IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2008, 21:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google’ın Mobil Planları




Google’ın kurucularından Larry Page ve yöneticilerinden Eric Schmidt, bir araya geldiler ve şirketin wireless endüstri ile ilgili tasarımlarından bahsettiler. Wall Street analistleri, Google’ın üçüncü çeyrek ile ilgili sonuçları tartışılırken, mobil telefonlar üzerinde durmaya ağırlık verdiler.
Schmidt ve Page, Google’ın mobil planları ile ilgili hiçbir ayrıntıya girmediler fakat wireless endüstrisinin bu konuya yakın ilgi göstermesi gerektiğini vurguladılar.
Google, ocak ayında yapılacak müzayedede, değerli wireless spektrumu için milyonlarca dolar ödeyip ödemeyeceği konusunun belirsiz olduğunu bildirmişti. Fakat şirketin bu spektrumdan yararlanmak için telefonlara program altyapısı hazırladığı ile ilgili haberler birçok yerde karşımıza çıktı. Ve
Google bu konuyu aydınlatmak için hiçbir açıklama yapmadı.
Schmidt ve Page, Google’ın şu zamana kadarki mobil başarılarına dikkat çektiler ve Verizon Wireless gibi şu anda mobil ağ ve telefonlarda lider olan firmalara mesaj gönderdiler.

“Şirket olarak spektrum ile ve dolayısıyla insanlar ve wireless ile ilgili de birçok farklı seçeneğimiz var. Google’ın bir spektrum satın almasına ya da bir mobil altyapı oluşturmasına bile gerek yok. Bu tip alanlarda elimizde olan birçok ayrıcalık var. Daha çok insana daha geniş erişim uygulamaları sağlamak gerçekten de istediğimiz bir şey.” diyor Page. Schmidt ise “Bazı segmentlerde lider mobil uygulama sağlayıcısı olduğumuz ile ilgili sinyaller var ve mobil hikayesi

Google için oldukça güçlü bir hikaye” diyor. Google uygulamalarından bazıları, örneğin Google maps, şu anda Apple’ın iPhone’u ile birlikte uygulanabiliyor.
Bu AT&T taşıyıcısı tarafından gerçekleştiriliyor. Page “ Birçok farklı wireless taşıyıcısıyla anlaşmamız var ve sanırım bunlara devam edeceğiz.” diyor.

Eğer Google, mobil endüstrisine daha dramatik bir girişimde bulunursa, taşıyıcılara onlar olmadan da oldukça iyi işler yapabileceğini kanıtlayabilir.
“Google’ın şöyle demesi çok olası“Aslında biz bu taşıyıcılara tamamen bağımlı olmak istemiyoruz. Bunun için bir B planımız var.” diyor Jacob Internet yöneticisi Darren Chervitz. Google ağustos ayının sonuna kadar %6.6 ile fonun ikinci en büyük holdingi. Chervitz; “Spektrum’u alma tehdidi, taşıyıcıları onlara daha yakın çalışmaya ikna edebilir” diyor. Google Federal İletişim Komisyonuna, müzayedeye kadar belli bir “açıklık şartı” belirlemelerini önerdi. Federal İletişim Komisyonu kısmen bunu kabul etse de, spektrum sahibi için gerekli olmayan cihaz ve uygulama kullanma izinleri kabul edilmemiş.

“Biz kabul edilen bu açıklık şartlarından gayet memnunuz” diyor Page. Verizon ise buna tamamen karşı. Chervitz ve diğerleri, taşıyıcıların Google’ın planlarına ileriki zamanlarda çok daha makul yaklaşacağını söylüyor ve ekliyor. “Google internette sahip oldukları verimliliği orada da yaratmak ile ilgili bir sorun yaşamayacaktır.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google’ın, google8217in, mobil, planlari, planları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google, Arka planları Geri Çekebilir! Süslü Bilişim Hukuku 0 13 Haziran 2010 12:50
Intel’in Core i3 ve mobil Core i5 işlemcileri 7 Ocak’ta geliyor. MT EkoL Bilgisayar Donanımı 0 19 Aralık 2009 13:26
Islâm’ı Yıkma Planları BaRoN Genel İslami Konular 0 01 Şubat 2009 00:35
Intel ve AMD’nin işlemci planları Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Nisan 2008 07:40