IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 18:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Child of Eden




Oyun dünyası son dönemlerde yaratıcılık konusunda sıkıntı çekiyor. Bunun nedeninin geliştiricilerin hayal gücünün tükenmiş olması olduğunu düşünmüyorum. Zaten böyle bir düşünce gerçekten de saçma olurdu. Yaratıcı geliştiriciler her dönemde var, ama her dönemde yaratıcılıklarını konuşturma imkanları olmuyor. Örneğin bu nesilde FPS oyunlarının sayısında büyük bir artış var, oyuncuların büyük bir bölümü de bu oyunlarla zaman geçiriyor. Hatta bazı yayıncı ve geliştiriciler artık kendi zevklerine, hayal güçlerine göre oyun yapma özgürlüğüne sahip değil, çünkü oyun geliştirme maliyetleri çok arttı ve satışları kötü olan bir oyun firmaların batmasına neden oluyor. Bu nesilde yayıncılara yaranmak için mükemmel bir senaryo ve atmosfer yeterli değil. Artık hangi oyun daha çok satarsa o oyun en değerli yapım oluyor. Aslında bu geçmişte de böyleydi, ama hiç bir zaman bu düzeyde önemli olmamıştı. Sega'nın Shenmue'sunu düşünün. Zamanının çok ötesinde bir oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, ama bugün hala Shenmue 3'ü bekliyoruz. Peki Q Entertainment ve Sega'nın REZ adlı oyununu hatırladınız mı? Gerçekten de çok yaratıcı bir oyundu öyle değil mi? Buna rağmen satış konusunda beklenilen performansı gösterememişti. Yaratıcılık ve özgünlük ölmese bile yaralandı, yaşasın popüler, çok satan oyunlar. Lumi'nin dünyasını kurtarmak için çabalıyoruz Yaratıcılık ölmedi demiştik, bunun kanıtlarından birisi de Child of Eden. Rez'in geliştiricisi Q Entertainment tarafından hazırlanan oyun Ubisoft gibi dev bir yayıncı tarafından dağıtılıyor. Tıpkı Rez gibi ritim ve shooter öğelerine sahip oyunumuz bizi bambaşka bir dünyaya davet ediyor. Bu nesilde daha öne oynadığınız oyunları unutun, çünkü artık kendimizi ritme kaptırıyoruz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Child of Eden'ın hikayesinde bir derinlik yok. Lumi adlı yapay zekayı (oyunda genç güzel bir kız olarak görülüyor) kurtarmamız gerek. Bunun için de Eden adı verilen internet'i virüs saldırılarından kurtarmamız gerekiyor. Eden'ı kurtardıktan sonra Lumi insan kişiliğini tekrar oluşturabilecek. Oyunun başındaki harika ----- gerçekten de çok etkileyici. Lumi de çok güzel, ama oyunda “gerçek” bir karakterin kullanılması açıkçası benim hoşuma gitmedi. Bunun yerine sanal bir karakter daha uygun olabilirdi. Oyunun hikayesinin derin olduğunu söyleyemeyiz, ama tasarım konusunda neredeyse kusursuz bir oyunla karşı karşıyayız Oyunumuz Journey, Matrix, Evolution, Beauty, Passion gibi bölümlerden oluşuyor. Her bölümün kendine has bir atmosferi ve tasarımı bulunuyor. Örneğin Beauty'nin bitkiler ve kelebeklerle kaplı bir atmosferi var. Evolution'da ise deniz anası, balina ve sonunda da ateş kuşuna dönüşen (bana öyle geldi) bir yaratıkla karşılaşıyorsunuz. Passion ise makinelerle dolu bir endüstri cenneti diyebiliriz. Bunların dışında bazen bir diskoda veya insan vücudunda gibi hissedeceğiniz tasarımlar da mevcut. Her bölümün birbirinden farklı tasarımlara sahip olması aslında zaten bir zorunluluk, burada önemli olan gerçekten de oyun bu farklılığı size başarılı bir şekilde hissettiriyor. Ben en çok Evolution adlı bölümü beğendiğimi söylemeliyim. Buradaki değişim gerçekten de çok etkileyiciydi. Diğer bölümlerin de Evolution'ın pek gerisinde kaldığını söylemek zor. Her bölümün kendine has özellikleri ve güzellikleri bulunuyor. Oyunda en çok hoşuma giden tasarımlardan birisi de Anka kuşuna aitti Oyunda toplam 5 bölüm bulunmasının üzücü olduğunu söyleyebilirim. Keşke daha farklı tasarımlara sahip bölümlerle de karşılaşsaydık. Böyle kaliteli bir oyunun kısa olması üzüntü verici olsa da her bölümün tekrar oynanabilir olması bizi teselli ediyor. Üstelik her bölüm daha önceki performansınıza ve oynanış stilinize göre bazı farklılıklar içeriyor. Zaten her bölümü tekrar tekrar oynamak isteyeceğinize emin olabilirsiniz. Oyunun çok eğlenceli olması ve ritim duygusunu iyi vermesinin yanı sıra müziklerin atmosferi iyi yansıtması sizi oyuna bağlıyor.

Aslında oyunun genel mantığı çok basit. Ekranda bulunan imleçi düşmanların üstüne getirerek ateş etmek. Tabi Child of Eden'ı özel yapan bunu mükemmel tasarım ve harika ritme sahip müziklerle birlikte sunması. Öyle ki bazen oyunun dünyasına kendiniz kaptırıyor ve çevrenizden soyutlanabiliyorsunuz. Bazen de kendinizi ritme kaptırınca farkında olmadan vücudunuzu hareket ettiriyorsunuz. Yani oyun sizi kendi dünyasına çekmeyi çok iyi başarıyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
child, eden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Child Control 2011 11.266 Cry Bilgisayar Donanımı 0 13 Eylül 2011 19:18