IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2012, 22:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Brink Oyun Tanıtımı




Yorgun ve yoğun geçen günler sonrası her insanın tek istediği şey, huzurlu bir şekilde tatil yapmak. Teknolojinin geldiği noktadan sonra insanlar, yeni tatil yeri arayışlarına koyulurlar. Farklılık isteyen bilim adamlarının çalışmaları sonucunda, San Francisco kıyılarının yakınlarında, bir teknoloji harikası olan yüzen ada “The Ark” ortaya çıkar. Bir ada hayal edin, teknolojinin imkanıyla tamamen yemyeşil ve capcanlı…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İlk başta Ark adası, zengin insanların uğrak mekanı olarak bilinir. Ancak teknolojinin engelleyemediği küresel ısınma, okyanus seviyelerinin yükselmesine, daha sonra ise devasa bir kara parçasının yok olmasına yol açar. Sonucumuz ise malum, geriye kalan yaşanabilir olarak çok az bir yer kalır. Bunlardan birisi de Ark adasıdır. Oyun esnasında Ark adası, etkileyici manzarasıyla birlikte sıklıkla sizleri büyüleyecek. Ancak, tatil amacıyla ortaya çıkan Ark adasının kaynakları da, yok denecek kadar azdır. Tutunacak son dal olan Ark adasında 25 yıl kavga, gürültüyle yaşayan insanların durumu artık kırılma noktasına gelmiştir. Bu noktadan sonra ise, bir tarafta Ark’ı tekrardan yaşanabilir bir yer hâline getirmek isteyen Security’ler, diğer tarafta ise dünyanın başka yerlerinde hâla yaşanabilecek alanların var olduğu görüşünü savunan ve Ark’ın kısıtlı kaynağını alıp yeni bir yerleşim yeri kurmak için Ark’tan kaçmaya çalışan Resistance’lar ortaya çıkar.

Böyle bir ana hikayeye sahip olan Brink, şüphesizki son dönemin en çok beklenen FPS oyunlarından birisiydi. Arkasında bulunan iki dev; Splash Damage ve Bethesda’nın yayınladığı -----larla ağzımızın suyunu akıtmayı başaran Brink, hikayesiyle, görsel yapısıyla ve oyun içi özellikleriyle dikkatleri çekiyor. Brink'in hikayesi etkileyici bir temaya sahip olsa da, malesef Splash Damage'in başarısız singleplayer çalışması, hikayeyi arka plana atıyor. Oyunun açılışında bizleri, Ark adasının hikayesinin anlatıldığı bir ----- karşılıyor. ----- sonrasında, “Save the Ark” ve “Escape the Ark” seçeneklerinden birisini seçmemiz gerekiyor. Aslında bu şıklar, oyunun genelinde hangi tarafta oynayacağımızı belirlememize yardımcı oluyor. Burada seçeceğimiz seçenek, oyundaki tek başımıza yapacağımız Challanges bölümünde ve karşılıklı multiplayer maçlarında öncelikli olarak hangi tarafta oynayacağımızı belirliyor. Seçeneklerden Save the Ark Security tarafını, Escape the Ark ise Resistance tarafını oluşturuyor.

Bahsedilen iki seçenekten birini seçtikten sonra, Brink’in en çok göze çarpan noktalardan birisi olan karakter oluşturma kısmına geçiş yapıyoruz. FPS türünde bir oyun olmasına rağmen karakter oluşturma seçeneğinde, RPG türündeki oyunlarla boy ölçüşecek seviyede olan Brink’in bu bölümünde, karakterimizin sesinden, vücut tipine kadar bazı detayları ayarlayabiliyoruz. Karakter oluşturma kısmında, ilk başta yapabileceğiniz çok bir şey yok. Kısıtlı eşyalar, oyunun başında sizi tek seçeneğe yönlendiriyor. Ancak seviyeniz yükseldikçe gelen eşyalar sonrasında epey zor seçimler yapmak zorunda kalacaksınız. Brink'te birbirinin aynısı karakterler ile karşılaşmak neredeyse imkansız. Vücut tipi demişken, oyunda üç farklı vücut tipi bulunuyor. Bunlardan Heavy, iri cüsseli vücut tipini oluşturuyor. Eğer Heavy’i seçersek, parkur öğelerinden mahrum kalıyoruz ancak daha ağır silahları aynı anda taşıyabiliyoruz. Örneğin ilk silah olarak bir minigun, ikinci silah olarak ise bomba atar taşıyabilirsiniz. Heavy’in zıttına, Light’a bakacak olursak bu vücut tipinde daha hızlı hareket edebiliyor, parkur öğelerinden daha fazla yararlanabiliyoruz. Ancak bu vücut tipini kullanmak isteyen kişiler, taşıyacağı silahlarda ise SMG ve tabanca kullanmayı kabul etmeliler. Bahsedeceğimiz son vücut tipi olan Medium, Heavy’e göre daha hızlı fakat daha az dayanıklı vücut tipini oluşturuyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
brink, oyun, tanıtımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enslaved'dan Brink'e Transfer KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 30 Ocak 2012 18:28
Brink Of Alienation 3 (Harika Bir Oyun) yoSun Bilgisayar Oyunları 0 27 Ekim 2010 22:46