IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 23:56   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Geleneksel kasalar tarihe karışıyor




Geleneksel kasalar tarihe karışıyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

NCR Gişematik ile banka şubelerinde para yönetimini kolaylaştıracak bir uygulama başlattı


NCR Gişematik ile banka şubelerinde para yönetimini kolaylaştıracak bir uygulama başlattı. NCR’den yapılan yazılı açıklamaya göre, banko gerisinde kullanılan NCR gişematik, para yatırma işlemi sırasında banknotları kabul ediyor, tanıyor, kasa içine naklediyor ve nakil süresince sürekli yönlendirme sağlıyor. 6,000’den fazla NCR Cash Recycler ürünü, tüm dünyada bölgesel bankalardan büyük finans kurumlarına kadar pek çok referans noktasında kullanılıyor.

NCR gişematikler, şubelerin gişelerinde gerçekleşen para çekme ve yatırma işlem sürelerini, gün başı gün sonu işlem sürelerini ve gün içinde vezne ile para alışveriş işlem sürelerini toplamda %30 oranında azaltıyor; ergonomik yapısı sayesinde %20 oranında daha az yer kaplıyor. Saniyede 8 adede kadar banknot dağıtma ve saniyede 5 adede kadar baknot yatırma hızı sayesinde benzerlerinden ayrılan NCR Gişematik, döviz işlemlerinin çok olduğu şubelerde verimliliği maksimuma çıkarıyor. Geleneksel kasa kullanımı gereksinimini ortadan kaldıran NCR Gişematik, bankaların özellikle yeni şubeler planlarken şube açma süresini önemli ölçüde kısaltıyor.

Bankalarda kasa kullanımı tarih oluyor

NCR gişematikler, Teller Cash Recycler modeli 8 makaralı, Cash Recycler Pro ise 12 makaralı saklama modülü ile Türkiye pazarında yer alıyor. NCR gişematikler; ATM, Akıllı Para Yatırma, Bilgi Kiosku, Dijital Medya ve Fatura Ödeme cihazlarını içeren genel şube çözümünün ayrılmaz bir parçası fonksiyonunda çalışıyor.

Cash Recycler Pro,12 makaralı saklama müdülü ile çalışabilen piyasadaki tek gişematik özelliği taşıyor. Her gişematik, bir saklama modülünde maksimum 500 banknot saklayabiliyor ve toplam 6.000 banknotluk kapasiteye ulaşıyor. Banka şubesinde, lider kapasitesiyle standart işlemlerin otomasyonunu kolaylaştıran Teller Cash Recycler, kullanıcısına daha fazla güvenlik, verimlilik ve müşteri memnuniyeti sağlıyor.

8 makaralı saklama modülüne sahip olan NCR Teller Cash Recycler, toplam 4,000 banknotluk kapasiteye ulaşılıyor. Her bir şubenin stratejisine veya gişe yetkilisi pozisyonlarına bağlı olarak Teller Cash Recycler, tek gişe, iki gişe ya da birden fazla gişelerle, kasadan satma/alma veya bunların şube içinde herhangi bir birleşimiyle entegre edilebiliyor.

Cihaz, 5, 10, 20, 50,100 ve 200 ’lük banknotlar için, birden fazla saklama modülü ile çalışıyor. Ürün, herhangi bir sıkışma olmadan ve NCR Teknik Servisine gerek duyulmadan 400.000'den fazla banknotu kabul ediyor ve yatırıyor. 12 makaralı saklama modülüne sahip Teller Cash Recycler Pro ise 6 farklı banknot cinsinin tümünü kabul ediyor ve 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 liralık banknotlar halinde veriyor.

Dövizle hizmet veren bölgeler için ideal

NCR Teller Cash Recycler’in tasarımı, para yatırma ve çekme işlemlerine harcanan toplam süreyi azaltıyor. Gişe yetkilisinin her bir saklama modülündeki para cinsini değiştirmesi, yazılımla yeniden konfigüre etmekten ibaret olan çok basit bir işlem haline geliyor. Modüller, para dağıtımına ayarlanabileceği gibi, karışık para cinslerine göre de ayarlanabiliyor.

Özellikle 12 Makaralı model, daha yüksek hacimde işlem gerçekleştirilen yerlere, küçük ticari işletmelerin para yatırma işlemlerine ve birden fazla banknot cinsi kullanılan ülkeler ile dövizle hizmet verilen bölgelerde talep görüyor. Bankaların en yoğun şubelerinde, iş günü boyunca nakit ekleme ihtiyacı doğurmayan ürün, kasadaki para miktarı ve otomatik ayarlamaya olanak veriyor.

Dolandırıcılığa izin vermiyor

NCR’ın TCR ünitesindeki "uygunluk" seçeneği kullanıldığında, uygun olmayan, şüpheli ya da sahte banknotları saklamak için bir veya daha fazla saklama modülünü seçmek mümkün olabiliyor. Bu banknotlar artık yeniden işleme sokmak veya dağıtmak için kullanılmıyor ancak finans kurumu tarafından daha ayrıntılı olarak işlenmesi için sistemin dışına alınıncaya kadar güvenli bir şekilde saklanıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geleneksel, karışıyor, kasalar, tarihe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Boyamak Tarihe Karışıyor Afrodit Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 3 24 Şubat 2011 10:23
BIOS tarihe karışıyor! Slipknot Bilgisayar Donanımı 1 12 Haziran 2010 14:45
Saç Kırıkları Tarihe Karışıyor! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 12 Mart 2009 03:46
Grip tarihe karışıyor Collettivo Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 09 Eylül 2008 02:29
.com .net tarihe karışıyor DoStNaMe Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2005 03:45