IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 13:44   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mini laptop savaşları






Sony, VAIO’nun onuncu yaş gününü yepyeni modeller ve yeni bir tasarımla, Avrupa’nın dört bir yanından davet ettiği gazetecilerin katılımıyla Berlin’de kutladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu satırları Van Gölü (buralarda deniz diyorlar) kıyısında uzandığım yerden VAIO’ma tuşluyorum. Bu yazının ‘bit’lere dökülmesinden, yani tam şu andan dört gün önce ise bir doğumgünü kutlaması için Berlin’deydim. Sony, VAIO’nun onuncu yaş gününü yepyeni modeller ve yeni bir tasarımla, Avrupa’nın dört bir yanından davet ettiği gazetecilerin katılımıyla Berlin’de kutladı.
Ben sadece bu etkinlikten yola çıkarak VAIO’nun yeni modellerini aktarıp bu dizüstü klişesinin anlam ve önemini vurgulayacağım. Benim kişisel VAIO’mun ise bu yazıyla, bir araç olması dışında bir alâkası yok; ki zaten bu bilgisayarı satın alırken “Bir MacBook mu alsam yoksa bir VAIO mu” diye nasıl çelişkiler yaşadığımı, sonra nasıl pişman (yalnızca VAIO’mun serisinden kaynaklanıyor) olduğumu yine yakın çevrem bilir.

Kısaltma değişti
VAIO adı, “Video Audio Integrated Operation”ın (Video Ses Bütünleşik Operasyon) kelimelerinin bir kısaltmasıydı. Onuncu doğum gününde bu adın Video Audio Intelligence Organiser’ın (Video Ses Zeka Düzenleyici) bir kısaltmasına dönüştüğüne tanık olduk. Yeni tasarımı ve bu isim değişimi 2010’da 10 milyar dolarlık bir pazar payı hedefleyen VAIO’nun, artık Mac kullanıcılarını veya Mac’e sulananları hedeflediğini gösteriyor. Doğum gününde tanıtılan Z, FW, SR ve BZ serilerinin ortak özellikleri şunlar: Tuş takımı arasındaki boşluklar artırılmış, tuşlar, uzun tırnaklı kadınlar da gözetilerek tasarlanmış. Kasa ile monitör, silindir bir menteşe setiyle birleşiyor. Güç düğmesi silindirin sağ başında yer alıyor ve yandığında göz alıcı bir yeşil yayıyor. Silindirin içinde batarya yer alıyor, böylece “dizüstünde” ısınma sorunu ortadan kalkıyor, bacaklar serin kalıyor.
5,5 saat pil ömrü
Z serisi, 13.1 inç ekran ve 1,5 kg’nin altındaki ağırlığıyla gerçek bir mobil deneyim sunuyor. Kasa, dayanıklı karbon fiberden yapılmış. Ekran ise bir VAIO klasiği X-black. 16:9 görüntü sunabilen Z de HDMI çıkışı da var. Full HD ürünün pil ömrü normal kullanımla 5,5 saat; stamina modunda bu süre uzuyor.
16,4 inç monitör
FW serisiyse alışılmışın dışında 16,4 inç bir monitörle tasarlanmış. Bu serideki bazı modellerde Blu-Ray disk sürücüsü bulunuyor. HDMI çıkışı da bulunan seri, sanki “mobil masaüstü profesyonelleri” için üretilmiş.
BZ ve SR serilerindeyse 15,4 inç ekran tercih edilmiş. 1,9 kiloluk SR serisi, kullanıcı 5 farklı moddan birini “switch” tuşuyla seçerek farkını ortaya koyuyor.

Kraftwerk de kullandı
Doğum gününde müziğini Vaio kullanarak yapan Belçikalı prodüktör Buscemi de bir konser verdi. Müzisyenlerin genelde Mac kullandıklarını bilirdim; internette biraz araştırdım, elektronik müziğin Alman babası Kraftwerk de bir albümünde ve 2000’deki tüm konserlerinde Vaio kullanmış. James Bond filmi “Casino Royale”de Bond ve birçok karakter, “Resident Evil”da ise Dr. Charles Ashford, tekerlekli sandalyesiyle bütünleşik bir VAIO kullanıyordu. Bunları da VAIO’nun popüler kültüre birkaç katkısı olarak not edelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
laptop, mini, savaşları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPad Mini Türkiye'deİpad Mini Fiyatı ve özellikleri Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Aralık 2012 21:43
Mini Giymek İçin Mini Hileler Sue Ah Kadınlar 2 16 Mayıs 2012 20:27
Mini Mini Abiyeler, Gece kıyafetleri Ay Ah Kadınlar 0 17 Şubat 2011 12:47
Toshiba U400-M14: Centrino 2'li mini laptop Gravity Bilgisayar Donanımı 1 07 Eylül 2008 23:09