IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2010, 06:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Farklı bir laptop rehberi!




Dizüstü alırken kaçınmanız gereken 5 şey!

Laptop alırken mutlaka olsun dediklerinizi bir kenara bırakın: İşte kesinlikle olmaması gerekenler.

Bir dizüstü bilgisayaralmayı planlıyorsunuz. Okudunuz, araştırdınız ve birçok teknik detay hakkında bilgi sahibi oldunuz ve sonunda nasıl bir dizüstü almanız gerektiği konusunda bilgi sahibisiniz. Ama acele etmeyin.

Bir laptop'da olması gereken özellikler hakkında çok yazı okumuş olabilirsiniz, ancak hepsi bununla bitmiyor. Laptop alırken kaçınmanız gereken bazı önemli noktalar da var. Bu konu önemli, zira kullanıcıyı şaşırtan bilgilerin sayısı hiç de az değil.

Tek çekirdekli işlemci almayın: Tek çekirdekli işlemciler bazı temel görevleri yerine getirebilse de, HD video oynatma gibi işlemciyi yoğun olarak kullanan programlarda yetersiz kalacaktır. Flash üzerine tasarlanmış web siteleri dahi tek çekirdekli işlemciyi zorlayabilir.

Netbook'larda ise hız en önemli etken olmadığından, tek çekirdekli işlemciler kabul edilebilir.

Büyük ve çirkin ekranlara dikkat: Bugünkü 15.6 inç laptopların çoğu 1366x768 çözünürlüğüyle sunuluyor. Bu çok yüksek bir çözünürlük olmasa da kabul edilebilir. Ancak 16 inç'lik ekranla satılan bazı laptop'lar da aynı çözünürlüğe sahipler. Bu da piksellerin büyük görünmesine ve vasatın altında bir resim kalitesine yol açıyor.

Pil ömrü iddialarına kulak tıkayın: Bir bilgisayar mağazasına gittiğinizde, 3 saatin altında pil ömrü vaadeden bir laptop'a rastlamanız zor. 2 saat ve altında pil ömrü ile sunulanlar ise oyun oynamaya yönelik laptop'lar. 10 saatlik pil ömrü vaadeden laptop'lara bile rastlamanız mümkün.

Bu rakamlar genellikle laptop üreticileri tarafından abartılmıştır. Size tavsiyemiz ise şu: Bir laptop'un vaadettiği pil ömrünün yüzde 75'ini sağlayabileceğini düşünebilirsiniz. İşlemciyi yoğun olarak kullanan uygulamaları çalıştıracaksanız, vaadedilen pil ömrünün yarısını elde edebileceğinizi düşünebilirsiniz.

Genişletilmiş garantiyi kullanmayın: Zaman zaman kazalar meydana gelse de, istastiklere göre bu pek yüksek değil. Garanti şirketi Squaretrade, yaptığı araştırmada bir laptop'un 3 yıl içinde bozulma ihtimalinin yüzde 30 civarında olduğunu söylüyor.

3 yıl içinde laptop'unuzun çok eskiyeceğini ve yenisini almak isteyeciğinizi de düşünürsek, bunun için para harcamaya değmeyebilir.

Gereksiz aksuarları almayın: Laptop müşterilerini yanıltmaya yönelik taktiklerden biri de beraber sunulan aksesuarlar. Bu aksesuarlar USB ve HDMI kablolarından yazıcı ve harici sabit disklere kadar her şeyi içerebiliyor.

Mağazalar, bu teklifleri yüzde 50 veya daha fazla bir indirimle listeleyerek ürünlere ilgi çekmeye çalışıyorlar. Mağazanın sizle paylaşmadığı bilgi ise ürünün gerçek fiyatı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, farklı, laptop, rehberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rohan Online Rehberi - Yarım Elf Class Rehberi - Ranger Yapı KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:54
Rohan Çevrimiçi Rehberi - Dhan Sınıf Rehberi - Avenger Oluştur KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:51
Rohan Online Rehberi - Dekan Sınıf Rehberi - Dragon Fighter HP Bombacı Oluştur KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:49
Rohan Online Rehberi - Dark Elf Sınıf Rehberi KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 13:54