IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 05:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stuxnet İyi Bir Fikir...




ABD ordusundan emekli bir general ve aynı zamanda hem CIA hem de Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) başkanlığı yapmış olan Mike Hayden, İran’ın nükleer tesislerine sabotaj düzenlemek için geliştirilen Stuxnet virüsünün “iyi bir fikir” olduğunu söyledi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hayden ayrıca, siber saldırı silahı Stuxnet gibi virüslerin “yasal kılınması” halinde, bu tür yazılımları kullanmanın da “kabul edilebilir” kılınacağı uyarısında bulundu.

CBS kanalının 60 Minutes adlı programında konuşan emekli general Hayden, ABD’nin rolü olduğuna dair yaygın spekülasyonlara rağmen, Stuxnet saldırılarından kimin sorumlu olduğunu bilmediğini söyledi. Hayden, şu ifadeleri kullandı:

“Stuxnet’i kullanmak iyi bir fikirdi değil mi? Aynı zamanda da büyük bir fikirdi... Dünyanın geri kalanı buna bakarak, ‘Birileri şüphesiz bu tür eylemleri meşru kıldı’ diyecek... Dışarıda bu tür saldırıları kendi amaçları için kullanmak isteyenler çıkabilir” dedi. Hayden, 1999-2005 yıllarında NSA, 2006-2009 yıllarında ise CIA başkanlığı yaptı.


İKİ VİRÜS TEK PLATFORM
İran nükleer tesislerinde Temmuz 2010’da tespit edilen Stuxnet, dünyada spesifik olarak nükleer ve sanayi tesislerinin bilgisayar sistemlerini hedef alan ve kontrol edebilen ilk virüs olarak kabul ediliyor. İsrail ve ABD, Stuxnet’in Natanz kentindeki uranyum zenginleştirme tesisinde bin santrifüjü etkisiz hale getirdiğini ve İran nükleer programını birkaç yıl geriye çektiğini öne sürmüştü.

Teknoloji portalı CNET yazarı Charles Cooper, güvenlik yazılımı Kaspersky Lab şirketinden iki güvenlik uzmanının verdiği bilgiye dayanarak, Stuxnet ve benzeri olan kötü amaçlı yazılım Duqu’nun, 2007 sonlarında geliştirildiği öne sürmüştü. Virüsü geliştirenlerin “kötü amaçlı yazılım uzmanı bir grup” olduğu ve Stuxnet ile Duqu’nun aynı yazılım platformunu paylaştıkları iddia edilmişti.

PCMagazine’de Aralık 2011’de yayımlanan bir haberde, araştırmacılar Alexander Gostev ve Igor Soumenkov, “Tasarım açısından bakıldığında, her iki virüsü geliştirmek için kullanılan platform aynı” ifadesini kullanmıştı. İki yazar, “Stuxnet, şifrelenmiş bir kütüphane olarak tasarlanmış bir ana modülü, girdiği bilgisayar sistemlerine yükleyen bir sürücü dosyası. Aynı zamanda, kötü amaçlı yazılım için farklı bir düzenleme dosyası ve sistem dosyasında şifrelenmiş bir blok mevcut. Bu blok, modülün yüklendiği konumu ve yüklenen sürecin adını tanımlıyor” bilgisi verildi.


ntv

__________________
Ruhsar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, fikir, stuxnet, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Stuxnet iyi bir fikir'! Deep Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 12 Mart 2012 15:56
'Stuxnet iyi bir fikir'! aSi İnternet Dünyasından Haberler 0 10 Mart 2012 16:42
'kır Kabuğunu Bir Fikir de Sen Bul…' aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 11:08
Bir fikir aLL-Star mIRC Scripting Hazır Kodlar 6 29 Temmuz 2010 06:09
Fikir.. MoonsheLL mIRC Scripting Sorunları 4 16 Şubat 2008 17:10