IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2012, 23:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BlackBerry Gel Anlaşalım





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Vadi esnafı bu aralar el ovuşturuyor. Satın almalarda 'Küçüğü büyüt, ölüyü dirilt' diyen Silikon Vadisi'nin yeni gözdesi Blackberry'nin üreticisi RIM.

Buyurun cenaze namazına. Bir zaman kravat/topuklu ayakkabı ile en iyi giden akıllı telefon Blackberry için bilişim dünyası bildiği duaları okuyor. Şirketi Research In Motion’dan (RIM) her gün “Bakın ne haldeyiz” açıklamaları geliyor. Son olarak önceki gün toplam çalışanının yüzde 30’unu işten attığını bildirmesi gibi.

Blackberry için kara günler başlayalı uzun bir zaman oldu aslında. Bilişim uzmanlarına göre kötü günlerin miladı Apple’ın iPhone 2’yi çıkardığı güne kadar gidiyor. Fakat elbette RIM’in teknoloji dünyasına içini döküp yaralarını açması bu yılın ilk çeyreğine denk geliyor. Bu dönemde şirketin gelirleri yüzde 33 düştü, 2.8 milyara geriledi, kârlılığı 518 milyon dolar azaldı, hisseleri yüzde 18 düştü, telefonuna kimse çıkmadı! Sonra, piyasa değeri geçen sene aynı döneme göre yüzde 70 düştü. Ve nihayet geçen hafta teknoloji dünyasının ‘karanlık ve puslu vadisi’nde el ovuşturmalar başladı.

MarketWatch internet sitesi geçen günlerde “ Steve Jobs mezarından başka bir savaşı daha kazandı” diye başlık atarak Blackberry için “salâ” (death knell) verilmesi gerektiğini dahi yazdı. Bu yorum ‘vadi esnafı’nın gözlerini nasıl kıstığının işareti.

Zaten spekülasyonlar başladı. “ Facebook telefon mu çıkaracak” sorusunu bir şey biliyormuş gibi soranlar RIM’in telefon operasyonlarının Zuckerberg’ün alacağından hemfikir. RIM geçen hafta Blackberry Messenger’ı özerkleştireceğini açıklamıştı. Facebook ile anlaşma ihtimalini güçlendiren bir hamle bu. Kendi messenger’ını update ede ede bir hal olan yine de kullanıcılarını bu konuda ikna etmekte zorlanan Facebook anlık mesajlaşma problemini çözmek için BBM’e dadanabilir. Bir diğer ihtimal Microsoft ile kurulacak stratejik bir ortaklık. Windows Phone heyulası böylece gerçekleşebilir ve Blackberry 10 hayata geçebilir. Microsoft’un daha önce RIM’e 3.5 milyar dolarlık bir yardımda bulunduğu iddia edilmişti. Yani daha önceden bir flörtleri yok değil. RIM’in tableti Playbook’a da IBM’in göz kırptığı dolanan laflardan. RIM’e hayat öpücüğü verme sırasında Amazon’un da olduğunu hatırlatalım.

Görüldüğü gibi rekabette şirketleri mezarlığa uğurlamak artık eski moda. Silikon Vadisi’nde stratejik parola “Küçüğü büyüt, ölüyü dirilt!”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlaşalım, blackberry, gel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akdağ: ‘Prensipte anlaşalım’ Deinonychus Sağlık Köşesi 0 19 Ekim 2011 21:32
BlackBerry OS 6! Slipknot Cep Telefonlar 0 01 Ağustos 2010 17:19