IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By DaDaS

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2012, 23:45   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft'un görkemli vedası!







Windows 8, Windows Market, Xbox ve fazlası... Microsoft'un son CES şovu tüm detaylarıyla burada...

Birkaç hafta önce Microsoft, 2012'den sonra Consumer Electronics Show (CES)'a katılmayacağını açıklamıştı. Bugün son gösteri yapıldı ve Microsoft yıllardır bir parçası olduğu etkinliğe büyük bir şovla veda etti. Neowin'in derlediği notların da yardımıyla, bu büyük şovu tim detaylarıyla mercek altına aldık...
Açılış konuşması için CEA'nın başkanı sahneye çıktı ve Microsoft'a veda konuşması yaptı. Bu vedanın uzun süreli değil sadece kısa bir ara olmasını istediğini ve ne zaman dönmek isterse Microsoft'a kapılarının hep açık olacağını söyledi. Ardından, Steve Ballmer'ı sahneye davet etti ve Microsoft'un CES'teki yıllarının anısına özel bir tablo hediye etti.
Ardından Steve Ballmer sözü devraldı. İlk olarak Microsoft'un geçmiş yıllardaki sunumlarından oluşturulan eğlenceli bir müzik -----su gösterildi.
Söyleşi ile başlayan konuşmada, ev sahibi Ryan Seacrest'in "Bu gece sizden ne bekleyebiliriz?" sorusuna Ballmer "Geleceğimizi, bizim hızlı ve akıcı arayüzümüz Metro'yu göreceksiniz. " yanıtını verdi. Bunun üzerine Seacrest "Siz böyle söyleyince daha bir farklı gözüktü gözüme Metro." dedi.

Windows Phone'dan beklenenler...

Ballmer sözlerine, "bulunduğu yerde mutlu olduğunu" söyleyerek devam etti ve Windows Phone konusuna odaklandı. "Windows Phone ile yaptığımız şey, diğerlerinden daha iyiyi yapmak. Biliyorsun bunlardan biri simgelerle ilgili. Windows Phone, insanı ilk sıraya koyan ilk telefon. Tamamen sizin düşündükleriniz önemli, bizim değil." dedi ve telefonundaki -Nokia Lumia 900- cevapsız çağrıları gösterdi. Arayanın eski CEO Bill Gates olduğunu ve bugünkü etkinlikte kendisine şans dilediğini söyledi.
Ardından iletişim müdürü Derek Snyder sahneye çıktı ve Windows Phone Mango hakkında konuşma yaptı, fakat zaten görülen ve bilinen şeylerin üzerine fazla bir şey katamadı. Sesli yönetim ile ilgili bir gösteri yapmak istedi fakat telefon Synder'in ne söylediğini anlamadı. Windows Phone'un gelecek versiyonları ile ilgili birkaç bilgi bekliyorduk fakat umutlarımız Mobile World Congress'e kaldı.
Synder, Windows Phone'un diğer platformlardan nasıl "daha güçlü" olduğunu, BlackBerry Messenger ve iMessage gibi kişiye özel mesajlaşma sistemlerine bel bağlamadığını, bunun yerine -her ne kadar aynı olmasalar da- Facebook Messenger ya da Windows Live'ı kullandıklarını söyledi.

Ve nihayet Windows 8 ve Metro!

