IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2012, 18:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mount & Blade: With Fire and Sword




Mount & Blade’i ilk duyduğumda (2005 yılıydı sanırım) bağımsız olarak geliştiriliyordu. Uzun süren beta döneminde oyun gittikçe popülerleşiyor, beta olmasına rağmen satın alanlar artıyordu. Sonrasında 2008 yılında piyasaya sürüldü ve pek çok bağımsız oyun ödülü kazandı(Independent Game). Ankara’da ikamet eden TaleWorlds, oyunun çıkışı ile birlikte popülerliğini arttırmaya devam ederken, Mount & Blade hayranlarını daha da memnun edecek çalışmaları sürdürmeyi ihmal etmedi. Bir buçuk sene sonra gelen Mount & Blade: Warband, oyunun senaryo modundan daha ön plana çıkan multiplayer modları ile serinin zirve yapmasını sağladı. Bu arada TaleWorlds, Paradox Interactive ile anlaştı ve uluslararası arenada ilk defa bu kadar büyük başarı sağlayan bir Türk yapımına imza attı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şimdi ise aradan geçen bir yılın ardından serinin yeni ek paketi olan With Fire and Sword elimize geçti. With Fire and Sword, TaleWorlds’ün desteğiyle Sich Studio tarafından geliştirildi. Warband ile aynı oyun motoru üzerine inşa edilen With Fire and Sword, ek paket olmasına rağmen tek başına oynanabiliyor (Stand-alone). 17. yüzyılın Avrupa’sında geçen hikayesi ve bazı karakterleri Nobel ödüllü Henryk Sienkiewicz’ın aynı ismi taşıyan kitabından alınmış. Yıllardır devam eden Mount & Blade'in ikinci ek paketi karşınızda Mount & Blade’e yabancı olanlar için kısa bir tanımlama yapacak olursak taktiğinizi belirleyeceğiniz strateji türünün, bolca kan dökeceğiniz ve asıl aksiyonun döndüğü TPS oynanışın ve derin bir RPG’nin birleşimi diyebiliriz. Açık dünyaya sahip haritasında köy köy, şehir şehir dolaşarak görevler yapıyor, yanınıza paralı askerler alıyor, ticaretle uğraşıyor, askerlerinizi arttırarak kişisel ordunuzu kuruyor, lordlarla samimiyeti ilerletmek için çalışıyor, krallar deviriyor, esir düşüyor veya kendi krallığınızı kurabiliyorsunuz. Kısacası Mount & Blade: With Fire and Sword sizi günlerce başında tutacak bir Yeni Çağ dönemi RPG’si.

Dönemin gerçek Avrupa şehirlerini barındıran oyunda Ruslar, Polonyalılar, İsveçliler, Kırımlılar ve Kazakların hükmettiği topraklarda tarafınızı seçiyorsunuz. Ayrıca yolculuğunuz boyunca Kral John Casimir, Tsar Alexei Mikhailovich ve Bogdan Khmelnitsky gibi tarihi karakterlerle etkileşime geçerek onların güvenlerini kazanabiliyor ve hizmetlerine girebiliyorsunuz. Pazar alanına girerken pusu kuran haydutlar ve isyan edip saldıran köylüler gibi sizi şaşırtacak olaylar olabiliyor. Karakterinizi yaratarak tek kişilik senaryoya başladığınızda tüm ulaşımı üzerinden sağlayacağınız oyun haritası sizi karşılıyor. Burada yakınlaştırma / uzaklaştırma yapabilir, ülkelerle olan ilişkilerinizi takip edebilir, aldığınız görevlere bakabilir, Inventory’nize erişebilir ve emrinizdeki adamları kontrol edebilirsiniz. Harita üzerinde rastgele dolaşan yüzlerce NPC (Yapay zekalı karakter) bulunuyor. Ülkelerini korumak için devriye gezen irili ufaklı ordular, haraç kesen eşkiyalar ve değerli yük taşıyan kervanlar kendi görevlerini gerçekleştirirken, haritada karşınıza neyin çıkacağı hiç belli olmuyor. Bu da ikinci bir oynayışınızda tamamen farklı bir deneyim kazanacağınız anlamına geliyor. Zaten Mount & Blade serisini tekrar tekrar oynanabilir kılan şey, bu özellik ve sizin yönelebileceğiniz seçeneklerin çokluğu.

Haritadaki şehirlerden birine girdiğinizde kaleye girerek şehri kontrol altında tutan soyluyla görüşmek, şehrin sokaklarında dolaşarak halkın nabzını tutmak, yeni askerler kiralayabileceğiniz, esirlerinizi satabilceğiniz köle tüccarlarının ve diğer NPC’lerin bulunduğu tavernaya gitmek, şehrin yöneticisi ile görüşmek ve eşyalar alıp satabileceğiniz, ticaret yapabileceğiniz pazar alanına gitmek gibi seçenekler çıkıyor. Görevlerinizi genellikle buradaki şehir yöneticilerinden ve soylulardan alıyorsunuz. Açık alanlarda sabit durmanız ölmeniz anlamına geliyor Görevleri başarıyla tamamladıkça ve savaşlardan galibiyet ile ayrıldıkça karakterinizin şanı yayılmaya ve özellikleri gelişmeye başlıyor. Karakter gelişimi xp kazanma, seviye atlama ve yetenekleri geliştirme üzerine kurulu. Karakter ekranından dört ana özelliğinize (Strenght, Agility, Intelligence ve Charisma), 24 farklı yeteneğinize ve silahları kullanma tekniklerinize ulaşarak kazandığınız puanları harcayabiliyorsunuz. Özellikle yeteneklerinizin çeşitliliği oldukça doyurucu olmakla birlikte, yöneleceğiniz alana ve tekrar oynanabilirliğe büyük katkıda bulunuyor.

Eşyalarınınız arasında en çok dikkat çeken şey oyuna da ismini veren ateşli silahlar oluyor ki bunlara ileride değineceğim. Yine oyun içerisinde çok önemli yere sahip olan ticaret malları, askerlerinizi doyuracağınız yiyecekler, kendiniz kullanacağınız at ve zırh seçenekleri ile geniş bir eşya listesine sahipsiniz. Burada göze batan şey Inventory’yi düzeneyememek oluyor. Eşya çeşitliliği fazla olduğu için gruplandırabilmek daha kullanışlı hâle getirebilirmiş (En azından tablara ayrılabilirdi). Çünkü savaş ganimetlerini toplarken ve ticaret için yüklü miktarda mal taşırken ortalık iyice karışıyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
blade, fire, mount, sword


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mount & Blade Desmont Oyun Hileleri 0 15 Ocak 2012 00:20
Mount and Blade With Fire and Sword (PC) KarakıZ Oyun Hileleri 0 13 Ocak 2012 14:52