IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPad'i Monitöre Dönüştürün




Tabletler, yenilik ve yaratıcılık konusunda her geçen gün daha da ileri giden uygulamalara konu olmayı sürdürüyor. iPad'i monitör olarak kullanabilmek de bu konulardan biri. Mobil uygulama yapımcıları, üretecekleri uygulamalarda yaratıcılığı, yeniliği ve kullanılabilirliği, üretilecek uygulamanın sahip olması gereken nitelikleri arasında bulundurmaya özen gösteriyorlar. iPad'i nasıl monitör olarak kullanabilirim sorusuna cevap olarak verilebilecek uygulama isimlerine dair ürünler de söz konusu listeye sahip geliştiriciler tarafından üretildi. Bu yazımızda, iPad'i nasıl monitör olarak kullanabilirsiniz sorusuna ihtiyacınız olacak uygulamaları tanıtarak cevap arayacağız.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Öncelikle şu genel bilgiyi vermeliyim, burada tanıtacağımız mobil uygulamaların işlevlerine yerine getirebilmeleri için dizüstü ve/veya masaüstü bilgisayarınızın internete kabloyla ya da kablosuz bağlantı fark etmiyor. Önemli olan, iPad ile dizüstü ve/veya masaüstü bilgisayarınızın aynı ağ bağlantısı üzerinde bulunması. Aksi halde iki cihaz da tanıtacağımız ürünler üzerinden birbirlerini bulamayacaklar ve iPad'in monitör olarak kullanılması söz konusu olmayacak. Bununla birlikte, mobil uygulamaların çalışabilmeleri için uygulama geliştiricileri tarafından Windows ve/veya Mac için programlar mevcut. Onları da edinmelisiniz ki yazımızın içinde buna yer vereceğiz.
Şimdi uygulamalarımıza geçelim.



Air Display, iPad'i bir monitöre dönüştürmek için en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Avatron Software tarafından üretilen bu uygulama, alanında en başarılı ve en pahalı uygulama. Uygulamayı satın almanızın ardından iPad üzerinde açtığınızda size yapmanız gerekenleri söyleyen Türkçe bir arayüz çıkıyor. Windows kullanıcısı iseniz Avatron Software sitesi üzerinden, bilgisayarınıza kurmanız gereken programın Windows sürümünü; Mac kullanıcısı iseniz de kurmanız bilgisayarınıza kurmanız gereken Mac sürümünü edinmeniz doğrultusunda yönlendiriliyorsunuz. Söz konusu programların kurulmasından sonra sistem, bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Air Display'i satın aldık ve ilgili programı bilgisayarımıza kurduk. Şimdi sıra bağlantıya geliyor. Windows üzerinden anlatacak olursak (ki Mac üzerinde de benzer adımları izlemelisiniz) Air Display programını çalıştırmanız gerekiyor. Daha sonra araç çubuğunda belirecek olan Air Display simgesine tıklayıp menüyü görüntüleyebilirsiniz. Ayarlar, güncellik kontrolü ve görüntüleme seçenekleri gibi başlıkların yer aldığı menüde iPad'inizin adını görebilirsiniz. Üzerine tıklamanız halinde iPad'i artık ikinci monitör olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Air Display Kullanımı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yeni monitörünüzün yani iPad'in hangi konumda olmasını isterseniz ayarlar kısmında bunu belirleyebilirsiniz. Yani var olan monitörünüzün sağında, solunda, altında ya da üstünde mi bulunmasını tercih ediliyorsunuz, belirterek ayarlayabilirsiniz.
Uygulamanın öne çıkan ve başarılı bir şekilde kullanılabilen özelliklerinden biri, parmağınızı imleç gibi kullanabiliyorsunuz. Diğer yandan, ekranın yataydan dikeye ve dikeyden yataya geçiş yapması halinde bu yeni uygulama herhangi bir sorun çıkarmadan işini yapmayı sürdürüyor. iPad üzerinden ekrana bir metin girmek istediğinizde de uygulamaya özel sanal klavyeyi kullanabiliyorsunuz. Yeni iPad model bir iPad'e sahipseniz, retina ekran özelliğini Air Display uygulamasında da kullanabilirsiniz. Şu önemli ayrıntıdan da bahsetmeliyiz, Windows kullanıcılarının temalarını Aero sınıfından seçmeleri ve uygulamayı kullanırken buna dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde sorun yaşayabilirsiniz. Uygulamanın hız konusunda tatmin edici olduğu son olarak ekleyelim.



