IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2012, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Forza Motorsport 4





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Önceki nesilde konsol pazarına giren Microsoft’un bu pazarda başarılı olmasını kim bekliyordu. Evet, Microsoft gerçekten de çok güçlü ve zengin bir firma, ama bu her alanda başarılı olmak için yeterli mi? Yeterli olmadığını firmanın başka alanlardaki yatırımlarına bakarak anlamamız mümkün. Konu konsol pazarına gelince Microsoft’un başarılı olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Geçen nesilde satış bazında rakibi Sony’nin yanına bile yaklaşamayan Microsoft en azından Nintendo ile rekabet edebilmeyi başarmıştı. Bu nesilde ise Nintendo’nun büyük yükselişi karşısında bir şey yapamayan Microsoft şu an için Sony’den daha fazla ev konsolu (Xbox 360 vs PS3) satmış durumda. Bunda da en büyük pay Xbox Live’ın yanı sıra konsolunun kendine özel oyunları diyebiliriz. Microsoft kendi yarış efsanesini yaratmayı başardı Xbox denilince aklımıza Halo, Gears of War, Fable gibi önemli oyunların yanı sıra Forza Motorsport serisi de gelecektir. Geçen nesilde Xbox ile oyun dünyasına adım atan bu seri Xbox 360’ta da başarılı oyunlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Üstelik geçen nesilde Forza Motorsport’un Gran Turismo serisinin gerisinde olduğu konusunda genel bir görüş birliği varken bu nesilde ise Gran Turismo ile rahatlıkla kıyaslanabiliyor, hatta bazı oyunculara göre Sony’nin efsane yarış serisinden daha iyi bir duruma da geldi. Aslında Forza Motorsport serisinin Gran Turismo ile kıyaslanmasının doğal hale gelmesi bile bu serinin başarısını gözler önüne seriyor. Ne de olsa Gran Turismo serisi taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmıştır. Eğer yarışı oyunlarından bahsediyorsak Gran Turismo’dan bahsetmemek imkansız. Şimdi Forza Motorsport serisi de benzer bir saygıyı hak edecek derecede kaliteli bir hale geldi. Yarış oyunlarından bahsediyorsak Forza Motorsport serisinden bahsetmemek olmaz. Turn 10 studios yarış oyunları türünde artık vazgeçilmez firmalardan birisi oldu. Xbox kullanıcıları Microsoft'un her yeni konsolunda onlardan da yeni yarış oyunları bekleyecekler. Xbox 360’a 8 Haziran 2007’de Forza Motorsport 2 ile adım atan bu seri 2009’da serinin 3. oyunu ile çok büyük bir başarı yakaladı. Yine aradan 2 yıl geçtikten sonra bu defa karşımızda Forza Motorsport 4 var ve geliştirici Turn 10 Studios yine yapmış yapacağını. Her iki yılda bir yeni serinin yeni bir oyununu hazırlayan Turn 10 studios gerçekten de her yeni oyundaki farklılıklarla oyuncuları bu seriye tekrar çekmeyi başarıyor. Forza Motorsport 4 de birkaç yeni yol ve arabanın ötesinde Auto Vista adlı önemli arabaları yakında tanıyabileceğimiz bir sistem ve en önemlisi Kinect desteği ile ilgimizi çekmeyi başardı. Tabi yenilikler arasında sürüş dinamiklerini daha iyi hale getirmek ve grafiksel olarak daha az hataya sahip olan bir oyun yapmak da sayılabilir. Şimdi oyuna yakından bakalım. Forza Motorsport 3'teki verilerinizi 4. oyuna aktarmayı unutmayın. Böylece fazladan kredi kazanacaksınız
Öncelikle Forza Motorsport 4’e 3. oyunun kayıt dosyalarını aktarabildiğimizi belirtelim. Eğer Forza 3’ü oynadıysanız bunu ihmal etmeyin, çünkü 3. oyunu ne kadar oynadığınız ve garajınızda kaç arabaya sahip olduğunuza bağlı olarak Forza Motorsport 4’e de bazı hediyeler ve belli miktarda kredi ile başlıyorsunuz.
Oyunun ana menüsünde Play Career, Community, Auto Vista ve Free Play gibi seçenekler var. Bunların yanında Marketplace kısmı da ilerideki indirilebilir içerikler için hazırda bekliyor. Ayrıca Install Disc 2 kısmından daha fazla arabayı konsolunuza yükleme şansınız var. O nedenle dashboard ekranından doğrudan 2. diski yüklemeye çalışmayın, çabalarınız benimki gibi nafile olacaktır.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, forza, motorsport


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
çArşı script v.Forza tRaKyaLizm mIRC Scripting Tanıtımları 50 23 Şubat 2018 20:06
Forza Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 13 Eylül 2011 22:42
FoRzA Dunya Evine Girecek Mi :) byFoRzA Komik Loglar 0 28 Temmuz 2010 11:06