IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2012, 18:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçan balıklar büyük oldu!




Teknoloji dünyasında kaçan 9 büyük fırsat!

Teknoloji devleri zamanında bu hataları yapmasaydı, bugün bildiğimiz pek çok şey farklı olabilirdi!


Teknoloji dünyasındaki başarısız denemelerin sayısı oldukça fazla. Teknoloji şirketlerinin uzun çalışmalar sonucunda, büyük umutlarla piyasaya sürdükleri ürünler bazen inanılmaz derecede başarılı olabiliyor, bazen ise biz ismini bile duymadan ortadan kaldırılabiliyor. Bu yazımızda, başarısız olan ürünleri değil son derece başarılı olabilecek, ancak belki yanlış zamanlama, belki yavaş hareket etme nedeniyle kaçırılan fırsatları sıralamak istiyoruz.

AOL: AOL, saat başına internetin standart olduğu bir dönemde sınırsız bağlantı sunuyordu ve büyük bir başarı yakalamıştı. Ancak 1997'de AOL bağlantılarının yüzde 60.3'lük bir bölümünün başarısız olduğu ortaya çıktı (çoğunlukla hatların meşgul olması nedeniyle). "AOL hattı meşgul", komedi konusu olmuştu. Daha kötüsü, dünyanın çevirmeli ağdan genişbanta geçtiği bir dönemde AOL, hizmetlerini yenilemekle pek ilgilenmiyordu.

Friendster: Sosyal ağ, 2002'de büyük bir üne sahipti ve önemli sosyal ağ işlevleri sunuyordu. Ancak site, yoğunluğu kaldıramadı ve site çökmeler yaşamaya başladı.

Motorola: Razr, bir zamanların en iyi elektronik aletiydi. Bunun kullanıcı arayüzüyle veya sunulan işlevlerle alakası yoktu. Bütün her şey, telefonun ince olmasına bağlıydı. İlk olarak 2004'de piyasaya sürülen Razr, 2006 yazına dek 50 milyondan fazla sattı. Ancak Razr'ın sadece biraz değiştirilmiş sürümlerini piyasaya süren Motorola, Razr ile olan bu başarısını devam ettiremedi.

MySpace: Friendster'ın yavaş olmasının aksine, MySpace oldukça hızlıydı. Dünyaya birkaç iyi müzik grubu da kazandıran sosyal ağ, sanatsal bir yapı oluşturuyordu. Ancak karışık tasarımı ve otomatik yüklenen müzikler, animasyonlu gif arka planları, kullanıcıların başka sosyal ağlara kaçmasına neden oldu.

Microsoft: iPad'in adının anılmadığı 2001'de Microsoft, modern tablet PC'yi icat etmiş, ancak kimsenin onu istemeyceğini düşünerek fikrinden vazgeçmişti. Şirket şimdi bu yıl çıkacak Windows 8 ile açığı kapatmak istiyor.

Sony: Sony 80'lerde Walkman'i icat ederek taşınabilir müzik endüstrisini meydana getirmişti. Dünyanın ilk taşınabilir CD çaları Diskman ile başarısını devam ettiren şirket, bu başarısını devam ettirebilirdi. Ancak şirketin tescilli dosya biçimlerine olan bağlılığı, mp-3 çalan cihazları piyasaya sürmesini oldukça geciktirdi. Napster ile müzik indirmek, sahip olduğunuz yasal müzikleri dönüştürmekten çok daha kolaydı.

Palm: Netbook'ların varolmadığı bir dönemde, 2007'de Palm Foleo adında bir cihazla karşımıza çıkan şirket, akıllı cep ile laptop'lar arasında bulunan, uygun fiyatlı bir cihaz ortaya çıkarmıştı. Ancak piyasayı "şaşırtmaktan" çekinen Palm, onu piyasaya sürmeden önce geri çekti. Aylar sonra Asus Eee PC gibi cihazlar, Foleo'nun formülünü kullanarak büyük bir başarı yakaladılar.

Yahoo: Yahoo Facebook'u satın almış olabilirdi veya Microsoft tarafından satın alınarak bugünkü değerinden çok daha değerli olabilirdi. Flickr veya del.icio.us satın almalarını daha iyi değerlendirebilirdi.

Digg: Digg'in yeni tasarımı, işlevlerini azaltıyor, siteyi kararsız ve eğlencesiz bir hale getiriyordu. Tüm bunlar, kullanıcıların hizmetten kaçmasına neden olmuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balıklar, kacan, oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık