IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2012, 19:45   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pentagon'a özel kontakt lens!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ABD Savunma Bakanlığı’nın merkezi Pentagon, kullanıcılarına çok daha geniş bir görüş alanı sağlayan kontakt lenslerin prototipleri için sipariş verdi. Uzmanlar ise sistemin ne kadar başarılı olacağı konusunda şüpheli.

Kullanıcının takacağı baş üstü görüntüleme (HUD) birimiyle bağlantılı olacak lenslere, bu gözlüklerle elde edilecek görüntü aktatılacak. ABD ordusu ve hava kuvvetleri, askerlerin gönderdiği görüntülerden hedefler hakkında bilgi aktaran ve durum güncellemesi sağlayan çok daha büyük baş üstü görüntüleme birimleri kullanıyor.
iOptik sistemlerini geliştiren Innovega şirketi, BBC’ye verdiği bilgide, Pentagon’un araştırma laboratuarı DARPA’ya (Savunma Ar-Ge Projeleri Dairesi) söz konusu sistemin prototiplerinin teslim edilmesi konusunda geçtiğimiz hafta anlaşma imzaladıklarını belirtti. iOptik teknolojisinin, askerlerin savaş alanındaki görüş alanını ve tespit kabileyitini artırabileceği düşünülüyor.
Pentagon, Washington eyaletindeki Innovega şirketinin iOptik projesindeki ilk mühendislik çalışmalarında kaynak da sağlamıştı. Şirketin CEO’su Steve Willey, “Yaptığımız anlaşma bize en kısa zamanda prototip üretmek ve sistemin içeriklerini göstermek adına fırsat veriyor” dedi.
“ÇOK ODAKLI”
iOptik sistemindeki lensler, kullanıcının aynı anda hem görüntüye, hem de görüntü hakkındaki bilgiye odaklanmasına imkan verecek. Gözlüğün lenslerinde beliren bilgilerle, çok daha uzaktaki görüntü lenslerde görüntülenecek.
Bu özellik, iki farklı filtreye dayanıyor. Her lensin merkez bölgesi, HUD’dan gözbebeğinin ortasına doğru ışık gönderirken, lenslerin dış kısımları, ortamdan gelen ışığı gözbebeğinin çevresine gönderiyor. Retina, oluşan her iki görüntüyü, aynı anda algılıyor.
Willey, “Normalde, bir kamerayla yakın ve uzak, belli bir noktaya odaklanıyorsunuz. Ancak kontakt lensleri giydiğinizde, çoklu, yani ikili görüntü elde ediyorsunuz. Böylece, insanların normalde yapamadığı bir şeyi yapıyorsunuz” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Innovega, geliştirdikleri teknolojinin lisansını alarak piyasaya sunmayı istediklerini ifade etti. Ürünün piyasaya sürülmesi halinde, her iki lense farklı görüntüler verilmesiyle 3D geniş ekran film tecrübesi yaşatmak gibi beraber kullanılabileceği uygulamalardan üretilebileceği öne sürüldü.
iOptik sisteminin bir benzeri, Google tarafından geçtiğimiz hafta tanıtım -----su yayımlanan Project Glass. Kullanıcılarına internet teknolojilerini çok daha faydalı olacak şekilde sunmayı amaçlayan gözlüklerin piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belli değil.
iOptik ise şu an ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin testlerinden geçiriliyor. Testler sonuçlanmamış olsa da, Willey ürünlerinin 2014 sonlarına doğru piyasaya sürülebileceğine inanıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“EN İYİ ÇÖZÜM OLMAYABİLİR”

Innovega’nın beklentileri ne kadar yüksek olsa da, uzmanlar iOptik benzeri tekniklerin katarakt ameliyatı geçirmiş hastaların tedavilerinde sorunlar çıkardığını belirtti.
Londra Üniversitesi’nden Profesör Gary Rubin, “Birleştirilmiş iki görüntünün çözünürlüğü daha düşük oluyor... Çok odaklı lenslerin doğru çözüm olduğu konusunda şüpheliyim... Eğer kafanızfa bir HUD ile yürüyorsanız, lenslere aktarılan görüntü çevresel veya merkezi görüşünüzü gölgeler. Ayrıca, lensler görüntüleri büyütüyor veya siz hareket ettikle görüntüyü de hareket ettiriyorda, hareket hastalığı ortaya çıkabilir” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kontakt lenslerle uyunur mu? Sır Sağlık Köşesi 0 01 Kasım 2010 19:08
Kontakt Lens kullananlara makyaj önerileri YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 23 Mart 2009 19:18
Kontakt lens kullanırken gözünüzden olmayın! Asimavi Sağlık Köşesi 0 25 Temmuz 2008 10:44