IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2014, 04:09   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kablosuz ağ nasıl korunur?




Uyanık komşularınızın kablosuz ağınızı sömürmesini istemiyorsanız, işte yapmanız gerekenler...

Kablosuz ağların sayısı arttıkça, bu ağlar üzerinden ücretsiz olarak internete bağlanmayı alışkanlık haline getirenlerin sayısı da arttı. İnternet bağlantısına para vermek istemeyen bu yeni nesil beleşçilerin ilk yaptıkları şey civarda şifresiz kablosuz bağlantı olup olmadığına bakmak.

Bu devirde okurlarımız arasında kablosuz bağlantısına şifre koymayan olduğunu sanmıyoruz o yüzden şifrelenmiş kablosuz ağınızı nasıl daha güvenli hale getirebileceğinizden bahsetmek istiyoruz.

Kablosuz ağınızı daha güvenli hale getirmenin tek sebebi beleşçilere geçit vermemek değil. Aynı zamanda kablosuz bağlantınıza dahil olan davetsiz misafirler sisteminizi için önemli bir güvenlik açığı anlamına gelir. Ağınıza dahil olan herkes paylaşılan klasörlerinizin içeriğine erişebildikleri gibi, daha ileri seviye kullanıcılar sisteminizde güvenli olduğuna inandığınız diğer bölümlere kadar ellerini uzatabilirler.

O yüzden birkaç basit adımla, daha sonradan sizi çok zor durumlarda bırakabilecek durumların önlemini almakta fayda var.

Güçlü Şifre, Güvenli Bilgisayar
Güvenli bir kablosuz ağın ilk adımı güçlü bir şifre sahip olmaktır. Ne yazık ki pek çok kişi hala şifre olarak doğum günlerini veya evcil hayvanlarının isimlerini kullanıyorlar. Herkes tarafından kolaylıkla öğrenilebilecek bu bilgiler davetsiz misafirler sisteminize sızmak istediklerinde deneyecekleri ilk alternatiflerdir. O yüzden hatırlayabileceğiniz farklı bir şifre tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.

Kablosuz ağ güvenliği ile ilgili önemli ipuçları

Paylaşmak şart değilse, paylaşımı kaldırın
Eğer kurduğunuz kablosuz ağda tek bir bilgisayar varsa paylaşılan klasörlere de ihtiyacınız yok demektir. Bu durumda ağınızdaki paylaşımı tereddüt etmeden kapatabilirsiniz. Eğer ağınızda birden fazla bilgisayar varsa bile öncelikli olarak dosya paylaşımını alternatif bir metotla yapıp yapamayacağınızı düşünün. Eğer bir alternatif varsa bilgisayarınızın klasörlerini de paylaşıma açmamak en doğru adım olacaktır.

WPA2'den şaşmayın
Ağ güvenliğiniz için şifre kadar şifreleme yöntemi de büyük önem taşır. Bugün artık WEP şifreleme yönteminin modası geçti. Bu en eski kablosuz ağ güvenlik protokolü yerine mümkünse daima WPA2'yi tercih edin ve güvenliği üst seviyeye çıkartın.

Sokaktaki ağlara dikkat

Güvenlik konusunu göz önünde bulundurmanız gereken tek durum evinizdeki veya iş yerinizdeki ağ kullanımı anı değil. Arkadaşınızın evinde veya restoran, cafe gibi halka açık mekanlarda sunulan ücretsiz bağlantıyı kullanırken de dikkatli olmak çok önemli. Mecbur kalmadıkça paylaşılan ve kontrolü sizde olmayan bu bağlantılarda şifre gerektiren sitelere girmeyin. Bankacılık işlemleri gibi hassas işlemleri bu bağlantılarla yapmak son derece sakıncalı sonuçlar doğurabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Temmuz 2019, 19:05   #2
Çevrimdışı
ooo
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kablosuz ağ nasıl korunur?




bilgi için teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
, kablosuz, korunur, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vitamin Değeri Nasıl Korunur Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 08 Nisan 2012 00:10
Gözler Nasıl Korunur? Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 16:06
Gebelik sonrası süt nasıl korunur? Lucifer Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Temmuz 2010 01:39
Diş Sağlığı Nasıl Korunur, Diş ve Diş Eti Bakımı AngeLus Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Kasım 2009 09:54