IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2009, 14:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vista'nın en can sıkıcı özelliklerine son!




Her işletim sisteminin kendine göre kusurları olabilir. Microsoft'un şu anda piyasadaki en yeni işletim sistemi olan Vista da kusursuz değil. Hatta pek çok kişiye göre Vista, Microsoft'un şu ana kadar piyasaya çıkardığı en sorunlu işletim sistemlerinden biri. Bu görüşün altında Vista'nın bazı can sıkıcı özellikleri yatıyor.

Bir yandan Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), diğer yandan bir anda ortadan kaybolan masa üstü simgeleri. Klasör görünümlerinin sürekli değişip durması ya da sık sık işinizin arasına giren Windows Güncellemeleri...

Her ne kadar tüm bu özellikler Microsoft tarafından farklı amaçlar için üretildiyse de, çoğu kullanıcı için bunlar son derece keyif kaçırıcı. Neyse ki bu can sıkıcı özelliklerden kurtulmak mümkün. Sizler için en sıkıcı 9 Vista özelliğini ele aldık ve hepsinden kurtulma yöntemleri.

Kullanıcı Hesabı Denetimi krizi!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vista'nın sizin güvenliğiniz için tasarlanmış olan Kullanıcı Hesabı Denetimi ya da kısa adıyla UAC tam bir kabus. Çok iyi niyetli olmasına, sizi zararlı yazılımlardan korumasına rağmen bir anda ortaya çıkması ve sorduğu soruya yanıt almadan bilgisayarınızda hiçbir şeyi kullanmanıza izin vermemesi son derece can sıkıcı olabilir.

Neyse ki çözümü zor değil. Fakat çözüme geçmeden önce UAC'ı kapatmanın, bilgisayarınızın güvenlik seviyesini düşüreceğini hatırlamakta fayda var. Bu uyarıya rağmen devam etmek isteyenlerin Denetim Masası'nı açıp Kullanıcı Hesaplarını seçin. Daha sonra ise "Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni aç veya kapat"ı seçin. Bundan sonra karşınıza gelecek olan pencerede "Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni (UAC) kullanın" satırının yanındaki işareti kaldırın.

UAC'ı tekrar kullanmaya karar verirseniz tek yapmanız gereken şey aynı adımları takip ederek, son kaldırdığınız işareti bir kez daha yerleştirmek.


Klasörlerin görüntüleri değişip duruyor!
Windows Vista'nın en can sıkıcı özelliklerinden biri de klasörleri bir türlü istediğiniz gibi görememek. Zaman ayırıp klasörlerinizi nasıl görmek istiyorsanız o şekilde düzenledikten sonra, o klasöre döndüğünüzde görünümün tamamen değiştiğine hiç şahit oldunuz mu? Simgeler büyükken küçülüyor, dosyaların detaylı bilgileri mi kayboluyor?

Bunu da düzeltmek mümkün. Yapmanız gereken öncelikle Başlat menüsünden Denetim Masası'nı açmak. Buradan "Klasör Seçenekleri"ne tıkla***** "Görünüm" menüsüne geçin. Burada görünümü aşağıya kaydırarak "Her bir klasörün görünüm ayarlarını anımsa" satırını işaretleyin. Artık Vista, her klasör için yaptığınız değişiklikleri aklında tutmaya başlayacaktır.

"Güç" düğmesi bilgisayarı kapatmıyor!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Güç" düğmesi bilgisayarı kapatmıyor!
Windows işletim sistemlerinde, bilgisayarı kapatmak için "Başlat" tuşuna basmak uzun süre, diğer sistemleri kullanan kişiler için bir espri konusu olmuştur. Neyse ki hem onlar, hem de biz bilgisayarı kapatmak için Başlat'a basmaya artık iyiden iyiye alıştık. Fakat Vista ile birlikte bir sorun daha ortaya çıktı; menüdeki güç düğmesi bilgisayarı kapatmıyor.

Başlat tuşuna bastığınızda, sağ alt bölümde yan yana üç tuş yer alıyor. Bunların ilki Güç simgesi, ikinci kilit simgesi ve üçüncüsü ise bir ok işareti. Normal olarak Güç simgesinin, bilgisayarı kapatıyor olması tahmin edilir fakat Vista'da durum biraz farklı. Burada Güç simgesi aslında bilgisayarı sadece uyku moduna geçirmeye yarıyor.

