IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2012, 18:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 büyük yalan!




Zaman kaybettiren 10 teknoloji efsanesi!

Yıllardır kulaktan kulağa dolaşan ve doğru olduğu sanılan bu "bilgiler" aslında sadece yalan!

Teknoloji dünyasında düzenli olarak kulağımıza gelen şeylerden biri de hayali, yanlış bilgiler. Kulaktan kulağa dolaşan ve arkadaşlarımıza yaydığımız bu bilgiler, zaman kaybından öte bazen cihazlarınıza zarar bile verebiliyor. İşte en çok rastlanan teknoloji efsanelerinden bazıları.

10. Daha iyi donanım özellikleri = Daha iyi cihazlar: Yeni bir PC satın almak için bir sonraki işlemcinin çıkışını bekliyorsanız, boş yere bekliyor olabilirsiniz. Bugün işlemciler, birçok kullanıcının ihtiyacından daha fazlasını sunuyorlar. Daha fazla RAM'e sahip bir Android bekliyorsanız, bu durumda da boşa zaman geçiriyor olabilirsiniz.

9. Kayıpsız müzikler mp-3'den daha iyi duyuluyor: mp-3 ile kayıpsız ses biçimleri arasındaki farkı sadece dikkatli bir dinleme ile duymayabilirsiniz. Bunun için iyi bir hoparlöre ve belirli tür bir müziğe (klasik veya jazz gibi) ihtiyacınız vardır. Bu, tabi ki FLAC dosyalarınızı çöpe atmanız gerektiği anlamına gelmiyor. FLAC'larınızı ileride farklı bir biçime dönüştürmede kullanabilirsiniz.

8. Android "task killer"lar: Sadece Android kullanıcıları değil, donanım üreticileri ve mobil sağlayıcılar da daha iyi bir performans ve pil ömrü için uygulamaları kapatan "task killer"ları kullanmamızı öneriyorlar. Ancak bunlar, genellikle mevcut olmayan sorunları (RAM'in bitmesi gibi) yönelikler. Bir Task killer sayesinde hız artışı sağlıyorsanız, bunun nedeni arka planda işleyişi bozulan bir uygulama nedeniyle olabilir. Task killer'ların telefonda başka sorunlara yol açtığı da biliniyor. Dolayısıyla çok eski bir telefonunuz ve çok eski bir yazılımınız yoksa, Android'de task killer uygulamalarını kullanmamalısınız.

7. Jailbreak yasadışıdır: Cebinizi jailbreak'lemek garantinizi ortadan kaldırabilir, ancak Copyright Office'e göre korsan uygulamaları kullanmadıkça bu işlem yasadışı değil.

6. Mac'de zararlı olmaz: Mac virüsleri, Windows'dakiler kadar yaygın olmasalarda Mac'ler de zararlılardan etkilenmektedirler.

5. Yeni cihazınız için ek garanti almalısınız: Ek garantiler her zaman umduğunuzu vermeyebilir: Zaman zaman sadece belirli durumları kapsayabilirler ve bazen cihazınızın başına birşey gelme olasılığı oldukça düşüktür. Ek garantilere para vermek yerine kendi ek garanti fonunuzu meydana getirmek ve para biriktirmek, sizi daha kârlı çıkarabilir.

4. Laptop'unuzun pilini mutlaka bitirmelisiniz: Pilinizi her kullandığınızda onu sonuna kadar bitirmeniz gerektiği, "hafıza efekti"ne sahip eski nikel kadmiyum pillerden kalan bir efsanedir.

3. Parola korumalı Wi-Fi ağları hacker'lar kıramaz: Parola korumalı bir ağda bulunmanız, onun güvenli olduğu anlamına gelmez. Herkese açık ve parola korumalı bir ağa bir hacker'ın bağlanarak trafiğinizi izlemesi olasıdır.

2. PeerBlock sizi Bittorrent'te güvende kılar: BitTorrent'te şifrelemeyi etkinleştirmek, sizi sadece servis sağlayıcınızın hız kısıtlamalarından koruyabilir. PeerBlock ise sizi isimsiz hale getirmekten çok uzaktır. Gerçekten anonim kalmak için bir VPN veya bir proxy hizmeti kullanmalısınız.

1. "X" ayar sisteminizi hızlandırır: Birçok kullanıcı, bilgisayarının performansını bir anda artıracak sihirli bir ayar arıyor. Ancak bunların çoğu abartılıyor ve aslında bu ayarlar, sisteminizin performansını düşürebilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, büyük, yalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sizce yalan söylemek mi önemli, yoksa yalan söylemeyi gerektirecek nedenler mi? Kalemzede IF Anket Arşivi 6 21 Haziran 2016 19:26
5 büyük yalan Kayahan Fıkra 2 26 Temmuz 2010 12:07
Facebook'taki büyük yalan Feronia Ağ, Network ve Networking 0 17 Mart 2010 12:11