IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2015, 23:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Programları kullanma




Neredeyse bilgisayarınızda yaptığınız her şey için bir program kullanılması gerekir. Örneğin, bir resim çizmek isterseniz çizim ya da boyama programına gerek duyarsınız. Mektup yazmak için sözcük işleme programını kullanırsınız. Internet'i keşfetmek için, web tarayıcısı adında bir program kullanırsınız. Windows için binlerce program vardır.

Program açma

Başlat menüsü bilgisayarlarınızdaki tüm programlar için bir geçittir. Başlat menüsünü açmak için Başlat düğmesiniBaşlat düğmesinin resmi tıklatın. Başlat menüsünün sol bölmesinde, Internet tarayıcınızı, e-posta programınızı ve son kullanılan programlarınızı içeren küçük bir programlar listesi yer alır. Programı açmak için tıklatın.
Açmak istediğiniz programı göremiyor ancak adını biliyorsanız, sol bölmenin en alt kısmındaki arama kutusuna program adının tamamını veya bir kısmını yazın. Programlar altından bir program açmak için tıklatın.

Programlarınızın tam listesine göz atmak için, Başlat düğmesini tıklatın ve ardından Tüm Programlar'ı tıklatın. Daha fazla bilgi için bkz. Başlat menüsü (genel bakış).

İpucu

Ayrıca, dosya açarak da programı açabilirsiniz. Dosya açıldığında, otomatik olarak dosyayla ilişkili program açılır. Daha fazla bilgi için bkz. Dosya veya klasör açma.

Sayfa başı
Programlarda komut kullanma

Programların çoğunda, programla çalışmak için kullandığınız düzinelerce, hatta yüzlerce komut (eylem) bulunur. Bu komutların çoğu başlık çubuğu altında bulunan şerit'te düzenlenmiştir.

Paint uygulamasındaki şerit
Paint uygulamasındaki şerit
Bazı programlarda, komutlar menülerin altında bulunabilir. Program menüsü bir restoran menüsüne benzer şekilde size bir seçenekler listesi gösterir. Ekranda yığılmaları önlemek için menüler başlık çubuğunun altında bulunan menü çubuğundaki başlıklarını tıklatıncaya kadar gizli kalırlar.

Şeritte listelenen komutlardan birini seçmek için tıklatın. Bazen daha fazla seçenek belirleyebileceğiniz bir iletişim kutusu görüntülenir. Bir komut kullanılamıyor ve tıklatılamıyorsa, gri olarak gösterilir.

Bazı programlarda araç çubukları, sık kullanılan komutlara düğme veya simge şeklinde erişilmesini sağlar. Bu komutlar program menülerinde de gösterilirler genellikle, ancak araç çubukları komutu tek tıklatmayla seçmenizi sağlar. Araç çubukları genellikle menü çubuğunun hemen altında görüntülenir.

Araç çubuğu düğmesi tıklatıldığında bir komut gerçekleştirilir. Örneğin, WordPad'de Kaydet düğmesi Kaydet düğmesinin resmi tıklatıldığında belge kaydedilir. Belirli bir araç çubuğu düğmesinin işlevini öğrenmek için, o düğmenin üzerine gelin. Düğme adı veya işlevi gösterilir:

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kullanma, programları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan Özel Programları, Kanallarda Ramazan Programları, Televizyonda Ramazan Elysian TV Programları 0 27 Haziran 2014 10:31
Evlilik Programları Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 2 06 Aralık 2011 09:00
Vista Programları Kullanma Aragorn Bilgisayar Donanımı 1 08 Ocak 2010 19:31
Wav Programları Mack Uygulamalar 0 10 Aralık 2005 18:26