Eğer siz de bundan memnun değilseniz değiştirmek zor değil. Başlat tuşuna bastıktan sonra, alt bölümdeki arama kutusuna "cmd" yazıp ENTER'a basın. Karşınıza gelen komut satırına
Powercfg.cpl,1
Yazın ve ENTER'a basın. Karşınıza gelişmiş güç seçenekleri penceresi gelecek. Bu pencerenin içerisinde Güç düğmeleri ve ışığı başlığını göreceksiniz. Yanındaki + işaretine basın ve altında yer alan seçenekleri görüntüleyin. Burada uyku modunun seçili olduğunu göreceksiniz. Üzerine tıklayıp uykuya geçmek yerine bilgisayarı kapatmasını sağlayabilirsiniz.

Disk Birleştirme işe yarıyor mu?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Disk Birleştirme işe yarıyor mu?
Vista'nın size verdiği rahatsızlıkları elimizden geldiği kadarıyla, sistem içerisinden çözmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Disk Birleştirme konusu da işte böyle bir durum. Eğer Vista altında Disk Birleştirme işlemi gerçekleştirdiyseniz, birleştirmenin durumu veya faydalarını tam olarak görememiş olabilirsiniz. Bunun sebebi, Vista'da Disk Birleştirme'nin, XP'deki gibi detaylı bir görünüm imkanına sahip olmaması.

Ne yazık ki bu konuda Vista içerisinden yapılabilecek bir şey yok. Bizim tavsiyemiz Power Defragmenter gibi, üçüncü parti bir yazılımdan yardım almanız. Power Defragmenter ve benzeri yazılımlar sadece sabit diskinizi birleştirmekle kalmaz, size yapılan işlem ile ilgili son derece detaylı bilgiler de verir.


Windows Güncellemeleri sorunu!
Windows Güncellemeleri işletim sisteminin kritik bir parçası. Microsoft bu güncellemeler sayesinde, zaman zaman güvenlik açıklarını kapatıyor, zaman zaman ise yüklü bileşenlerin sürümlerini güncelliyor. Her durumda faydalı olan bu güncellemeler ile ilgili sorun, güncellemeyi yaptıktan sonra bir pencerenin ortaya çıkıp, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız konusunda ısrarcı olması.

Bu her zaman bir problem olmayabilir ama yoğun bir iş gününde sürekli karşınıza gelen ve konsantrasyonunuzu bozan bu hatırlatma penceresi bir süre sonra rahatsız edici hale gelebilir. Neyse ki pencerede bu uyarıyı erteleme seçeneği var. Fakat eğer size bu sorunu kökten çözmek istiyorsanız yapmanız gereken Başlat tuşuna bastıktan sonra, alt bölümde yer alan arama alanına "cmd" yazmak. Fakat hemen ENTER tuşuna basmayın. Önce CTRL ve SHIFT tuşlarına basılı tuttuktan sonra ENTER'a basın. Karşınıza gelecek olan pencereye
net stop "windows update"
yazarsanız, bu can sıkıcı hatırlatmalardan kurtulabilirsiniz.

Vista'nın uykusu ya çok hafif, ya çok ağır!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vista'nın uykusu ya çok hafif, ya çok ağır!
Bilgisayarınızı uyku moduna almak pek çok sebepten dolayı faydalıdır. Özellikle bilgisayarınızı kullanmayacağınız durumlarda gereksiz çalışmasını önlemek, hem enerji hem de para tasarrufu sağlar.

Windows Vista'nın uyku modu çoğu zaman sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Fakat arada sırada Vista'nın uykuda olması gereken zamanlarda normal çalıştığını fark edebilirsiniz. Çoğu zaman bunun sebebi takılı olan USB cihazlardan gelen sinyallerin Vista'nın uykusunu bölmesi. Bazı durumlarda ise sorun tam tersi olabilir. Örneği farenizi oynattığınızda Vista uyku modundan çıkamayabilir.

Eğer durum bu tarz bir sorunsa, gidermek için Bilgisayarım'a sağ tuşla tıklayıp Özellikler'i seçin. Açılan pencerede sol tarafta yer alan Aygıt Yöneticisi'ne tıklayın. Burada bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtları göreceksiniz. Özellikle USB ile bağlanmış aygıtlara sağ tuşla tıklayın ve açılan pencereden Özellikler'i tıklayın. Burada yer alan sekmelerde güç yönetimi ile ilgili olanı seçtiğinizde, bu aygıtın bilgisayarı uyandırıp uyandırmayacağına dair bir ibare göreceksiniz. Eğer sorun hafif uykuysa, burada yer alan işareti kaldırabilirsiniz. Eğer bu aygıt Vista'yı uyandıramıyorsa, bu seçenek işaretli olmayabilir. Buradan istediğiniz ayarlamayı yapabilirsiniz.


