IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2010, 14:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Televizyonda 3D devrimi!




Ericsson geliştirdiği yeni teknolojiyle, 3D sinema keyfini ev kullanıcılarının ayağına getiriyor. Bu yeni teknoloji, yayıncı şirketlerin ve operatörlerin, 3D yayınlar yapabilmesini sağlayacak.

Avatar gibi gişe rekorları kıran filmler sayesinde yüz milyonlarca kişi 3D teknolojisinin sunduğu görsel deneyimle tanıştı. Artık, her gün daha fazla kişi bu deneyimi evlerinde, oturma odalarının konforlu ortamında da yaşamak istiyor. Bazı analiz şirketleri şimdiden 2015 yılına kadar 80 milyona yakın 3D televizyon satılacağını öngörüyorlar. 3D TV'lerin 2010 yılının başında satılmaya başlandığı düşünülürse bu rakam son derece önem taşıyor. Bu öngörü gerçekleştiğinde ise beş yıl içinde toplam gelirlerin 60 milyar ABD Doları seviyelerine ulaşması bekleniyor.

3D TV pazarına yönelik talep gün geçtikçe büyüyor. 12-15 tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenen NAB Show'a (National Association of Broadcasters) katılan yayıncı şirket ve operatörler, Ericsson'un (NASDAQ:ERIC) 3D'nin hem doğrudan eve uydu yayıncılığı ve katılımına (DTH), hem de dağıtımına yönelik yeni çözümünün izleyicilerin üç boyutlu içeriğe yönelik taleplerini nasıl karşılayacaklarını görme imkanı bulacaklar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ericsson'un Area TV Çözüm Alanı Direktörü Staffan Pehrson, kamera, ulaştırma ve görüntüleme teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin artık evlerde 3D televizyon uygulamalarını gerçekleştirmeyi mümkün hale getirdiğini söyledi. Pehrson sözlerine şöyle devam etti: "Tüketiciler artık sinema salonlarında yaşadıkları deneyimin aynısını evlerinde de yaşayabilecekler. Ericsson olarak bugün NAB'de yayıncı şirket ve operatörlerin müşterilerine üç boyut deneyimini sunmalarına imkan veren bu komple çözümümüzü duyurmuş bulunuyoruz." Bu yeni çözüm Ericsson'un içerik dağıtımı ve yüksek tanımlı video alanında sahip olduğu bilgi ve deneyime dayanıyor.

Ericsson'un 3D çözümü, üç boyutlu içeriğin DTH üzerinden yayınlanması gibi katılım ve dağıtım anlamındaki zorluklara yönelik olarak geliştirilmiş bulunuyor. Ancak, canlı 3D yayıncılığında yaşanan zorlar DTH'den en çok tam uzamsal çözünürlük de dahil olmak üzere en iyi görüntü kalitesi alanında farklılık gösteriyor. Ericsson'un geniş yayın ve dağıtım yelpazesi, 3D beslemelerinin doğru bir şekilde sıkıştırılıp sunulmasını garantileyecek şekilde optimize edildi.
Ericsson'un televizyon alanındaki uzmanlığı, üç yıl önce Tandberg Television'ın video sıkıştırma teknolojisiyle birlikte satın alınmış olmasından ileri geliyor. Ericsson, pazarda sahip olduğu güçle bu 3D servislerini hızla artan tüketici grubuna ulaştırmayı hedefliyor.

Işte işin teknolojisi!

Ericsson'un 3D İçerik Sunum Çözümü Hakkında:
Ericsson CExH42 MPEG-4 AVC HD Contribution Encoder'i, kodlama parametrelerinde tam bir kontrol, doğru senkronizasyon, sıkıştırılmış karelerin zaman damgası ve tam olarak paketlenmiş 3D simulcast yayını sağlayarak 3D yayın linkleri için doğal bir platform oluşturuyor.

Ericsson RX8200 Receiver: Bu alıcıların sol ve sağ beslemelerde doğru bir geçici ve uzamsal ilişki ortaya çıkarmasını sağlayan yeni bir teknolojidir. Alıcının sonunda muhafaza edilen olan cihaz, aynı zamanda ilk 3D müşteri deneyiminde meydana gelebilecek ani düşüşleri de önlüyor.

Ericsson EN8190 HD encoder: Günümüz DTH yayıncılığına yönelik olarak geliştirilmiştir. Müşterilerin yaşadıkları 3D deneyimlerini yükseltmek için mümkün olan en iyi sıkıştırma teknolojisine sahip kare uyumlu yöntemleri kullanan üstün bir 3D uygulamasıdır. Cihaz, kurumun HD dünyasına dönüşümü gerçekleştirmek için tasarladığı yeni teknolojiyi kullanarak MPEG-4 AVC HD sıkıştırması sunmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3d


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin Kültür Devrimi: Büyük Proleter Kültür Devrimi’ne Kısa Bir Bakış Zen Kitap Tanıtımları 0 12 Haziran 2013 17:21
Televizyonda Cell TV devrimi She Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Eylül 2009 03:59
Televizyonda bir şey yok, Samsung'da var Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 17 Eylül 2008 12:53