IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2011, 18:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
14 milyon insan Facebook’ta okey oynuyor!




Peak Games’in yayınladığı Okey oyunu Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Fransa, ABD ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde de yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’nin en çok oynanan Facebook oyunu olan Okey’de kazanma oranlarında kadınlar erkeklere göre daha üstün konumda bulunuyor.

Lider sosyal oyun şirketi Peak Games’in yayınladığı ve Facebook üzerinden oynanan Okey oyununu oynayanların sayısı 14 milyonu aştı. Tüm dünyadaki Facebook kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği oyunda ilk sırayı 11 milyon 600 binin üzerinde oyuncu ile Türkiye alıyor. Türkiye’yi Almanya, Fransa, Hollanda ve ABD gibi ülkeler izliyor. Bu ülkeler dışında Belçika’dan Suudi Arabistan’a, İtalya’dan Makedonya’ya kadar dünyanın toplamda 20 ülkesinden binlerce Facebook kullanıcısı tamamen Türk teknoloji geliştiricilerinin ürettiği bir oyun olan Okey’i oynuyor.

Kadınlar erkeklere kıyasla daha başarılı
Elde edilen verilere göre Facebook’taki Okey oyununu oynayanların %59’unun erkek, %41’inin ise kadın olduğu görülüyor. Kazanma oranlarına bakıldığında ise kadınların erkeklere üstünlük kurduğu görülüyor. Oyunun başladığı tarihten bu yana oynanan tüm ellerde kadınların kazanma oranı %58 olarak belirlenirken erkeklerin başarı oranı %42 ile sınırlı kalmış bulunuyor.

Okey’in geliştiricisi, Peak Games Kurucu Ortağı Safa Sofuoğlu, oyunun öyküsünü şöyle anlatıyor: “Çocukluğumdan beri bilgisayara özel bir ilgim vardı. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümündeki eğitimim boyunca da çeşitli yazılım projelerinde görev aldım. 2007’den itibaren Facebook kullanımı Türkiye’de hızla yayılmaya başladı. Okey, Türkiye’de internet üzerinden en çok oynanan oyun olmasına rağmen henüz Facebook’ta bulunmuyordu. Bunun üzerine 2008 Şubat yayında Facebook üzerinden oynanabilecek bir okey oyunu geliştirmeye başladım. O yılın Eylül ayında Okey’i tamamlayıp yayına aldım. Oyunu oynayıp beğenen kullanıcıların arkadaşlarını da davet etmesiyle birlikte oyuncu kitlesi hızla büyüdü. Oyunun bu hızlı büyümesi Peak Games’i kurmamızla sonuçlanan yolu açan en önemli etken oldu. Şu anda Peak Games’in yazılım geliştirme ve teknik operasyonlarını yönetiyorum. Ekip arkadaşlarımızla birlikte mevcut oyunlarımızı iyileştirmeye ve yeni oyunlar geliştirmeye devam ediyoruz.”

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
14, facebook’ta, insan, milyon, okey, oynuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin'de 3 milyon insan içecek su bulamıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Mart 2010 23:29