IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2011, 19:06   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin, 2011'de uzaya 21 araç gönderdi!




Dünyanın en hızlı gelişen ülkesi Çin, 2011 yılında 19 farklı taşıyıcı roketle uzaya 21 uydu aracı gönderirken, fırlatma sayısında dünyada ikinci sırada yer aldı.
Çin medyasında yer alan haberde, ülkenin bu yıl içerisinde 19 farklı roket vasıtası uzaya 21 uydu aracı gönderdiği bildirildi. Çin'in, fırlatma sayısı bakımından dünyada ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Çin Uzay Teknoloji Grubu'nun yetkilerinden Zhao Xiaojin başkent Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, Çin uzay endüstrisinin yoğun bir fırlatma döneminde bulunduğuna işaret etti. Zhao, Çin'in 2011-2015 döneminde uzaya 100 fırlatmayla 100 uyduyu göndermeyi ve bu uyduların yörüngede istikrarlı çalışmasını sağlamayı planladığını söyledi.

ÇİN ÜRETİMİ BEİDOU NAVİGASYON SİSTEMİ SÜREKLİ HİZMETE BAŞLADI
Çin'in konum ve zaman belirleme sistemi olan Beidou Navigasyon Sistemi bugün itibari ile sürekli hizmetine başladı. Beidou Navigasyon Sistemi, önümüzdeki yılın sonuna kadar birkaç uydunun katılımıyla tamamlanacak ve resmen hizmete gireceği açıklandı.

Çin Uluslararası Radyosu'nda yer alan haberde, Çin'in kendi gücüne dayanarak ürettiği konum belirleme sistemi Beidou Navigasyon Sistemi'nin bugün itibariyle servis testlerine başladığı ve en fazla 10 metre sapmayla Asya-Pasifik bölgesinin çoğunu kapsamı altına aldığı bildirildi. 2011 yılında sistem için 3 uydu fırlatan Çin'in, 2020 yılına kadar fırlatmayı planladığı 30 uyduyla sistemi dünya çapında etkin hale getirmeyi planladığı belirtildi.

Uzay çalışmalarında da Hindistan ve Japonya'yla yarış içinde olan Çin, bu yılın Eylül ayı sonunda uzayda bir istasyon kurma projesinin ilk adımını oluşturacak uzay modülünü başarılı bir şekilde fırlatmıştı.

Çin, Ekim 2003'te ABD ve Rusya'nın ardından uzaya insan gönderen üçüncü ülke unvanını almış, 2008 yılında da Çinli astronot Zhai Zhigang ülkenin ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirmişti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arac, cin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir ayda 14 bin 528 SMS gönderdi Angel Haber Arşivi 0 13 Ocak 2009 15:14