IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 18:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dev işbirliği!




Türkiye ile İngiltere arasında teknoloji alanında ortak bir ''Yenilik ve Teknoloji Merkezi'' kurulmasına karar verildiği belirtildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, aynı zamanda İngiltere Başbakanlarına ''teknoloji danışmanlığı'' da yapan Warwick Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Warwick Üretim Grubu (WMG) Başkanı Prof. Lord Kumar Bhattacharyya ile görüştü.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İstanbul'da gerçekleşen ikili görüşmede, Türkiye ile İngiltere arasında teknoloji alanında ortak bir ''Yenilik ve Teknoloji Merkezi'' kurulmasına karar verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakanlık desteğiyle TÜBİTAK ile WMG arasında kurulacak ''Yenilik ve Teknoloji Merkezi'nin en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

Bakan Ergün, kurulacak merkezde hem iş dünyasına yönelik eğitim programlarının verileceğini hem de havacılık, sağlık, savunma sanayi, raylı taşıma, otomotiv, siber güvenlik gibi sektörlerde Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirileceğini bildirdi.

Merkezin Türkiye'deki sanayiyi canlandıracağını vurgulayan Ergün, ''İngiltere ile Türkiye arasında ortak bir inovasyon merkezi kuracağız. Bu merkezle yatırıma gelen şirketlere aynı zamanda 'eğitim üssümüz var' diyeceğiz. Türkiye'nin ihtiyaçlarını belirleyip, bu alanlardaki projeleri bir an önce hayata geçirmemiz lazım' dedi.

Ergün, Türkiye'de kurulacak olan bu merkezin ulusal ve uluslararası sanayiye yönelik inovasyon çözümleri üreteceğini belirterek, merkezin aynı zamanda iş dünyasına yönelik akademik lisans ve yüksek lisans programları açacağını ifade etti.

Sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda Türkiye'de bir ilk olacak olan eşzamanlı ve modüler endüstriyel doktora programların açılacağını ifade eden Ergün, ''Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde teknolojik olarak mesafe almak istediği havacılık, sağlık, savunma, sanayi, raylı taşıma, otomotiv sanayi, siber güvenlik gibi sektörlerde Ar-Ge faaliyetleri geliştirilecek ve ilgili alanlarda teknoloji transfer çalışmalarının yürütülecektir'' ifadelerini kullandı.

-Lord Kumar Bhattacharyya-

Warwick Üretim Grubu (WMG) Başkanı Prof. Lord Kumar Bhattacharyya, İngiltere'deki girişimcilere her türlü desteğin sağlandığına işaret ederek, sanayi ve teknoloji alanının profesyonel kişilerce yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Profesyonel kişilerin de eğitilmesi gerektiğinin altını çizen Bhattacharyya, ''WMG olarak sanayi ve teknoloji alanında 12 bin kişiyi eğittik. Farklı farklı sektörlerden şirketlerle de işbirliği yaptık'' dedi.

Bhattacharyya, Türkiye'deki temel sorunun iş gücünün eğitilmesi olduğuna dikkati çekerek, ''Türkiye'de yatırım yapılması için gereken ortam var. Ancak iş gücünün geliştirilmesi için eğitim lazım'' ifadelerini kullandı.

Güneş enerjisiyle çalışan, pille çalışılabilen araçların Türkiye'de de üretilebileceğini ancak Çin'in bu alanda üretim yaptığını belirteren Bhattacharryca, Türkiye'nin gerekli bilgi sistemine kavuşması ve diğer ülkelerle ortaklıklar kurması gerektiğini dile getirdi.

-Lord'un öğrencileri arasında Rusya Başbakanı da var-

Lord Kumar Bhattacharyya'ın öğrencileri arasında Rusya Başbakanı Vladimir Putin de yer alıyor. Bhattacharyya, İngiltere parlementosunda Lordlar Kamarası üyeliğinin yanı sıra İngiltere Başbakanının Sanayi Danışmanlığını yürütüyor.

Lord Bhattacharryca, aynı zamanda Dünyadaki Hint sermayesinin yönlendirilmesinde, yönetilmesinde ve yatırım kararlarında en önemli Küresel liderlerden birisi durumunda. TATA grubunda aileden olmayan tek yönetim kurulu üyesi olan Bhattacharyya, TATA'nın Land Rover-Range Rover ve Jaguar'ı satın almasında süreci yönlendiren ve sonlandıran kişi olarak biliniyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dev, işbirliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
NASA-Microsoft işbirliği Dilara Ağ, Network ve Networking 0 26 Mart 2009 15:30
TSE ile EOS arasında işbirliği Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 22:54
Citibank ve AvivaSA'dan işbirliği Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 23:11
Microsoft'u kızdıracak işbirliği. Lee Haber Arşivi 1 10 Nisan 2008 12:34