IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 16:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Orduları o yönetecek!




ABD'nin uzay havacılık ve savunma şirketlerinden AAI Corp., ordu için geleceğin ilk "savaş planlama tablet bilgisayarı" üzerinde çalışıyor.

AAI mühendislerinden Todd Alexander, “gelecekte savaş alanlarının en önemli donamımı olacağına inandıkları” tablet bilgisayarın çok yeni olduğunu, bu yüzden bir ad bile konulmadığını belirtti.

Bir diğer mühendis Chris Ellsworth, Wired dergisine yaptığı tanıtımda 70 santime 90 santim boyutlarındaki dev tablet bilgisayarın özelliklerini anlattı.

Ekranda bulunan kırmızı ve mavi ikonlar askeri güçleri temsil ediyor. Mavi ikonlar ABD ordusunun kara birliklerini ve hava araçlarını, kırmızı ikonlar ise düşmanı gösteriyor. Kırmızı ikonlardan biri hareketlendiğinde, Ellsworth dokunmatik ekran üzerindeki kırmızı ikona dokunuyor ve ardından mavi ikonlardan birini hedefe yönlendiriyor.

Yaptığı parmak hareketleriyle, Ellsworth AAI üretimi olan mikro casus robot Aerosonde-1’i düşman hedefe gönderiyor. Kontrol merkezinde casus robotu elindeki kumandayla yönlendiren asker, savaş tabletinde beliren komutu bir başka ekrandan takip ediyor ve robotu yeni hedefine gönderiyor. Kısaca, ekran üzerinde takip edilen araçlar bir parmakla verilen komutun ardından hemen harekete geçebiliyor.

ABD ordusunun modernize etmek istediği komuta merkezleri için yeni teknolojiler üreten AAI, ürettiği savaş tabletiyle askeri yetkilileri tatmin etmeyi ve bir anlaşma koparmayı umuyor. Ellsworth, “Bu tablet, operasyonları ve istihbaratı bir araya getiriyor… Askeri donanımlarınızı ve birliklerini hızlı bir biçimde yeniden görevlendirebiliyorsiniz” dedi.

BİR GÜN ORDULARI YÖNLENDİRECEK
İnsansız hava araçları için kusursuz bir kontrol sistemi sunan savaş planlama tableti, kısa süre önce Creech Hava Üssü’nde ortaya çıkan virüs yüzünden casus uçakları etkilenen ABD ordusunun ilgisini çekebilir.

Ellsworth ve Alexander, teorik olarak ağ sistemi içine alınan her türlü donanımın savaş tabletiyle kontrol edilebileceğini öne sürüyor. İlk olarak insansız hava araçlarının komuta edilmesi için geliştirilen savaş tableti, bir gün füzelerin ateşlenmesi için de kullanılabilir.

Savaş planlama tableti, Washington’daki ABD ordusuna ait toplantı binasında kurulan kopya bir Taktik Operasyon Merkezi’nde deneniyor. AAI, tabletin bütçesini açıklamıyor. Şu an odaklanmış oldukları konu, orduya beğendirmeye çalışacakları yeni teknolojiye bir ad bulmak.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
orduları, yönetecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Orduları Başkumandanıyım Kalemzede Atatürk Köşesi 1 15 Eylül 2011 17:47
• ABD orduları da alarm seviyelerini düşürdü!. Sametold Haber Arşivi 0 08 Ocak 2011 01:55