Yazımızın başında söylediğimiz gibi, bu konudaki uygulamaların çalışmalarına başlamak için atılması gereken adımlar aynı. DisplayLink uygulamasını satın almanızın ardından uygulama geliştiricisine ait siteden Windows programını indirip kurmanız gerekiyor. Sadece Windows diyorum zira uygulama yalnızda Windows XP, Vista ve Windows 7 işletim sistemleri ile birlikte çalışıyor. Ve Windows temasının Aero sınıfından olması gerekiyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gereken işlemleri yapmanızın ardından araç çubuğunda ilgili uygulamaya dair bir simge beliriyor ve o simgeye tıklayarak programın arayüzüne erişiyor. Cihazların aynı ağ bağlantısı üzerinde bulunduğundan emin olduktan sonra iPad DisplayLink uygulaması bilgisayarı aramaya başlıyor. Eğer bulunmazsa bilgisayarınıza dair iP, bilgisayar adı gibi bilgileri girerek kendiniz de bulabilirsiniz. Bilgisayarın bulunmasıyla birlikte iPad'iniz artık bir monitöre dönüşüyor. Windows grafikleriyle uyum içinde çalışan uygulama, iPad ekranına oyun ya da ----- görüntüsü aktarmanız halinde bunu desteklemiyor.



Bu alandaki bir başka uygulamamız Splashtop XDisplay. Önceki uygulamalara benzer şekilde edinilebilecek olan Splashtop XDisplay Windows ve/veya Mac uygulamaları ile bağlantı sağlamak adına ilk adımları atmış oluyorsunuz. Bilgisayarı yayıncı olarak tanımlayan bu uygulama, bilgisayarın araç çubuğuna seçenekleri olan bir simge yerine sadece programın çalıştığına dair simge bırakıyor. İşlemleri ve adımları Splashtop XDisplay mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirmek gerekiyor.
Splashtop XDisplay uygulamasının en iddialı olduğu konuda, uygulamanın ----- oynatımını desteklemesi. Yine Windows Aero temasıyla çalışan uygulama, iPad üzerindeki görüntülere elle yakınlaştırıp uzaklaştırabilmenize olanak sağlıyor. Şifre girişi ile bağlantısı kurulmasına onay verebilen güvenlik özelliğinin yanı sıra sanal klavye kullanarak iPad monitörü üzerinden metin girmek mümkün kılınıyor.



iDisplay, iPad'i monitör olarak kullanma konusunda en popüler uygulamalardan biri. Rakiplerine oranda biraz daha uygun fiyatla satışta olan uygulama, rakiplerine benzer özellikler sunmasıyla birlikte yeni ve kendisini öne çıkaracak özelliklere sahip değil. Windows'un yanı sıra Mac kullanıcılarına da hitap eden uygulamanın Mac için önemli bir ayrıntısı var. Mac kullanıcıları, sistem özelliklerinden görüntüleme alanından ekranlar konusunda işaretleme yaparak iPad'in iDisplay ile monitör olarak algılanmasını sağlamalılar. Diğer cephede ise Windows XP, Vista ve Windows 7 kullanılabilecek Microsoft işletim sistemleri olarak karşımızda duruyor.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dönüştürün, ipadi, monitöre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni iPad, iPad 2'ye karşı! Deep iPad 0 21 Mart 2012 18:27
Bu monitöre dikkat. Lee Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Ocak 2008 16:54
Monitöre Ters Yukardan Aşşaği Bak Berna IF Ekstra 7 11 Haziran 2007 20:36
Monitöre bakarken göz kırpmayı unutmayın. kont_dracula Sağlık Köşesi 0 25 Temmuz 2006 22:20