IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 21:42   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 yılda Vestel'e yenisini ekleyeceğiz!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
30 milyon dolarlık yatırımla akıllı ekranda 300 milyon dolarlık ciro hedefleyen Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, "5 yılda Vestel'e bir Vestel daha ekleyeceğiz" dedi.

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Profesyonel Ekran Fuarı ISE'ye katılan Vestel, akıllı ekranlarda 1'e 10 kazanmayı planlıyor. Televizyon dışı ekran çözümleriyle büyümeyi planlayan firma 30 milyon dolarlık yatırımla 300 milyon dolarlık ciro hedefliyor. Akıllı tahta ihalesini de kazanan ve bu alanda yatırımı büyütecek olan Vestel'in İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, yatırımlarıyla şu anda yüzde 5 olan ciro içindeki payını iki üç yıl içinde yüzde 20'lere çıkaracaklarını söyledi. Geçen yıl dünyada 8 bin otel ve hastane odasına akıllı ekranlarıyla girdiklerini ve hotel TV alanında uzmanlaşmak istediklerini söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, profesyonel kullanıma özel ekranlarda dünya çapında önemli firmalardan biri olmayı planladıklarını belirtti.
YAZILIM FİRMASI BAKIYORUZ
Yazılım konusunda şirket alımlarına sıcak baktıklarını da anlatan Erdoğan, "Yerli ve yabancı şirketlerle görüşmelerimiz var. İyi firma bulursak almayı düşünürüz. Bize katkı sağlayacak alımlara sıcak bakıyoruz" dedi. Geliştirdikleri ürünlerin otel, hastane, alışveriş merkezi, havaalanı, okul, rezidans gibi farklı alanlarda kullanılabileceğinin altını çizen Erdoğan, "Yurtdışı dahil birçok otel ve AVM'ye -----wall sistemi kurduk. 32 otel ve hastanenin 8 binden fazla odasında Vestel otel TV kullanılıyor. 2011'de 5 bin 550 adet dijital bilgi ekranı sattık. Bunların yüzde 72'sini geçen yıl ISE Fuarı'nda anlaşma imzaladığımız bir firmaya verdik. 2012'de otel TV sistemlerinde yüzde 40, dijital bilgi ekranında yüzde 50 büyüme bekliyoruz. Hedefimiz ciromuzu 3 yıl içinde 300 milyon dolara çıkarmak. 5 yılda Vestel'e bir Vestel daha eklemek" diye konuştu.
1.000 KİŞİLİK AR-GE ORDUSU
Turan Erdoğan, Ar-Ge'ye her yıl 50-60 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, "Şu anda 500 olan Ar-Ge mühendisi sayımızı 2-3 yıl içinde bine çıkarmak istiyoruz. Her yıl 50-60 mühendisi işe alıyoruz ama yetmiyor. Genellikle mühendisler yurtdışına gidiyor, Manisa'ya gelmek istemiyorlar" dedi.
2012'DE 10 MİLYON LCD ÜRETECEK
Turan Erdoğan Vestel'in 2011 yılında 2.8 milyar dolar ihracatla bir önceki yıla oranla yüzde 16 oranında artış kaydettiğini ifade ederek "Herkesin kriz kriz dediği 2011 bizim için iyi bir yıl oldu. Geçen yıl 8.5 milyon adet televizyon ürettik. Bu yıl 10 milyon adet hedefliyoruz. Bu rakamla Avrupa'da Samsung'dan sonra ikinci üretici olacağız. Geçen yıl dış pazarlara satışların yüzde 72'sini elektronik ürünlerden sağladık. 2012 yılında toplam 4 milyar dolar ciro hedefliyoruz" dedi. Erdoğan, Vestel'in 2012'de Amerika ve Asya kıtasındaki yeni pazarlara girme konusunda hazırlıklarının devam ettiğini vurguladı. ihracatla bir önceki yıla oranla yüzde 16 oranında artış kaydettiğini ifade ederek "Herkesin kriz kriz dediği 2011 bizim için iyi bir yıl oldu. Geçen yıl 8.5 milyon adet televizyon ürettik. Bu yıl 10 milyon adet hedefliyoruz. Bu rakamla Avrupa'da Samsung'dan sonra ikinci üretici olacağız. Geçen yıl dış pazarlara satışların yüzde 72'sini elektronik ürünlerden sağladık. 2012 yılında toplam 4 milyar dolar ciro hedefliyoruz" dedi. Erdoğan, Vestel'in 2012'de Amerika ve Asya kıtasındaki yeni pazarlara girme konusunda hazırlıklarının devam ettiğini vurguladı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, ekleyeceğiz, vestele, yenisini, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kate Moss, skandallarına bir yenisini daha ekledi. Kalemzede Haber Arşivi 0 03 Ekim 2011 14:40
Ahmet Altan : Artık Bu Cumhuriyet'i Gömüp Yerine Yenisini Yapmanın Vakti Geldi JB Haber Arşivi 1 08 Ocak 2011 14:30
Yazılımların en yenisini kullanın ^SpeeD Bilgisayar Donanımı 0 11 Temmuz 2008 09:04