IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2011, 20:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SilkroadOnline




Tanıtım:
Oyunun tanımı ve bazı ipucları; Silkroad Online yani İpek Yolu Online; İpek Yolu ticaretini konu alıyor. Bu yüzden diğer devasa online oyunlardan konu olarak farkı var. Ama mantık olarak yine aynı kalıplara dayandırılmış. Yine yaratık kesiyoruz, görev yapıyoruz. Kısacası oradan oraya koşuşturarak karakterimize bol bol tecrübe puanı topluyor ve bir sonraki seviyeye geçebilmesi için zamanla yarışıyoruz. 20. level’a kadar bu şekilde devam ederken, 20’den sonra hayatımız birazcık değişiyor. Bu seviyede 3 meslekten birini seçiyor ve bu yolda ilerliyoruz. Bu meslekler ise Avcı, tüccar ve hırsız.

Tüccarlar 20.level’dan sonra mesleklerini seçerek develerini yanlarına alıyor ve Merchant’lara giderek develerini yüklüyorlar. Amaçları ise aldıkları malı bir şehirden diğerine götürmek. Eğer götürebilirlerse aldıkları fiyatın 4-5 katına bu malları satabilirler ve ciddi bir kar elde edebilirler. Ama bunu zorlaştıracak etmenler var tabiî ki. Örneğin hırsızlar ve tek amacı kervanlar yapan tüccarları öldürüp mallarını yağmalamak. Eğer bunu başarabilirlerse tüccarlar epey mal kaybediyor ve hırsızlar da yağmaladıkları malları kendi şehirlerine götürüp epey pahalı bir şekilde satıp, kazanç elde edebiliyorlar. Bu karmaşanın içinde avcıların görevi ise savunmasız tüccarları korumak ve kervanın başarıyla diğer şehre ulaşması halinde, kardan belli bir pay almak. Tabi her meslekten insanlar level 20 den sonra savaşçılık yeteneklerini geliştirmek için yaratık öldürmeye ve görev yapmaya devam edebilirler. Hatta ben de yapmalarını öneririm.

Eğer oyunda para kazanmak istiyorsanız kesinlikle ticaret yapacaksınız ya da hırsız olacaksınız. Çünkü avcıların çok büyük kazançları yok. Onların kârları kervan korumak ve yaratık kesme ile gelecek paraları toplamaktır. Hatta yaratıklardan güzel eşyalar düşerse, onları güzel fiyata satabilirsiniz. Ama devamlı geliri olan bir meslek değildir. Ayrıca tüccarlarda kervan başına kazanılan paranın artması için de yıldız sistemi yapılmıştır. Bu yıldız sistemine göre Merchant’tan alınan mal yıldızlandırılır ve en değerli mal 5 yıldızdır. Ama 5 yıldızlı mal alırsanız hırsızlara açık hedef olursunuz ve diğer şehre gidene kadar kervanınız devamlı saldırıya uğrar. Bu 5 yıldızlı kervanları sadece Guild’ler ve büyük oyuncu grupları yapmaya cesaret edebiliyor sadece. Diğer türlü 2-3 kişiyle yapılabilecek kervanlarda kesinlikle 5 yıldızlı mallara başvurmayın derim.

Ayrıca ticaretin ufak çaplısı da bu oyunda mevcut. Eğer Knight Online oynayan varsa orada tezgah açmak olduğunu hatırlar. Minik el tezgahları açıp istediğimiz yerde yaratıklardan elde ettiğimiz eşyaları satabiliyorduk. Burada da bu sistem var, fakat biraz daha geliştirmişler. Tezgâhı açtığınız zaman oyuncular bir eşyayı beğendiyse sizle pazarlıkta bulunabiliyorlar. Bu sistem üzerinden açık arttırma bile yapmanız mümkün. Ayrıca o anda kimlerin tezgâhınızı incelediğini görebiliyorsunuz.

Karakter geliştirirken karşımıza birkaç değişik kombinasyon gelecek. İlk karar vermemiz gereken seçenek ise karakterin bilek gücünün mü? Yoksa akıl gücünün mü? Fazla olacağıdır. Örneğin seviye atladığınızda 3 puan Stat bonus alırsınız. Eğer bu puanları STR’ye verirseniz karakterinizin canı çok fazla olacak, ayrıca rakibe verdiği hasar da artacaktır. Ayrıca fiziksel saldırılardan da az hasar alacaktır. Ama büyü içeren saldırılar onu ciddi yaralayabilecektir. INT’e verdiğinizde ise bu durum tam tersine dönecek büyüler kullanarak çok hasar verebileceksiniz ve büyülü saldırılardan az hasar alacaksınız. Ama fiziksel üstünlüğü olan karakterler size fazlaca hasar verebileceklerdir.

Durum bu şekilde olunca dengenin sağlanabilmesi için giysiler devreye giriyor. Giysiler farklı cinslerdeler. Mesela bazı kıyafetler sizi büyüden bazıları ise fiziksel kuvvetlerden çok koruyor. Ayrıca giysilerin de bir level değeri var. Giysilerden maksimum verimi alabilmek için kendi seviyenizde olanları giymeye özen gösterin.

Önemli Not :
Oyunu oynayabilmeniz için kayıt yaptırmanız ve gerekli kullanıcı adı ve şifrenizi almalısınız.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
silkroadonline


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık