IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2012, 18:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gelecek: Eller Havada Araba Kullanmak




Geleceğin arabalarında eller serbest kalacak. Bazı Avrupa mühendislik firmalarının yaptıkları çalışmalar sonuçlanıp uygulamaya girdiğinde artık siz arabayı değil, araba sizi götürecek. “Kara Yolu Treni” denen sistem devreye girdiğinde öndeki lider aracın arkasına takılan arabalar, radar, kamera ve wi-fi teknolojileri ile düzgün bir konvoy oluşturarak topluca gidecekler.

Buna olanak sağlayan gelişme, proje yürütücüsü Tom Robinson’un sözleriyle “birkaç mevcut teknolojinin birleşmesi”. Araçlar arasındaki mesafeler ve geometri radarlar ve lazerlerle saptandıktan sonra wi-fi teknolojisi ile bu bilgi lider araç ve diğer araçlar arasında paylaşılıyor. Lider aracın izin verdiği sınırlar içinde diğer araçlar otomatik olarak kendi kararlarını alıyor ve sıraya giriyorlar.

Arabalarda hız sabitleyici (cruise control) sisteminin ötesinde bir uygulama ile sürücü yalnız ayağını gaz pedalından çekmekle kalmıyor, aynı zamanda ellerini de direksiyondan çekerek, sadece rahat rahat çevresini izliyor.

Projenin ortaklarından Volvo’dan bir yetkili “İnsanlar araba sürmeyi seviyor, ama bazen bu iş can sıkıcı olabiliyor. Bu sistem arabayla seyahati daha zevkli bir hale getirecek” dedi. Diğer uzmanlar sistemin yakıt tasarrufu sağlayacağı, trafik yoğunluğunu azaltacağı ve yolları daha güvenli yapacağını söylemekteler.

Ancak sistemin uygulamaya sokulabilmesi için teknik altyapı yanında yasal ve yönetsel engeller var. Belki sürücülerin gene de bir miktar kontrola sahip olacakları bir sistemin daha kısa sürede deneme amaçlı olarak bazı yollarda uygulamaya girebileceği öngörülmekte.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
araba, eller, gelecek, havada, kullanmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Metaforları Kullanmak Afrodit Felsefe 0 27 Ocak 2011 12:03