IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2013, 14:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
UNO & Friends




Çoğu zaman bilgisayar ve konsollarda oyun oynamaktan sıkılırız ve farklı bir şeyler ararız. Bunlar haricinde yapılabilecek pek çok aktivite mevcut fakat evde yapılabilecek şeyler biraz kısıtlı. Evinizde otururken ister arkadaşlarınızla ister ailenizle çeşitli kart/masa oyunları oynayabilirsiniz. Bu kart oyunları arasında popülerliği ile tanınan UNO da bulunuyor. İlk olarak 1971 yılında ortaya çıkmış olan UNO, 1992 yılında üretilmeye başlanmıştır. Daha sonra dünya üzerinde yayılarak günümüzün en popüler kart oyunları arasına girmeyi başarmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

UNO'yu biraz tanıyalım.
UNO, 108 karttan oluşan bir kart oyunudur. Toplamda dört renk var ve her 25 kart bu dört renge ayrılıyor: Kırmızı, yeşil, mavi ve sarı. Her rengin kendine ait bir derecesi var. Bu dereceler 0 ile 9 arasında bir sayı. Ayrıca hareket kartları denilen özel kartlar da mevcuttur. Bu kartlar ise şu şekilde: 2 kart al, yön değiştir, el geçer, joker, 4 kart al ve joker. Her birinin farklı bir işlevi bulunuyor.

UNO’nun kuralları oldukça basit. Bir oyuncu herkese 7’şer kağıt dağıtıyor daha sonra ilk oyuncu ıskartadaki karta uygun bir kağıt atıyor ve oyun böyle devam ediyor. Kartın ıskartadaki kart ile eşleşmesi için renginin, sayısının veya sembolünün aynı olması gerekir.

Daha sonra elinizdeki kartları bitirmeye çalışıyorsunuz ve son bir karta geldiğinizde Uno (Bir) diye bağırıyorsunuz. Eğer Uno diye bağırmassanız ve bir sonraki oyuncu oyuna devam ederse kurallar gereği destenize iki kart eklemek zorunda kalırsınız. Uno dedikten sonra kartınızı elinizden atabilirseniz oyunu kazanıyorsunuz. İlk başta karmaşık gibi gözükse bile birkaç sefer oynadıktan sonra hemen alışıyorsunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
friends, uno


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kyo My Friends 2009 Kralice Ah Kadınlar 0 04 Mayıs 2009 10:30