IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2012, 18:49   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk akademisyene IBM'den ödül!




İnternet reklamcılığı alanında proje üreten İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vural Aksakallı, IBM’den ödül kazandı.

Aksakallı’nın geliştirdiği optimizasyon modeli, şirketlerin internet reklamcılığı performanslarında yüzde 88 oranında artış sağlıyor.

Aksakallı'nın, 'İnternet Reklamcılığı: Sayısal Bir Yaklaşım’ adlı projesi, IBM’in dünya çapında sadece 50 projeye verilen Akıllı Ticaret İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.
IBM’in dünyada her yıl sadece 50 projeye verdiği Akıllı Ticaret İnovasyon Ödülü’ne layık görülen proje kapsamında, radyo reklamcılığını geride bırakarak, TV ve gazetelerden sonra üçüncü sıraya yerleşen internet reklamcılığının sayısal yönü incelenecek.
Ödül kazanan projesi hakkında ntvmsnbc.com’a konuşan Aksakallı, projenin internet reklamcılığında şirketlere en iyi bütçe optimizasyonunu sağlamayı ve geleceğin internet reklamcılığı uzmanlarını yetiştirmek için eğitim verilmesini amaçladığını belirtti. Aksakallı, hazırladığı projenin yapılış amacı, sektöre sağlayacağı faydalar ve kısa dönem hedefleri hakkındaki açıklamalarda bulundu.
“YENİ VE ÇOK HIZLI GELİŞEN BİR SEKTÖR”
Türkiye’deki akademik çalışmalarına başlamadan önce ABD’nin Baltimore kentindeki Lityx şirketinde üç yıl reklamcılık alanında çalışan Aksakallı, “İnternet reklamcılığı çok popüler bir alan haline geldi. Hatta, geçtiğimiz yıl İngiltere’de gazeteleri de geride bırakan internet, televizyonun ardından en çok reklam verilen ikinci platform haline geldi. Ancak sektördeki hızlı gelişimi akademik araştırma alanında görmüyoruz" dedi.
Akademik alanın geri kalmasındaki en önemli sebebi, 'internet reklamcılığının çok hızlı gelişmesi' olarak belirten Aksakallı, "Bir araştırmanın yayımlanmasının yıllar alabildiği akademi alanında, yeni ve çok hızlı gelişen bir sektörü takip etmek oldukça zor” ifadesini kullandı.
“YATIRIM ÇOK FAZLA”
Sektörün küresel alanda hızla büyüdüğüne dikkat çeken Aksakallı, “Türkiye’de bugün internet reklamcılığı sektörü yıllık 750 milyon TL gibi bir rakama ulaştı. ABD’de bu rakam 20 milyar doların üzerinde. Şirketler, bu alana çok büyük yatırımlar yapıyor. Ancak bu sektör için ayırdıkları bütçenin optimizasyonu, yaptıkları yatırımın analizi ve istatistikleri konusunda çok büyük eksiklikler var. Bizim amacımız ise internet sektöründe ne kadar iyileştirme yapabileceğimizi görmek. Ne kadar iyi bir yatırım yapıldığını, şirketlerin internet reklamcılığı için ayırdıkları bütçeden ne kadar iyi yararlanabildiklerini tespit ediyoruz” dedi.
Aksakallı, “Örneğin, bir internet kullanıcısına aynı reklamı 100 kere göstermek yerine, bir reklamı 100 kişiye göstermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, bir reklama farklı özelliklere sahip kaç kullanıcı, ne sıklıkta bakıyor, bunu belirlemeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
AYNI BÜTÇETLE YÜZDE 88 ARTIŞ
İnternet reklamcılığının çok hızlı büyüyen bir alan olduğu için çok sağlıklı gelişmediğini vurgulayan Aksakallı, “Bu alandaki çalışmalar daha çok reklam yönetimi hakkında. Reklamların etkinliğini artırmayı öngören bir optimizasyon yok. Bir haber okurken o haberdeki reklamın kaç kere tıklandığını belirlemek çok kapsamlı matematiksel analizler gerektiriyor. Geliştirdiğimiz uygulamalayla şirketlere ihtiyaçları olan bilgiyi sunabileceğiz” dedi.
Sayısal analiz ve istatistiklerin, internet reklamcılığı için ne kadar önemli olduğuna dair bir örnek veren Aksakallı, “ABD’de bir cep telefonu şirketi için geliştirdiğimiz optimizasyon modelini uyguladık. Bu alan için ayırdıkları bütçe 285 bin dolardı. Optimizasyon modelimizi kullanarak, aynı bütçeyle etkinliklerini yüzde 88 arttırdılar” ifadesini kullandı.
ANA PLATFORM: IBM COREMETRICS
36 yaşındaki Aksakallı, “Gerçekleştirdiğimiz proje IBM’in finanse ettiği ve ortak yürüttüğümüz bir çalışma. IBM, reklam veren ve alan şirketlerin, reklamlarını yürütebilecekleri bir ana platform oluşturdu. Proje kapsamında şirketlere sağlayacağımız uygulama Coremetrics denilen bu platformda yönetilecek” dedi.
Aksakallı son olarak, “IBM ile yürütülen projenin bir diğer özelliği, akademik bir çalışma olması. Bu kapsamda elde edilen tüm araştırma sonuçları ve analizler kamuoyuna açık olacak. Ayrıca, geleceğin internet reklamcılığı uzmanlarının yetiştirilmesi adına eğitim vereceğiz” bilgisini verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akademisyene, ibmden, türk, ödül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk web sitesine ödül. Ocean Ağ, Network ve Networking 0 08 Ekim 2008 01:02