IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By System

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2011, 18:08   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tasarım hiç bu kadar keyifli olmamıştı!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dassault Systèmes’in tasarım dünyasında çığır açan yeni ürünü CATIA Natural Sketch 3 boyutta taslak çizmeyi kağıt üzerinde çizmek kadar kolaylaştırırken, tasarımcıların yaratma deneyimlerini daha keyifli bir hale getiriyor.

Ürün yaşamdöngüsü yönetimi (PLM) ve 3 boyutlu çözümlerde dünya lideri Dassault Systèmes, farklı sektörlere değer katan çözümler üretmeyi sürdürüyor. Dassault Systèmes’in bu kapsamdaki son ürünü CATIA Natural Sketch, 3D (3 boyutlu) taslak çizimi deneyiminde büyük bir buluş olarak nitelendiriliyor. Özellikle tasarım dünyasında çığır açacak özelliklere sahip üründe, yaratıcı 2 boyutlu resim jestlerinin sezgiyle anlaşılması özelliğine 3D modellemenin gücü eklenmiş. Böylece tasarımlarda kesin ve gerçekçi çizgiler elde etmek artık mümkün oluyor.

İnteraktif ve foto gerçekçi görselleme için bir yıl önce piyasaya sürülen CATIA Live Rendering’in ardından piyasaya sürülen CATIA Natural Sketch, Dassault Systèmes’in “Canlı Tasarım” konusundaki liderlik stratejisine de eşlik ediyor. CATIA Natural Sketch, 3D taslak çizimi, konsept modelleme, A sınıf yüzey modelleme, hızlı prototip ve görselleştirmeyi birleştirmiş olan yaratıcı tasarımcılar için CATIA yazılım çözüm yelpazesini de tamamlıyor. Yaratıcı tasarımcılar için hazırlanmış bu yazılım bütün endüstriyel tasarım iş akışını, düşünce aşamasından rötuşlamaya, tasarım doğrulamadan son üretime kadar tüm süreçlerde de etkili oluyor.
Kağıt üzerine çizmek kadar kolay!
Pek çok tasarımcı için taslak çizimi, fikirlerini ifade etmek için seçtikleri en önemli araç. CATIA Natural Sketch çözümü tasarımcılara, 3 boyutta taslak çizmeyi kağıt üzerinde taslak çizmek kadar kolaylaştırıyor. Ürün, 3 boyutlu oluşuma karşı duygusal engelleri kaldırırken, tasarımcıların yaratma deneyimlerini de daha keyifli bir hale getiriyor.
CATIA Natural Sketch’in tasarımcılara sağladığı avantajlar bunlarla da sınırlı değil. Ürünle birlikte tüm endüstriyel tasarım süreci boyunca iş akışındaki aksamalar da ortadan kaldırılıyor. Özellikle tasarım sürecinde düşünce aşamasından tasarıma geçişin zorlayıcı olduğunu belirten Dassault Systèmes yetkilileri, taslak halindeki 2 boyutlu bir fikrin 3 boyutta zaman zaman uygulanamayacağının altını çiziyor. Orijinalinde 2 boyutlu olan bir taslaktan 3D modeller üretme işlemi de zaman kaybına sebep olabiliyor.
CATIA Natural Sketch ile taslak çizmek, tasarımcıların tasarımlarını 3 boyutta daha iyi anlamalarına, 2 boyuttaki görüşlerindeki yanlış yorumlamaları önlemelerine ve fikirlerini 3D modelcilerine daha iyi aktarmalarına imkan veriyor. Aynı zamanda, tasarımcılara ve tasarım stüdyolarının ekiplerine yüzey modelleme veya CATIA yazılımındaki altbölüm yüzey modelleme araçlarıyla bir model yaratmak için 3D çizilmiş kavisleri kullanma olanağı sağlıyor. 2 boyutlu bir taslağı doğrudan 3 boyutlu bir dijital ürüne dönüştürmek, tasarımla gerçek arasındaki tutarsızlıkları da ortadan kaldırıyor. Tüm bu avantajlar, tasarım kalitesinde çarpıcı gelişmelere yol açıyor.

CATIA Natural Sketch, tasarım teknolojilerinde daha önce hiç ulaşılamamış bir gerçeklik ve yaratıcılık sunuyor. Geleceği öngören tasarımcıları, hayallerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla Dassault Systèmes’in teknolojisiyle buluşturduklarını belirten Dassault Systèmes Tasarım Deneyimi Başkan Yardımcısı Anne Asensio, “Dassault Systèmes dünyaca tanınmış 3D yaratıcılık çözümlerinin gücünü daha geniş kitlelerle paylaşmayı hedefliyor. Dassault Systèmes’in amacı tasarımcıların yaratıcılıklarını artırırken, sezgisellik ile bu deneyimi güçlendirmek” diyor.
Ünlü tasarımcılardan tam not alıyor
CATIA Natural Sketch, ünlü tasarımcıların şimdiden beğenisini kazanmış durumda. Bu tasarımcılardan Jens Paulus, “Cazip, ilham verici ve sezgisel” olarak nitelediği bu ürünle ilgili, “Vuruşlar kağıt üzerinde gerçekten kurşunkalemle çizilmiş gibi görünüyor. Bu da taslak çizmenin aynı zamanda keyifli bir yolculuğa dönüşmesini sağlıyor. Ürünün tasarımlarımda büyük değişiklik yaratacağını düşünüyorum. Sağladığı en büyük avantaj, 3 boyut yaratırken aynı anda taslak çizdiğiniz için esinleniyor olmanız” diye konuşuyor.
Araba tasarımcısı Alexandre Meyer de tasarımcı Jens Paulus ile hemfikir. Meyer, CATIA Natural Sketch’in geleceğe doğru atılmış inanılmaz bir ergonomik adım olduğu kanısında. Meyer bu ürünle 3 boyutlu taslak çizmenin kağıt üzerinde kalemle çizim yapmaktan daha kolay olduğunu vurguluyor. Böylece konseptlerle daha faydalı çalışmalar yapılabildiğini ekleyen Meyer, “Bu teknoloji bütün yaratıcı iş akışlarını değiştirecek” diyor.
Ürün Tasarımcısı Pauline Deltour ise yeni yaratıcı tasarımcılar için CATIA çözümünü keşfetmenin oldukça büyüleyici bir deneyim olduğunu vurguluyor. “Kafamdaki düşüncenin doğrudan çevirisini 3D dünyada yapma fırsatım oluyor” diyen Deltour, CATIA Natural Sketch’in bu süreçte karşılaşılan tüm zor basamakları da ortadan kaldırdığının altını çiziyor.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hic, kadar, keyifli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık