IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 05:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'nin Süper Silahı Artık Hazır...




ABD, düşmanı öldürmeden etkisiz hale getiren en son teknoloji ürünü silahı Aktif Reddetme Sistemi’nin (ADS) basına tanıttı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD’nin 2010 yılında Afganistan'da denediği ancak istenen başarıyı gösteremediği için geliştirme sürecine devam edilen ADS silahı, Virginia eyaletindeki Deniz Piyadeleri Kolordusu üssünde yerel ve uluslararası basına tanıtıldı.

Silah, yüksek frekanslı elektromanyetik ışınlar yayarak insanların derisinde katlanılması mümkün olmayan bir acıya neden oluyor. ADS, bir milimetre boyundaki ışınlarla derinin üst kısmını yakıyor ve kurbanını hareket etmeye zorluyor. Bugüne kadar 11 bin insan üzerinde denenen silahın, sadece iki kişide ikinci derece yanığa neden olduğu belirtildi.

Menzili bir kilometre olan ADS’nin, kalabalık grupları etkisiz hale getirmek için kullanılması planlanıyor. Bunun nedeni silaha maruz kalanların hemen kaçmaya başlaması.


ABD ordusunun öldürücü olmayan silah projesinde yer alan Albay Tracy Tafolla, “ADS, insan hayatını tehdit etmemek konusunda sahip olduğumuz en gelişmiş silah... Bu silahı duymayacak, görmeyecek ve kokusunu almayacaksınız. Sadece hissedeceksiniz” dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“FIRINA GİRMEK GİBİ”
Birçok uluslararası basın kuruluşunun yer aldığı tanıtımda, gazeteciler ADS’nin etkisini hissetmek için birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler, silaha maruz kalmanın “sıcak bir fırına girmeye benzediğini” ifade etti.

AFP Pentagon muhabiri Mathieu Rabechult, elektromanyetik dalgalara maruz kaldıktan sonra saçları dikilmiş bir halde kameralara yansıdı. Bir diğer gönüllü El Cezire muhabiri Trudy Hutcherson’ın suratında da ise silahın etkisi açıkça belirdi.

HAVA ARACI OLARAK DA ÜRETİLEBİLİR
Zırhlı bir askeri aracın tepesine yerleştirilen ADS, 2008 yılında Afganistan’a konuşlandırılmış ancak istenen başarıyı gösteremediği için 2010’da geri çekilmişti. Albay Tafolla, ADS’nin geliştirilme aşamasının ardından kullanıma hazır olduğunu ve görev yerinin belirlenmesi için Pentagon’dan emir beklendiğini söyledi.

ADS, kalabalıkları dağıtmanın yanı sıra, belli bölgere izinsiz girişleri engellemek ve şüpheli araçların durdurulması için de kullanılacak. Bazı söylentiler, Pentagon’un ADS’yi hava aracı olarak da tasarlayacağı yönünde.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YARALANMA RİSKİ ÇOK AZ
ADS projesinin politika ve strateji yetkilisi Susan LeVine, “silahın bağırmak ve vurmak arasında bir alternatif sunduğunu” ifade etti. LeVine, ADS ile biber gazı veya plastik mermilere kıyasla yaralanma ihtimalinin daha düşük olduğuna da dikkat çekti.

Olası yaralanmaların önüne geçilmesi için, silahın tetiği, basılmasının ardından üç saniye otomatik olarak kilitleniyor.

Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı’nda çalışan Stephanie Miller, bugüne kadar 11 bin kişi üzerinde denenen silahın kanser, kısırlık veya doğum sakatlıklarına neden olmadığını söyledi.

MİKRODALGADAN DAHA GÜVENLİ
ADS’nin elektromanyetik ışınları, sıkça mikrodalgalar ile aynı zannedilse de benzer etkiyi yapmıyor. ADS, hedefte sadece 0.4 milimetre ilerliyor. 1 GHz civarında olan mikrodalga frekansı ise daha hızlı ilerliyor ve daha derine etki yapıyor.

ADS program müdürü Brian Long, “Bu silaha maruz kalındığında kaçmaya başlamak evrensel bir tepki haline geldi” diyerek, istedikleri sonuca ulaştıklarını ifade etti.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, ADS projesi Pentagon’a 120 milyon dolara mal oldu.

ntv

__________________
Ruhsar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abdnin, artık, hazır, silahı, süper


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barzani'den çağrı: PKK artık silahı bırakmalı PassioN Haber Arşivi 0 20 Şubat 2012 20:11
Solar Impulse uçağı artık uçmaya hazır Chelt Havacılık Haberleri 0 30 Nisan 2011 02:29
Ajan Hazır Kod Bolumu Ve Buda Hazır Kod. ( Nick.txt ) Joop mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 21 Şubat 2010 11:09
TSK'nın yeni silahı.. Lee Haber Arşivi 1 25 Kasım 2007 22:25