Ve sonunda konu Windows 8 ve bilgisayarın yeni formu olan Ultrabook'lara geldi. Cihazları tanıtan kısa bir -----dan sonra, Pazarlama Müdürü Tami Reller sahneye çıktı ve Windows 8'i tanıtmaya başladı. Windows 8 görüntüleri ekranda belirdikçe salondaki konuşmalar yerini kamera seslerine bıraktı ve tüm salon ekrandaki görüntülerin fotoğraflarını çekmeye başladı.
Windows 8'in yeni yapısında arka plan renginin değiştirildiği gözlerden kaçmadı. Demoda sadece, Windows Market'in çalışması ve -başka platformlarda da gördüğümüz- HTML5 tabanlı "Cut the Rope" oyunu gösterildi. Marketin detaylarını aktaran Reller, ücretli ve ücretsiz uygulamaların deneme sürümünün indirilebileceğini ve güncelleme mekanizmasının olacağını söyledi. Reller ayrıca, şirketlerin yazılımlarını da market üzerinden dağıtabileceğinin altını çizdi. Market Şubat ayının sonlarına doğru şirketler için açılacak.
Daha önce Windows Blog'da gördüğümüz, semantik yakınlaştırma (kullanıcıların ekranı büyütüp küçülterek uygulamaları daha kolay düzenlemesini ve bulmasını sağlayan bir özellik) gibi özellikleri tekrar tanıttı Reller. Ek olarak belirtmek gerekir ki, Microsoft her özellik üzerinde çok yoğun çalışmış, dokunmatik özellikler fare ve klavye ile de çok iyi çalışıyor...
Uygulamalar, Windows 8 ile çok iyi bir uyum içerisinde çalışıyorlar. Verileri uygulamalar arasında paylaşabiliyorsunuz, mesela bir arkadaşınıza tarifi e-posta ile gönderebilirsiniz, uygulama geliştiricileri şu anda bu özellik üzerinde yoğun olarak çalışıyorlar.
Reller son olarak beklenen haberi de verdi: Şubat ayında Windows 8'in kullanıcı betasının, Windows Store ile beraber yayınlanacağını duyurdu.
Reller'ın ardından sahneyi devralan Seacrest ve Ballmer, "Windows 7'yi çalıştıran her bilgisayarın Windows 8'i sorunsuz çalıştıracağı" sözünü verdi.

Tweet korosu sürprizi...

İkili kısa bir ara verdi ve bu sırada sahneye "Tweet Korosu" çıktı. Kimse böyle bir şey olmasını beklemiyordu, koro ekranda beliren tüm tweetleri şarkı halinde söyledi. Pek başarılı oldukları söylenemezdi, zaten gelen tweetler de pek olumlu olmadı.
Aranın ardından Microsoft Xbox 360 konusuna geçildi. Seacrest'in "10 sene önce Xbox'u tahmin edebilir miydiniz?" sorusuna Ballmer "Hayır, fakat iyi ki zamanında böyle bir hamle yapılmış." diye cevap verdi. Açıklamaya göre piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren 66 milyon Xbox ve 18 milyon Kinect cihazı satıldı ve aktif 40 milyon Xbox LIVE kullanıcısı var.
Xbox 360 için Metro arayüzü ile Kinect entegrasyonunun tanıtımının ardından Microsoft Xbox'un geleceği hakkında konuştu. Fox, Fox News, IGN ve Wall Steet Journal gibi güçlü medya firmalarıyla yapılan anlaşmaların kullanıcılara daha çok işe yarar içerik sunacağından bahsedildi. Seacrest'in "Peki Xbox'la ilgili gelecek büyük plan ne?" sorusunun ardından, Ballmer sahneye iki seyirci çağırdı.
Seyirciler, Kinect ve Susam Sokağı'yla "çift yönlü TV"yi tanıtmaya yardımcı oldular. Gösteride, TV şovlarıyla etkileşimin yeni yolu tanıtıldı. TV programı, çocuğa "kutuyu 4 hindistan ceviziyle doldur" dedi ve çocuk "hayali hindistan cevizlerini" yerden aldı ve televizyondaki kutuya doldurdu. Teknoloji, eğer çocuk yardıma ihtiyaç duyarsa otomatik olarak anlıyor ve görevi bitirmesi için şovdaki karakterlerin ona yardım etmesini sağlıyor.

Windows, Windows, Windows!

Kapanış için Ballmer sahneye tekrar çıktı. Seacrest ona "Kinect için sırada ne var?" sorusunu yönelttiğinde, Ballmer soruya bir ----- ile cevap verdi. -----dan sonra "bu soruyu dünyaya sorduk ve dünya, Kinect teknolojisini bizim hayal edebileceğimizden bile daha geniş bir alanda kullanmak istediğini söyledi. Sağlık ürünleri, eğitim, gişe ile etkileşim ve daha niceleri. Bu yüzden, Microsoft çok merak edilen ve beklenen "Windows için Kinect" cihazını 1 Şubat'ta piyasaya sürecek." sözleriyle müjdeli haberi verdi.
Ballmer kapanışta herkese iyi geceler demeden önce, yıllar önce yaptığı gibi "METRO METRO METRO" ve "WINDOWS WINDOWS WINDOWS" diye bağırdı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
görkemli, microsoftun, vedası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O nun Vedası. Run Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 20 Kasım 2007 23:24