IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2012, 11:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
9 Temmuz'da internete dikkat




Bilgisayar korsanları, temmuz ayında büyük bir eyleme hazırlanıyor.

İnternet ilanları süsü verilmiş küçük yazılımlarla dünya çapında 570 bin bilgisayarın ele geçirildiği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki yaz, özellikle 9 Temmuz'dan itibaren bilgisayarlar ve internet güvenliği çok ciddi tehdit altında olacak. Uluslararası bilgisayar korsanları internet ilanları süsü verilmiş küçük yazılımlarla dünya çapında ele geçirilen bilgisayarları kullanacak.

Antivirüsler etkisiz

FBI, ABD'de devlet bilgisayarlarının kontrol altına alınmasını engelleme amaçlı önlemler aldıysa da yine de birçok bilgisayar risk altında gözüküyor. Yapılan araştırmalarda birçok kullanıcının bilgisayarının risk altında olduğunun farkında olmadığı ortaya çıktı. Bilgisayara giren virüsler kullanıcıların internet bağlantısını yavaşlatarak antivirüs yazılımlarını etkisiz hale getiriyor.

570 bin bilgisayar kontrol altında

Yapılan araştırmalarda dünya üstünde şu anda 570 bin bilgisayarın korsanların kontrolü altında olduğu tahmin ediliyor. Korsanların kontrolü altına girmiş bilgisayarlar adresleri doğru yazmış olsalar bile yazdıkları alan adlarına değil, korsanların söylediği adreslere gidecekler. Böylece kullanıcılar, örneğin bir banka adresine girdiklerini düşünerek aslında korsanların hazırladığı tuzak adreslere düşecek ve şifrelerini kaybedecekler.

KISA KISA TEKNOLOJİ HABERLERİ

Seyahat tutkunları için özel kulaklık

Ses teknolojileri alanında faaliyet gösteren Sennheiser, sıkça uçağa binen iş insanları ve seyahat tutkunları için tasarladığı, aktif gürültü engelleyici özelliğe sahip olan 'CXC 700' kulakiçi kulaklık modeli satışa sunuldu.

Gürültüyü engelliyor

Gürültü engelleyici teknoloji, çevredeki sesleri tanıyarak duymak istenmeyen ve gürültü olarak algılanan büyük oranda azaltıyor. 800 TL'ye satışa sunulan cihaz, sahip olduğu üç farklı mod sayesinde de farklı ortamlara göre bu özelliğini adapte ediyor ve iyi bir performans ortaya koyuyor.

Motorola tablet çok yakında Türkiye'de

Türk Telekom, Motorola'nın Android tabanlı, ödüllü tablet bilgisayarı 'XOOM'dan sonra, serinin ikinci cihazı 'XOOM 2'yi Türkiye'ye getiriyor. Şirketin müşterileri, yeni tablete aylık 39 TL'den başlayan taksitlerle sahip olabilecek. Ayrıca 3G ve Wi-Fi'li 10 inç yeni tabletler Avea İletişim Merkezleri'nde de cazip tekliflerle satışa sunuluyor.

İki güçlü kamera

Android 3.2 kullanan tablet, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 32 GB bellekve 1 GB RAM'e sahip. Tabletin öne çıkan özellikleri arasında ön yüzde 1.3 MP, arka yüzde ise 5 MP olmak üzere iki ayrı flaşlı kamerası, gerçek çoklu işlem fonksiyonu ve 8.2 ve 10 inçlik geniş HD ekran ve 'Android Market' desteği bulunuyor. Sınırsız flaş desteği ise tabletin önemli avantajları arasında yer alıyor.

TTNET alo dedirtiyor

TTNET, bireysel müşteriler için ev kullanımına yönelik sabit telefon hizmeti 'ALO'yu sunmaya başladı. Ayda 9 TL'den başlayan paket fiyatlarıyla evde kullanıma yönelik sabit telefon hizmeti alan kullanıcılar, şehiriçi, şehirler arası, GSM ve uluslararası her yöne aramalarını avantajlı tarifelerle gerçekleştirecek.

Yarış severler kapışacak

Sony, yüksek tempolu yarış oyunu 'MotorStorm: RC'nin, oyunculara PlayStation Network üzerinde hızlı arkadaş edinme, yeni meydan okumalarla başa çıkma ve ödül toplama fırsatı sunuyor

6 yeni yarış pisti

PlayStation3 ve PlayStation Vita platformlarında mevcut olan oyunda oyuncular, altı yeni yarış pistindeki tümü yeni 24 etkinlik ile bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük MotorStorm: RC Festivali'nde kapışıyor. Şampiyonluğa giden yolda her etkinlikte PlayStation Ödülleri ve üç madalyalı istatistikler için kıyasıya mücadele ediyor.

Padfone satışa çıktı

Asus içinde telefonu olan tableti 'Padfone'u piyasaya sundu. Yeni cihaz, 4.3 inç Super AMOLED qHD ekran, en yeni Qualcomm Snapdragon S4 1.5GHz çift çekirdekli işlemci, Fuji görüntü işlemcisi, 8 megapiksel dijital kamera gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

63-102 saat konuşma

Cihaz, isteğe bağlı olarak alınabilen PadFone istasyonuna yerleştirildiğinde 63 saat uzatılmış konuşma süresi sağlıyor ve 10.1 inçlik bir tablete dönüşüyor. Buna ek olarak PadFone istasyonu, cihazı taşınabilir bir bilgisayara dönüştüren ve konuşma süresinin 102 saate kadar uzatılabildiği opsiyonel klavye ünitesi de sunuyor.

Nokia'nın 'ofisi' var

Nokia Belle kullanıcıları, artık telefonlarında tüm Office uygulamalarını kullanabilecek. Microsoft Word, PowerPoint ve Excel mobil uygulamaları, Nokia'nın '701', '700', '603', 'E7', 'X7', 'C7', 'Oro' ve 'C6-01' telefonlarında yazılım güncellemesi yapılarak anında kullanıma hazır olacak.

26 ülkeden canlı trafik

Yine bu modeller 'sürüş ve haritalar' gibi en yeni uygulamalardan da faydalanabilecek. Bu uygulamalar 100'den fazla ülkede ücretsiz 'turn-by-turn' sesli navigasyon, 190'ın üzerinde ülkede harita ve 26 ülkede canlı trafik durumu gibi özellikler sunuyor.

Toplu taşıma desteği

Nokia Toplu Taşıma uygulaması ile dünya çapında 400'ten fazla şehirde toplu taşıma rotalarına ulaşmak mümkün. Nokia Mağazalarındaki 100 bin fazla uygulama, günde 13 milyondan fazla indiriliyor


cnnturk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, dikkat, internete, temmuzda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konut : 1 Temmuz'a dikkat Lucifer Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 14:53
5 Mayıs'ta internete dikkat edin! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 04 Mayıs 2010 19:45