IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 18:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teknopark sayısı 40'ı geçti!




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin bugün 40'tan fazla teknoparkı bulunan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Kurtköy'de Teknopark İstanbul'un Ar-Ge binalarının temel atma töreninde konuşan Ergün, buranın Türkiye'nin önemli teknoloji merkezlerinden biri haline geleceğini, belki de en önemlilerinden biri olacağını vurguladı. Ergün, "25 yıl önce tasarlanmıştı, bugüne nasip oldu. Maalesef ülkemizde bazen oluyor. 25 yıl önce tasarlanıp bugüne kadar geciken işlerimiz var. 25 yıl önce gecikmeden yapabilmiş olsaydık, bugün burada ve başka yerlerde çok daha muhteşem gelişmelere şahit olabilirdik. Ama olsun, geç de olsa bunlar gerçekleşti." diye konuştu. Türkiye'nin istikametinin bilim ve teknolojiyi geliştirmek, üniversite-sanayi işbirliğini artırmak, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünler üretmek olduğunu anlatan Bakan Ergün, bunun da ancak Ar-Ge merkezleri, teknoparkları yaygınlaştırmak, bütün şirketleri Ar-Ge ve teknoloji geliştirmeye yöneltmekle mümkün olabileceğini belirtti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Vekili Şekib Avdagiç de kamu, özel sektör ve akademik dünyanın oluşturduğu sacayağının Teknopark İstanbul'u başarıya götürecek kilit konuyu oluşturduğunu belirterek, küresel alanda aktif ve rekabetçi oyuncu olarak kalabilmenin, geliştirilen inovatif teknoloji ile altyapı değerleriyle mümkün olacağını söyledi.

Teknopark İstanbul AŞ, teknoloji geliştirme bölgesinde ihtiyaç duyulan çok sektörlü yapılanmayı bir bütünlük içinde sağlamak amacıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile İTO ana ortaklığında kuruldu. 2012 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanan ve ilk aşamada yaklaşık 100 firmaya yer verebilecek kapasiteye sahip bloklar için, halihazırda 450'ye yakın firma başvuruda bulundu. Teknopark İstanbul'da 12-15 yılda toplam 2 milyar doların üzerinde yatırım, yaklaşık 950 bin metrekare kapalı ofis alanı, 30 bin yüksek nitelikli personel istihdamı, bine yakın ileri teknoloji şirketi ve yıllık 6-7 milyon dolarlık toplam iş hacmi öngörülüyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gecti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık