IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2012, 00:02   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nikon, Dassault Systèmes’le hayat bulacak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyanın lider optik üreticilerinden Nikon Corporation, tasarımcıların fikir üretme süreçlerini yönlendirmek için kullandıkları Dassault Systemes CATIA V6 çözümünü tercih etti.
Optik lens ve fotoğraf makinesi denildiğinde akla gelen ilk markalardan olan Nikon, 3D ve Ürün Yaşamdöngüsü Yönetimi (PLM) çözümlerinde lider Dassault Systèmes ile teknolojik bir işbirliğine gittiğini açıkladı. Bu kapsamda Nikon Corporation fikir üretim ve konsept tasarım aşamalarında, Dassault Systèmes’in CATIA V6 çözümünü kullanacak. Bu işbirliği doğrultusunda öncelikle Nikon Corporation’un ana iş kollarına, yani binoküler ve mikroskop gibi fotoğraf makinelerinden optik ekipmanlara kadar çeşitli sayıda ürünlerin tasarım süreçlerinde yeni katma değerler yaratılması hedefleniyor.

Bu önemli işbirliğiyle ilgili açıklama yapan Nikon yetkilileri, CATIA V6’in fikir üretim süreçlerinin yanı sıra tasarım kalitesinde de büyük rol oynayacağını belirtiyorlar. Nikon ayrıca, paylaşım sürecini kolaylaştırmak, güvenliği güçlendirmek ve daha verimli veri yönetimini teşvik etmek için işbirlikçi bir platform olan ENOVIA V6’den de faydalanacak.
AZ MALİYETLE DAHA YARATICI TASARIMLAR
Nikon için Dassault Systèmes ürün ve çözümlerinden faydalanmak yeni bir süreç değil. Hatta Nikon Endüstriyel Tasarım Departmanı Başkanı Ken Moro, Nikon bünyesinde on yıl önce başlayan CATIA V5 uygulamasından bu yana şirketin tasarım sürecinde verimliliğin önemli ölçüde geliştirildiğinin altını çiziyor. Moro’ya göre, bunu mümkün kılan en büyük etken, Nikon tasarımcılarının daha kolay bir şekilde tam boy dijital modeller için 3 boyutlu veri yaratabilmeleri. “CATIA V6’in üstün teknolojisinden yararlanarak, daha yaratıcı ve kaliteli bir tasarım süreci oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuşan Moro, aynı zamanda CATIA V6 ile Nikon tasarımcılarının oluşturdukları fikirleri, kolayca ve pürüzsüz bir şekilde hayata geçirme imkanına da sahip olduklarının altını çiziyor.
CATIA V6’in eşsiz, açık, işbirlikçi gibi öne çıkan birçok özelliği aynı zamanda Nikon’un global pazarda gücünü ve payını artırma isteğini de karşılıyor. Nikon, bu işbirliğiyle birlikte örnek modellerin sayısını da minimuma indirme şansı yakalıyor. Nikon Imaging’e bağlı 27 alt kuruluşta da bundan böyle karar alma süreçlerinin hızlanacağı belirtiliyor.
Dassault Systèmes Japonya Yönetim Müdürü Tomohiko Suetsugu ise “Nikon Corporation açısından tasarım sürecinin en önemli adımı olan fikir üretim faaliyetlerini V6 çözümümüzle destekliyoruz. Bu çözümü kullanan diğer tüm firmalar gibi Nikon da öncelikle tasarım sürecinin yaratıcı kısmını güçlendirmeyi amaçlıyor. Dassault Systèmes olarak, müşterilerimizin iş süreçlerinin gelişimine geniş ölçüde katkıda bulunmaya ve yüksek kaliteli çözümler getirmeye devam edeceğiz” diyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulacak, dassault, hayat, nikon, systèmes’le


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kim bulacak 4 cüyü? NefeS Zeka Küpü 7 06 Ekim 2011 18:36
Siparişlerin değeri 390 milyar $'ı bulacak Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Mayıs 2011 12:59
İstanbul, 'ARP'ın 47 telinde hayat bulacak!. Sametold Kültür ve Sanat 0 09 Aralık 2010 01:55