IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2012, 19:43   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple ve Google şekillendirecek!




Apple ve Google'ın donanıma iyice kayması ile alevlenecek olan rekabet akıllı telefon pazarının geleceğini belirleyecek.

Amerikada başlayan bilanço sezonu dikkatleri teklonoji firmalarına çekti. 570 milyar dolar piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi olan Apple ve Android işletim sisteminin mucidi Google’ın donanıma iyice kayması ile alevlenecek olan rekabet, masaüstü bilgisayarların yerini bıraktığı akıllı telefon pazarının geleceğini belirleyecek.

Açıkladığı 4. çeyrek mali rakamları ile önceki çeyrekten 3 milyon daha az iPad satan, iPhone 5 ile beklenen innovasyonu yakalayamayan, mobil yazılım başkanı Scott Forstall’ı kovan Apple içinde bulunduğu durumdan bir çıkış kapısı arıyor. iPad Mini ile Microsoft’un çıkardığı Surface tabletin önünü almaya hazırlanan firma için önümüzdeki bilanço sezonu çok belirleyici olacak. Apple’ın içinde bulunduğu bu kötü durumdan çıkması için en önemli motivasyonu ise Google. LG ve Samsung ile anlaşan firma pazarın yüzde 68’ini domine eden Android işletim sisteminin yanı sıra donanım işine de ağırlık vermeye hazırlanıyor.

Cihazlarından çıkardı

Apple’ın içinde bulunduğu karanlık tabloda en büyük pay sahiplerinden birisi kullandığı Google Maps navigasyon sisteminin yerini TomTom tabanlı harita sistemine bırakması oldu. Yer bulmakta hatalar veren bu sistem kullanıcılardan olumsuz not aldı. Apple ise bunun faturasını mobil yazılım müdürü Scott Forstall’a kesti. Forstall’ın önümüzdeki yıl görevini bırakacağı açıklandı. You Tube ve Google Maps uygulamalarını iOS’lerden çıkaran firma Google’ın çıkardığı uygulamalarının yerine yenisini koyamadı.

Google donanıma ağırlık veriyor

Apple’ın en büyük rakibi Samsung’un donanım gücünü kullanarak Nexus telefon ve tablet işine giren Google ise Apple’a donanım anlamında da bir alternatif olmaya çalışıyor. Google CEO’su Eric Schimdt mobil konusunda şirketin agresif bir politika izleyeceğinin temennisi gibi gözükürken Google 8 milyar dolarlık mobil reklam geliri ile bu alandaki lider olma pozisyonunu sürdürüyor. Samsung’da şu an Google ile tehlikeli bir yakınlaşma içinde. Zira Apple Google’ın donanıma kayması ile birlikte şirket ile olan bağlarını kesti. Samsung bunu kısa vadede yapması Android işletim sistemine muhtaç olması nedeniyle mümkün değil. Kısa zaman içinde Samsung’dan da bir yazılım hamlesi sürpriz olmayacak.

Post-PC dönemi başladı mı? Kimilerinin aklına şimdi gelen bu soru kimi kullanıcılar için ise çoktan cevabını almış durumda. 2010 yılında dünya çapında 297 milyon adet akıllı telefon satılırken 346 milyon adet bilgisayar satıldı. Akıllı telefonlar 2011 yılında attıkları depar ile satışlarını 472 milyona çıkarırken bilgisayarlar 355 milyonda kaldı. Kısacası geçen yıl dünya üzerindeki bilgisayar satışları ilk kez akıllı telefonlar tarafından geçildi. Leonovo’nun Asya-Pasifik Genel Müdürü Van Duijl ise bilgisayardan akıllı telefona ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen ilk üst düzey yönetici oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple, google, ve, şekillendirecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan Apple'a servet! Pargali Google 0 15 Mart 2012 19:09
Google’ın Apple’dan ilginç transferi Pargali Google 0 04 Mart 2012 23:53
Son Durum: Apple: 7 - Google: 1 System Apple 0 27 Kasım 2011 22:45
Apple'dan Google'a Hamle! Spy Arama Motorları Haberleri 0 17 Temmuz 2010 10:49
Apple, Google'ı tahtından etti! Kralice Bilgisayar Donanımı 0 16 Ağustos 2008 22:49