IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2010, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 7, Linux’un yükselişini nasıl etkiledi




XP kadar kararlı, kullanışlı, az donanım gerektiren, Vista kadar görsel bir işletim sistemi olan Windows 7, yeni araçları ve donanım tanıtma dertlerini ortadan kaldıran bir alt yapıyla karşımıza çıktı. Özellikle, donanım tanıtma derdi yüzünden Linux sistemlerinden bir hayli tokat yiyorlardı.

Linux sistemlerinin akıl almaz derecedeki hızla yükselişleri karşısında pazardaki düşen paylarına karşılık böyle bir değişikliğe gitti, hatta bu değişikliğe gitmek mecburiyetinde kaldı.

Piyasalarda “Görsel bir işletim sistemi olsun ama, çok yüksek donanım ihtiyacı olmasın, güvenli olsun ama, güvenlik sebebiyle bizi çileden çıkartmasın, kuracağım programlar için kendisine uygun program bulmakta zorlanmayayım...” gibi talepler oluştu. Bu talepler karşısında, müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutan -ya da bu izlenimi veren- Microsoft, tepkisiz kalmayacağını, etkili bir çözüm üretebileceğini Windows 7 ile gösterdi.

Windows 7, Linux’un yükselişini nasıl etkiledi?

Bu sorunun cevabı, birçok kişiye göre “olumsuz”dur, lakin aslında Linux’a zarardan çok katkısı olmuştur. İnsanlarımızı Linux’la tanıştırırken karşılaştığımız en büyük problem, yeni bir sisteme “alışamama” durumudur. Bir insan, önce XP, sonra Vista ve son olarak Windows 7 gibi köklü değişikliklere karşı alışabiliyorsa Linux’a alışmakta güçlük çekmeyecektir. Görselliği ön planda tutan Windows Vista ve Window 7, Linux’un “esnek yapısı ve özelleştirilebilir görselliği” karşısında halen etkili bir adım atamamıştır. Vista için yapılan manidar bir yorum olan “cam gibi güzel lakin zorlarsan kırılır” ifadesindeki ihtiyaç, Linux sistemlerince karşılanabilmektedir. Bunun en güzel örneği, daha önce sayfamızda tanıtımı yapılmış olan Ubuntu isimli işletim sistemidir. Linux’un tercih edilme sebeplerinden güvenlik ise, Microsoft’un “çözüm üretmeyeceği” Linux’un en büyük ve önemli avantajdır. Bu soruna çözüm üretirse antivirüs firmaları ile arasındaki anlaşmalara sekte vurulacağı için “çözüm üretmemektedir”. Windows 7’nin Linux’a en büyük katkısı ise reklam konusunda olmuştur. Windows 7 çıktığında, alt yapı itibariyle Linux sistemlerine benzerliği konuşulmaya başlanmış, Windows 7 & Ubuntu/Linux karşılaştırmaları basılı yayınlarda ve internet ortamında bir hayli yer bulmuştur. Bu durum, Linux kavramından habersiz olanların Linux’u duymalarında etkili olmuştur. Bir anlamda, Linux, Microsoft’un rakipleri arasında yerini almıştır. Bu rekabet zaten vardı ama bu karşılaştırmalarla kamuoyu tarafından da tescillenmiştir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, etkiledi, linux’un, linuxand#8217un, nasil, nasıl, windows, yukselisini, yükselişini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IF hayatınızı nasıl etkiledi? Julw IF Ekstra 27 15 Kasım 2007 20:57
Nokia’dan Linux’lu cep bilgisayarı Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Ekim 2007 11:25