IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By beston

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2015, 11:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilgisayarda klavye ve fare devri bitiyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ODTÜ'lü araştırmacıların geliştirdiği sistemde, gözün hareketiyle fare imleci, bakılan noktaya hareket ediyor; gözler bir saniye kırpıldığında tek tıklama, 2 saniye kırpıldığında da farenin çift tıklama hareketi otomatik yapılabiliyor. Gözlerle bilgisayarın sanal klavyesini açıp yazı yazmak ve arama yapmak da mümkün.

ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, araştırma görevlisi Mehmet Dönmez ile geliştirdikleri "bilgisayarlara göz hareketleriyle komut verme" teknolojisini AA muhabirine anlattı.

FARE VE KLAVYE GEREKSİNİMİ ORTADAN KALKIYOR
TÜBİTAK'tan aldıkları destekle geliştirdikleri teknolojinin, fare ve klavye gereksinimini ortadan kaldırdığını, sadece gözlerle ekrana bakarak tüm komutların verilebildiğini ifade eden Çağıltay, şöyle konuştu:"Gözünüzü hareket ettirdiğinizde ekrandaki fare oku, göz nereye bakıyorsa oraya hareket ediyor.

GÖZ KIRPMAYLA TIKLAMA HAREKETLERİ
Gözlerinizi bir saniye kırptığınızda tek tıklıyor, 2 saniye kırptığınızda çift tıklama hareketini yapıyor. Böylece bilgisayarı elinizle kullanırken fareye ya da klavyeye dokunurken yapılan hareketlerin hepsini sadece gözlerle gerçekleştirebiliyorsunuz. Sanal klavyeyi açıp harflerin üzerinde gözünüzle gezinip yazı yazabiliyorsunuz ya da bir web sitesini açtığınızda, buradaki ilgili bağlantılara tıklayarak ilgili sayfaya gidip bilgisayar üzerindeki tüm kullanım işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

LENS GİBİ GÖZE MONTE EDİLECEK
Belli bir süre sonra günümüzdeki fiziksel etkileşimi sağlayan bilgisayar arayüzleri fare, klavye, hatta ekranın kendisi ortadan kalkacak. Doğrudan doğruya bu sistemler bizim gözümüzün içine lens gibi monte edilecek. Dışarıdaki fiziksel bir ekrana bakmak yerine gözün önünde ekranlar ve uygulamalar belirecek. Terminatör filmindeki uygulamalar gerçek olacak. 10-15 yıl içinde bunlarla ilgili gelişmeler hızlı bir şekilde hayatımıza girecek.

İSTEM DIŞI GÖZ KIRPMALAR
Teknolojinin geliştiricilerinden Mehmet Dönmez de teknolojiyi istem dışı kırpmaları algılamayacak şekilde programladıklarını kaydetti.

GOOGLE GLASS VE ÇALIŞMA PRENSİBİ
Google Glass, üzerinde optik bir ekran bulunan gözlük seklindeki giyilebilir bir bilgisayardır. Google firmasının Project Glass (Gözlük Projesi) isimli bir araştırma ve geliştirme projesidir. Google Glass ses ile kontrol edilebilmektedir. Ayrıca cihaz kenarında bulunan dokunmatik pad aracılığı ile de kontrol edilebilmektedir. Cihaz ile internete bağlanabilmek ve üzerindeki kamera ile yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekmek ve video kaydetmek mümkündür.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Haziran 2015, 11:16   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bilgisayarda klavye ve fare devri bitiyor




dün akşamda haberlerde gördüm fakat pek hoşuma gitmedi iyice insanları pc manyağı yapcaklar neyse sonumuz hiç iyi değil gibi gibi Allah yardımcımız olsun yeni nesil özellikle çok şanssız bazı konularda teknolojinin iyi yönleri kadar zararlı yönleride var dozu fazla vermemek lazım .

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Haziran 2015, 11:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bilgisayarda klavye ve fare devri bitiyor




aynen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dediği gibi bu hallet pek iyi alametler değil.. tamamen asosyal bi millet olma yolunda gidiyoruz. yeni nesil ise faciaaaa çocuklar çocukluklarını internet aleminde buluyor. oysa oynayacakları o kadar oyun var ki..

misket oynama, yakartop, 9 taş gibi gibi.. şimdi hepsi bundan uzak sanal yaşıyor.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgisayarda, bitiyor, devri, fare, klavye, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoksa PC devri bitiyor mu? Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 13 Ağustos 2010 18:49
Kontör Devri Bitiyor,Kuruş Devri Başlıyor. Slipknot Türk Telekom 0 25 Mart 2010 18:25