IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 10:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu fotoğrafın sırrı çözüldü!




Çin’in Gobi Çölü’nde tanımlanamayan dev yapılar ortaya çıkmıştı. Ve sırları çözüldü...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) araştırma teknisyeni ve görev planlamacısı olan Jonathan Hill, Çin’in Gobi Çölü’nde uydu fotoğraflarıyla ortaya çıkarılan devasa zikzaklı sembolün, Çin casus uydularının konumlandırılmasını ayarlamak için kullanıldığını belirtti. NASA’nın Mars görevindeki kameraları yöneten ve aynı zamanda Arizona State Üniversitesi’nde akademisyen olan Hill, zikzak çizerek ilerleyen metalik şeritlerin, “uydu konumlama hedefleri” olduğunu belirtti.
NASA uzmanı, "uydulardaki kameraların 1 ile 1.8 km uzunluğundaki şeritlere odaklanarak, uzaydaki konumlarını ayarladıklarını" ifade etti. Hill, yaptığı açıklamalarla, esrarengiz yapılarla ilgili uluslararası basında yer alan birçok iddiaya bilimsel açıklık getirdi.
Uluslararası basın, Gobi Çölü’nde ortaya çıkarılan esrarengiz yapılar arasında en çok zikzak halindeki şeritlere dikkat çekmiş ve bu şeritlerin ABD’nin başkenti Washington D.C. ile en büyük kentlerinden New York’un sokak haritası olabileceği öne sürülmüştü. Ancak Hill, “Çin’in casus uydulara sahip olduğunun zaten bilindiğine” dikkat çekti ve bu uydular için ABD’de konumlama hedefleri inşa edildiğini söyledi.

"UYDULARIN KAMERASI ÇOK ZAYIF"
Hill, örnek olarak 1960’larda Arizona eyaletinde Corona casus uyduları için inşa edilen konumlama hedeflerini örnek verdi. NASA uzmanı, basında öne sürüldüğünün aksine, “zikzaklı yapının yansıtıcı yüzeye sahip metalden yapılmadığını” belirtti. Hill, şeritlerin aralarında boşluklar bulunduğunu ve yüzeylerinin çok iyi kaplanmadığını, hatta bir tür boya kullanıldığını ifade etti.
Şeritlerin genişliğinin 20 metre veya daha fazla olabileceğini belirten Hill, “konumlama yapmaya çalışan uyduların kameralarının şaşırtıcı derecede kötü bir çözünürlüğe sahip olduğuna” dikkat çekti.

"ASKERİ BÖLGEYE İŞARET EDİYOR"

Hill, merkezinde savaş uçaklarının bulunduğu ve dışa doğru genişleyen çember şeklindeki yapıya da değindi. Yapının, “dünyanın yörüngesindeki radar sistemleri için konumlama/test hedefi olarak kullanıldığını” söyleyen Hill, Çinlilerin yaptığı düşünülen testi şöyle açıkladı:
“Savaş uçaklarının etrafındaki alanı engebeli bir hale getirerek, radar sinyallerinin nereye kadar ulaşabildiğini görmek istiyorlar. Kısaca, uydulardan uçağa gönderilen ve geri yansıyan radar sinyallerinin, ne tür arazi ve şartlarda engellendiğini belirlemeye yönelik bir test.”
Hill, diğer ilginç yapıların ise “silah denemesi, yüksek irtifalı atmosfer çalışması, uzaydaki havanın gözlemlenmesi ve diğer amaçlar için inşa edilmiş olabileceğini” söyledi. NASA uzmanı, tüm bu yapıların birbirlerine yakın bir bölgede bulunduğuna dikkat çekerek, “bir askeri bölgeyi temsil ediyor olabilirler” dedi.

Veteknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çözüldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hp'nin sırrı çözüldü System Sağlık Köşesi 0 09 Eylül 2011 12:47
Zayıflamanın sırrı çözüldü Candy Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 25 Ağustos 2010 17:35
Bu fotoğrafın sırrı çözüldü Metin Merak Ettikleriniz 1 05 Aralık 2007 23:19