IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2019, 22:48   #1
Çevrimdışı
h2o
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AMD’nin Anakartı, Yeni Nesil Navi Grafik Teknolojisinin İpuçlarını Veriyor




AMD'nin çıkaracağı yeni grafik donanımına dair resmi olarak çok fazla şey bilinmese de bazı sızıntılar ve oldukça güçlü tahminler bulunuyor.
AMD’nin yeni grafik donanımına dair bilinen az şeylerden bir tanesi yeni Navi mimarisi üzerine kurulacağı ancak çıkan sızıntı haberleri ve çıkarılan sürücüler, projeyi odak noktası haline getirmeye başladı. 7 nm işleme teknolojisi üzerine kurulan Navi, daha fazla ‘render’ gücüne ve daha yüksek verimliliğe sahip, ayrıca bu mimarinin Sony’nin PlayStation 5’inin GPU’sunda da kullanılacağı onaylandı.

Yeni teknolojiyle ilgili açıklanan resmi bilgi çok az. Tıpkı daha önce Vega’da olduğu gibi, yeni mimari pazara geç geliyor, bu sırada AMD’nin yol haritası ise yeni nesil belleklerin destekleneceğini işaret ediyor. AMD’nin yeni GPU’sundan da öte, geliştirmenin yeni fazı yeni nesil mimariyi gösteriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Komachi Ensaka’dan PCB sızıntısına göre, yeni devre kartının tasarımı daha önce hiç görmediğimiz bir şekilde olacak. Sızdırıldıktan sonra silinen paylaşımda yer alan fotoğraf toplanan bilgiler, yeni teknolojiyle ilgili bazı bilgileri bizlere sunuyor. İlk olarak bellek tarafındaki pin konfigürasyonu, yeni AMD GPU’sunun GDDR6 modülleriyle eşleşeceğini doğruluyor. 16 GB (daha muhtemel 8 GB) bellek yeni çekirdekle eşleşecek, toplamda 348 GB/sn ya da 448 GB/sn’lik bant genişliği de oldukça muhtemel gözüküyor.

Fotoğrafların gösterdiğine göre, soğutma olayı tek bir pervaneyle gerçekleştirilecek. AMD’nin geleceği düşündüğü kart çift DisplayPort desteği sunarken HDMI ve VR başlıklar için USB-C VirtualLink destekleri de bulunacak.

Komachi Ensaka’nın tahminleri ve AMD’nin var olan 7 nm Radeon 7’leri hakkındaki bilgisi gösteriyor ki yeni silikonun boyutları 200-230 milimetrekare olabilir. Ayrıca çekirdek saat sıklığı ve sürücü verimliliği gibi faktörlerle birlikte kartın oyun performansında düşme olacak gibi gözüküyor. Tabii Navi’nin daha çok fiyat/performans vaatleri sunduğunu da unutmamak gerekiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amd


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bulut tabanlı akış yapabilen ve maliyet odaklı yeni Xbox, yeni nesil AMD APU'lar ile gelebilir Swat Bilgisayar Dünyasından Haberler 0 25 Aralık 2018 08:41
ASELSAN yeni silahıyla hız rekoru kırdı (Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları) yaSmin Teknoloji Dünyasından Son Haberler 2 02 Ağustos 2018 10:57
Grand Theft Auto V’in yeni nesil sürümlerinden yeni görseller yayımlandı! RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2014 01:21
Opel'den Yeni Online Navi Store Liaaa Otomobil Haberleri 0 24 Şubat 2012 13:23
OpenGL 3.0 Yeni grafik standardı yayınlandı Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Ağustos 2008 01:47