Giriş yapmak çok zaman alıyor!
Vista güvenlik konusunda son derece hassas. Sizin gözden kaçırabileceğiniz güvenlik detaylarını sizin yerinize düşünüp, sizden önce ayarlıyor. Bu güzel bir alışkanlık olsa da, her kullanıcı için faydalı olmayabilir.

Bildiğiniz gibi Vista, sisteme giriş yapmadan önce kullanıcının şifresini girmeyi zorunlu kılıyor. Paylaşılan bilgisayarlar veya paylaşılan ortamlardaki bilgisayarlar için bu güzel bir özellik olabilir. Fakat eğer bilgisayarı sizden başka kullanan yoksa, her seferinde şifre girmekle uğraşmaya vakit ayırmak istemeyebilirsiniz.

Giriş ekranında şifre zorunluluğunu kaldırmak için Başlat tuşuna bastıktan sonra, alt bölümdeki arama kutusuna şunu yazıp ENTER'a basın:
control userpasswords2
Karşınıza gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" yazılı bir satır göreceksiniz. Buradaki işareti kaldırıp Tamam tuşuna basın. Eğer sorulursa şifrenizi iki kere girin ve bundan sonra Vista oturum açılışında beklemek zorunda kalmayın.

Masaüstü simgeleri nerede?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Masaüstü simgeleri nerede?
Eğer işiniz için çok fazla program kullanıyorsanız, sık kullandığınız uygulamaların kısa yolları bir anda masa üstünüzü ele geçirebilir. Daha sonrasında ise özellikle genel bir temizlik isteği uyandıran bu bahar aylarında kullanıcılar, masa üstündeki simgeleri silip, duvar kağıdını tekrar görünür hale getirmek isteyebiliyor.

Ne var ki, simgeleri temizlerken dikkatli olmazsanız, daha sonradan işinize çok yarayacak Geri Dönüşüm Kutusu veya Bilgisayarım simgelerini de silip geçebilirsiniz. Bu simgeleri geri getirmek istediğinizde ise nerede olduğunu arayıp bulmak zor olabilir.

Aslında Windows'un bu standart simgeleri çok da uzaklarda değil. Masa üstünüze sağ tuşla tıklayıp "Kişiselleştir"i seçtikten sonra, sol bölümde masa üstü simgelerini değiştirebileceğiniz bağlantıyı göreceksiniz. Bu bağlantıya tıkladığınızda daha önceden silmiş olduğunuz tüm standart Windows simgelerini bulabilirsiniz. Buradan tekrar masa üstünde görmek istediğiniz simgelerin yanındaki kutucuğu işaretleyip, Tamam tuşuna tıklamanız yeterli.


Bilgisayarımdan sürekli sesler çıkıyor!
Bilgisayarınızda çalışırken Windows Gezgini'nde bir işlem yaparken veya Internet Explorer'da bir bağlantıya tıkladığınızda çıkan tıklama sesi başlarda size normal gibi gelse de, zamanla rahatsız edici hale gelebilir. Özellikle de o esnadabilgisayarınızda yüksek sesle müzik dinliyorsanız, bu tıklama seslerini duymamak mümkün değil.

Bunu önlemek için görev çubuğunun sağ bölümündeki ses simgesine sağ tuş ile tıklayın. En alttaki Sesler'i seçin. Açılan pencerede alt bölümde "Dolaşmayı Başlat" ibaresini göreceksiniz. Burada seçili sesi kaldırdığınızda artık bu rahatsız edici tıklama sesinden de kurtulmuş olacaksınız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ozelliklerine, sikici, son, vistanin, Özelliklerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sunucunun Özelliklerine Göre Uyarı Verme hAte PHP 0 09 Ekim 2014 03:50
İsa Mesih Tanrı'nın Özelliklerine Sahiptir Kalemzede Hristiyanlık 0 20 Ağustos 2011 16:41
özelliklerine qöRe ßayanlar.. HANDSOME Komedi ve Mizah 2 18 Aralık 2009 20:18
Anlam Özelliklerine Göre Sözcükler Juventus Ödev ve Tezler 0 02 Haziran 2009 10:33