IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2012, 22:42   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fotoğraf çekerken şekilden şekile girmeye son!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pentax Ricoh şirketinin bugün piyasaya sunduğu, Optio VS20 dijital fotoğraf makinesi yepyeni özellikleri ile kullanıcılara kolaylıklar sundu.

20x optik yakınlaştırma özelliğinde geniş açı bir makro lense sahip olan üründe, dikey olarak çekim yapmayı kolaylaştırmak için fazladan deklanşör ve yakınlaştırma düğmeleri bulunuyor. Fazladan bulunan denklanşör düğmesi ile artık fotoğraf çekerken şekilden şekile girmenize gerek yok. Makinenizi dikey tutarakta cok rahat fotoğraflar çekmenizi sağlayan bu düğme ile kadrajınız sorunsuz olacak.
Optio VS20’de yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilmeniz için 16.0 MP çözünürlüğünde bir algılayıcı görev yapıyor. 20x optik yakınlaştırma özelliği sayesinde sınıfındaki en iddialı modellerden biri olan Pentax Optio VS20’de 3.0 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Üründe fazladan sunulan ve dikey olarak kullanım sırasında çekim yapmayı kolaylaştıran düğmeler kullanım kolaylığı sağlıyor. Pentax Optio VS20’de sunulan özelliklerden bir diğeri de “Night Snap” özelliği. Özellik sayesinde yeterli ışık girmeyen mekanlarda bile net ve yüksek kalitede fotoğrafları yakalayabilmek mümkün. Üründe günlük seyahat fotoğraflarından spor fotoğraflarına kadar birçok farklı ön ayarlı çekim modu bulunuyor.

Temel Özellikler
Geniş açılı 28 mm ve 20X optik yakınlaştırmalı objektif
Pentax Optio VS20, 28 mm geniş açı ile 560 mm süper-telefoto arasındaki odak mesafelerini kapsayan 20x optik yakınlaştırmalı bir objektife sahip. Oldukça geniş olan aralık sayesinde manzaralardan spor etkinliklerine kadar çok çeşitli sahnelerde mükemmel ve canlı fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca, aralarında makro modu sayesinde sadece 1 cm yakınlıktan fotoğraf çekebilmek de mümkün.
Dikey kullanımda zahmetsiz ve rahat çekim
Pentax Optio VS20 deklanşör ve yakınlaştırma sisteminden oluşan ek düğmeleri ile dikey kullanımda çekim yapmayı kolaylaştırıyor. Üründe bulunan hareket algılayıcı sayesinde dikey konum otomatik olarak algılanarak ekrana yansıtılıyor. Kullanıcılar böylece yüksek binaların ve doğal güzelliklerin çekimini yaparken zorlanmıyor. Daha yaratıcı çekimler için dikey kullanım için de ayrı bir tripod bağlantısı bulunuyor.

Olağanüstü görüntü kalitesi
16.0 MP çözünürlüğü, yüksek performanslı SMC Pentax objektifi ve gelişmiş CCD-Shift-Type SR görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde, Optio VS20 oldukça yüksek bir görüntü performansı ortaya koyuyor. Fotoğraflar büyütüldüğünde bile kullanıcılar net ve detaylarını kaybetmemiş olarak çıktı alabiliyor. Ayrıca, hareketsiz görüntü çekimleri sırasında Optio VS20 ortamın parlaklık düzeyini algılayarak hassasiyetini ISO 6400 seviyesine kadar yükseltiyor.

En uygun çekim modunun otomatik seçimi
Optio VS20 Pentax tarafından geliştirilmiş bir otomatik moda sahip. Mod sayesinde bulunduğunuz yerdeki koşullara göre en iyi ayarlar otomatik olarak yapılıyor. İsteğe bağlı kullanıcı dostu Blue Sky ve Sunset’in de aralarında bulunduğu 15 çekim modundan birini belirleyerek anında ve hatasız şekilde çekim yaparak en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.
Yaratıcı seçenekler için yeni sahne modları ve filtreler
Üç yeni modun eklenmesiyle (Night Snap, Balıkgözü ve Taslak), Optio VS20 zengin bir yaratıcı çekim olanakları sağlıyor. Kullanıcılar üç görüntü arasından tek bir panaromik resmi zahmetsiz bir şekilde oluşturmak için Dijital Panaroma modunu da kullanabiliyor.Modlarının yanı sıra, resmin belirli bir bölümünü göz alıcı bir görsel etki yakalamak için büyütmeyi sağlayan bir Stretch filtre de Pentax Optio VS20’de sunuluyor. 13 farklı filtreden birini kullanarak çekimlerinize çok farklı efektler kazandırabilmeniz mümkün. Dilerseniz farklı uygulamaları düzenlemek için üç görüntü boyutu (4:3, 16:9 ve 1:1) arasından da seçim yapabilirsiniz.

Yüz hatırlama özelliğine sahip otomatik yüz tanıma
Optio VS20 Yüz Tanıma AF & AE ve yeni yüz hatırlama özelliklerini sunuyor. Böylece en iyi ayarlar otomatik yapılandırılırken önceden fotoğrafları çekilmiş olan yüzlere göre ek bir düzenleme sağlanıyor. Birden fazla kişinin bulunduğu fotoğraf karelerinde herkesin yüzünün net çıkmasını sağlayan özellik aynı zamanda firmanın geliştirdiği “Smile Capture” gülümseme yakalama özelliğiyle bütünleşerek eğlenceli hatıralar oluşturmanızı kolaylaştırıyor.

Tek tuşla HD ----- kaydı
Optio VS20 olağanüstü kalitede (1280 x 720 piksel) fotoğraf çekebiliyor. Kameranın arka panelinde ayrı bir ----- kayıt düğmesi bulunduğundan, kullanıcı herhangi bir çekim modundayken hemen ----- kaydetmeye başlayabiliyor. Özellik, kullanıcının daha zengin görsel ifadeleri deneyimlemesini sağlamak üzere üç yeni dijital filtreye de (Balıkgözü, Minyatür ve Taslak modu) sahip.
3.0 inç’lik geniş LCD ekran
Optio VS20’de 460.000 noktaya sahip, yüksek çözünürlüklü 3.0 inç renkli LCD ekran bulunuyor. Büyük ve yüksek çözünürlük sunan ekranda çekime dair ayrıntılar ve tüm ayarlar detaylı bir şekilde göz önünde bulundurulabiliyor. Özel olarak geliştirilen ekranda parlak günlerde çekim yapmayı kolaylaştıran yansıma engelleme ve parmak izi barındırmama özellikleri bulunuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cekerken, şekilden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Andrej Pejic (20) şekilden şekile giriyor! Kalemzede Haber Arşivi 0 11 Ekim 2011 13:36
Şekilden şekile giren USB bellek adam Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Mart 2009 15:26