örneğin 30 FPS gibi bir çerçeve hızını temin eden Pil Takviyesi, CPU, GPU ve bellek gibi tüm sistem bileşenlerini en yüksek verimlilikte çalıştırıyor. Böylece dizüstü bilgisayarınız pilde çalıştığı durumlarda rahat bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz.
Daha fazlası, haberimizin ikinci sayfasında...

GeForce ShadowPlay ve fazlası...
Diğer yandan GeForce ShadowPlay özelliğini de bu kapsamda dizüstü bilgisayarlara getiren Nvidia, oyun içinde kaliteli görüntüler almanızı ve oyun içindeki performansınızı anlık olarak Twitch.TV'de yayınlamanızı sağlıyor. Gölge Modu, Manuel Mod ve Gölge + Manuel birleşik mod olarak çalışan ShadowPlay, böylece oyun deneyimini daha keyifli hale getiriyor. Nvidia'nın diğer bir teknolojisi olan GameStream ise Nvidia Shield oyun konsolu sahiplerine büyük avantajlar getiriyor. PC oyunlarını Wi-Fi üzerinden Nvidia Shield üzerinden oynanmasını sağlayan GameStream, şimdi dizüstü bilgisayar kullanıcılarına da hitap ediyor.
Mart sonu itibari ile...
Nvidia'nın bu özellikleri yalnızca 800M GPU sahiplerine değil, mevcut GeForce'lu dizüstü bilgisayar kullanıcılarına sunduğunu da belirtelim. Mart ayının sonunda GeForce grafik işlemcili dizüstü bilgisayar sahipleri GeForce Experience yazılımlarını güncelleyerek bu özellikleri dizüstü bilgisayarlarında kullanabilecekler. Ancak bu noktada ShadowPlay ve GameStream teknolojilerinin GTX 700M, GTX 680M, 675MX, 670MX ve GTX 660M GPU'ları tarafından desteklendiğini de söyleyelim.
Nvidia'nın yeni nesil GPU'larını önemli bilgisayar markalarıyla birlikte görebileceğiz. Bunlar arasında ince ve hafif modeller olarak Gigabyte P35R, Lenovo Y50, MSI GS 60, MSI GS 70 ve Razer Blade dikkat çekiyor. Güçlü modeller arasında ise Alienware 17, Asus G750JZ, MSI GT 70 ve MSI GT 60 modelleri bulunuyor.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
canavarı, nvidianın, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nvidia'dan yeni oyun canavarı! CeSaRCripS Bilgisayar Donanımı 0 25 Mayıs 2013 20:24
Arazi canavarı G63 AMG 6x6 Sevda Otomobil Haberleri 0 18 Nisan 2013 06:31
ATI'den Nvidia'ya karşılık! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 23 Haziran 2010 23:34
Nvidia'dan dev iddia! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Mayıs 2010 20:45
2,5 inç'lik hız canavarı Kralice Bilgisayar Donanımı 0 26 Temmuz 2008 22:29