IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2012, 18:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darkspore




The Sims serisi de dahil olmak üzere pek çok yaratıcı oyuna imza atan Will Wright, aynı zamanda kurucusu olduğu Maxis’ten ayrılmadan önce son oyunu olan Spore’u geliştirmişti. Oyun dünyasında büyük ses getiren yapım bazı tepkiler görse de, en başarılı yönü karakter yaratma teknolojisi olmuştu. Maxis, Wright’ın ayrılmasından sonra bu teknolojiyi boş bırakmadı ve geliştirdikleri oyunlardan farklı bir alana yönelerek karşımıza Darkspore’u çıkarttı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Darkspore, Spore’un karakter yaratma özelliğini alarak Diablo tarzında aksiyon RPG türüyle birleştiriyor. Bilim kurguya dayalı hikayesi eşliğinde galaksiler boyunca gezerek gezegenlerdeki tehlikeleri sonlandırıyor ve gelişerek karakterlerinizi kişiselleştiriyorsunuz.

Oyunu satın aldığınızda sadece bir hesaba sahip oluyorsunuz ve başka profil açamıyor veya oyuna baştan başlayamıyorsunuz. Ayrıca çevrim dışı oynayamıyor ve MMO’lar gibi sürekli online olmanız gerekiyor. Tüm Hero'ların özelliklerini göz önünde bulundurarak dengeli bir takım hazırlamak gerekiyor. Aynı zamanda Hack and Slash türüne dahil edebileceğimiz oyuna, galaksideki ırklardan biri olan Crogenitor’lardan biri olarak başlıyorsunuz. Bu Crogenitor’lar uzun yıllar önce gelişmiş biyolojik ordular kurabilmek için yaratıkların DNA’larıyla oynayarak ölümcül ırklar yaratmak için çalışmalara başlamış. Bir süre sonra işler kontrolden çıkmış ve dengelenemeyen DNA’lar Darkspore adı verilen güçlü yaratıkların meydana çıkmasına neden olmuş. Darkspore’lar tüm galaksiye yayılarak neredeyse tüm Crogenitor ırkının soyunu tüketmiş.

Siz de, olaylar kontrolden çıkarken uyutularak kapsüle konulan Crogenitor’lardan birisiniz. Olaylardan 1000 yıl sonra uyandırılarak Darkspore’lara karşı kendi yaratıklarınızla savaşarak elde ettiğiniz DNA’lar ile güçlenmeye ve galaksiyi temizlemeye çalışıyorsunuz. Bu yolda, uzay geminizin yapay zekalı yol göstericisi ve diğer oyuncuların kontrol ettiği Crogenitor’lar yardımcınız oluyor. Her Hero'nun bir adet standart saldırısı, iki adet özel yeteneği ve bir de pasif özelliği bulunuyor. Bir Hero'nun özelliğini takım arkadaşları da kullanabiliyor. Darkspore’da ana menü bulunmuyor. Oyunu açtığınızda hesabınıza giriş yaparak Arsenal ekranına geçiş yapıyorsunuz. Burada sahip olduğunuz takım ve oyunda ilerledikçe açabileceğiniz Hero’lar bulunuyor. Toplamda 100 adet Hero bulunsa da bunlar 25 farklı Hero’nun 4’er varyasyonu ile oluşturulmuş. Takımınızda üç Hero bulundurabiliyorsunuz. Bu nedenle eğer yeni bir Hero eklemek isterseniz takımınızda yer açmanız gerekiyor.

Hero’lar üç sınıfa ayrılıyor. Sentinel, RPG’lerde Tank olarak isimlendirilen ve defansı sağlam olan sınıfın rolünü üstleniyor. Diğer iki sınıftan Tempest uzak menzilli saldırılarda bulunabilen, Ravager ise yüksek hasar verebilen (Rogue diyebiliriz) sınıf olarak hazırlanmış. Bu sınıflar dışında bir de karakterin türünü belirleyen kökenleri (Plasma, Quantum, Bio, Cyber ve Necro) bulunuyor. Bu kökenler Hero’nun ateş, zehir, ruh ve elektrik gibi, ne tür özellikler barındırdığını belirliyor. Tüm bunları göz önüne aldığınızda üçlü takımınızı kurabilmeniz için karşınıza tonla farklı seçenek çıkmış oluyor. Savaşacağınız gezegendeki Darkspore’ların ve PvP maçlarındaki rakiplerinizin karşısına çıkarken avantajın sizde olmasını sağlamanız için tüm bu özellikleri düşünmeniz gerekiyor. Oyunun ilk Hero'larından biri olan Blitz'in tasarımını tamamen değiştirdim.
Diğer bir menü olan Editor’da ise isminden de anlaşılacağı üzere Hero’larınızın kişiselleştirme seçenekleri bulunuyor. Burada karakterlerinizi ten renklerinden uzuvlarına, silahlarından ekipmanlarına kadar tasarlıyor ve donatıyorsunuz. Spore’un karakter yaratma ekranını hatırlıyorsanız sizi benzer özelliklere sahip bir editör bekliyor. Fakat sıfırdan Hero tasarlayamadığınızı belirtmeliyim. Sadece oyunun size sunduğu 100 Hero’dan birini modifiye edebiliyorsunuz.

Bu modifikasyon ise yaratıkların kollarını, gövdelerini ve kafalarını değiştirmenizi kapsamıyor. Sadece bazı bölgelerinin büyüklüklerini belirleyebiliyorsunuz. Anten, göz ve benzeri eklentileri istediğiniz gibi yerleştirip şekillerini değiştirebiliyorsunuz. Elbette tüm bu değişikliklerin de bir sınırı bulunuyor. Düşmanlarınızdan düşen DNA’ları toplayarak DNA bütçenizi arttırabilir ve yapabileceğiniz değişikliklerin sınırını öteleyebilirsiniz. Yine oyunda toplayacağınız ekipmanlar ve parçalar sayesinde karakterlerinizi daha güçlü kılabilir ve tamamen farklı görünümler kazandırabilirsiniz.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
darkspore


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık