IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2011, 19:14   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koca ayağın varlığını gösteren en büyük kanıt!




Bilim insanlarının Ekim ayında varlığını doğruladığı dev kar canavarı Yeti’nin var olduğuna dair önemli bir bulguya daha ulaşıldı.
Daily Mail'in haberine göre, bilim insanları, yıllardır peşini bırakmadıklarını Yeti’nin varlığına ait en önemli kanıtlardan birinin, Himalayalar'ın eteklerinde kurulu Pongboçe Buda manastırında bulunduğunu keşfetti.

Manastırın duvarlarında, buraya ulaşmak için aşılması gereken zorlukları tasvir eden kabartmalar bulunuyor. Nepal geleneğini yansıtan bu duvarlarda en dikkat çeken tasvir, koca ayak lakabıyla bilinen Yeti’ye ait.

Yeni keşfedilen kanıt, manastırdaki keşişlerin kendilerini kötü şanstan koruduğuna inandığı, Yeti'ye ait olduğuna inanılan kurumuş dev bir parmak. Pangboçe’den İngiltere'ye getirilen dev parmak, bugün başkent Londra’daki Kraliyet Cerrahi Koleji’nde bulunuyor.

Yeti'yle ilgili on yıllardır süren araştırmalarda sayısız ayak izi bulunmuş, son olarak Rusya’daki Azaski mağarasından elde edilen bulgularla yaratığın varlığı doğrulanmıştı.

NEPAL VE TİBET’TE YAŞADI

Efsaneler, Yeti’nin Himalaya bölgelerini kapsayan Nepal ve Tibet’te yaşadığını anlatıyor. 2,5 milyon ile 11 bin 700 yıl öncesindeki dönemi kapsayan buzul çağına ait fosiller, dev maymun Gigantopithecus’un kemiklerini ortaya çıkarmıştı.

Yeti’nin soyundan olduğuna inanılan 10 metre boyundaki ve bir ton ağırlığındaki bu dev maymunlar, 300 bin yıl önce yok oldu.

Bilim insanları, bulgulara rağmen Çin, Hindistan ve Vietnam’da yaşadığına inanılan bu dev maymunların Yeti’yle bir ilgisi olmadığına inanıyor.

“İNSAN AYI”

Nepal’de ise Batı ülkelerine ilk kez 19’uncu yüzyılda ulaşan "Meh-te" (insan ayı) efsanesi mevcut. Bu efsane, 1830 yılında İngiliz arkeolog B.H. Hodgson’ın Nepal yakınlarında, çok uzun boylu ve siyah saçlı bir canavar gördüğünü anlatmasıyla güçlendi.

Batılı araştırmacıların, 20’nci yüzyılda Himalayalar'a keşif gezileri düzenlemeye başlamasıyla, Yeti’ye ait haberler giderek çoğaldı. 1925 yılında, İngiliz fotoğrafçı Hindistan’ın Zemu bölgesinde koca ayak benzeri bir canavar gördüğünü öne sürdü.
MAĞARADA SAÇI BULUNDU

Dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanlarının oluşturduğu araştırma ekibi, Ekim ayında Rusya’nın Kemerova bölgesindeki Azaski mağarasında yapılan incelemelerin sonuçlarını açıkladı.

Araştırmacılar, elde edilen dev ayak izi ve mağarada bulunan saç tellerine dayanarak, Yeti’nin varlığının “yüzde 95 oranında onaylandığını” açıkladı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Londra'da sergilenen ve Yeti'ye ait olduğuna inanılan parmak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayağın, büyük, en, gösteren, kanıt, koca, varlığını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk görüşte aşka bilimsel kanıt Lady IF Ekstra 2 30 Ekim 2010 13:35
Soykırım iddialarını yalanlayan kanıt! Feronia Haber Arşivi 0 20 Ekim 2010 11:27
Büyük gösteren iç çamaşırı! Süslü Ah Erkekler 0 19 Ekim 2010 18:58
Kanıt Collettivo Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Temmuz 2008 19:56