IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2012, 11:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvenli İnternet hizmeti 1 yaşında!




Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, “Güvenli internet” konusunun katıldıkları uluslararası toplantılarda diğer ülkelerin çok ilgisini çektiğini belirterek, “Önümüzdeki yıl da değişik ülkelerde yapılacak toplantılarda güvenli interneti tanıtımına devam edeceğiz” dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Güvenli internet hizmetinin 1. yılı dolayısıyla BTK tarafından Rixos Otel'de kokteyl düzenlendi.


----- gösteriminin ardından konuşan Acarer, güvenli internet konusunun sadece Türkiye'nin değil, dünyayın sorunu olduğunu belirterek, “Güvenli internet konusu katıldığımız uluslararası toplantılarda çok ilgi çekti, diğer ülkeler tarafından. Önümüzdeki yıl da değişik ülkelerde yapılacak toplantılarda güvenli interneti tanıtımına devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkiye'nin bilişim sektöründe Avrupa'daki birçok ülkeden daha iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Acarer, Türkiye'nin kullandığı sistemlerin birçoğunun pek çok ülkede olmadığını söyledi.

Siber internet ile güvenli internetin farklı şeyler olmasına rağmen iç içe geçtiğini ifade eden Acarer, “Herkes sibere odaklanmışken, bence işin daha önemli kısmını gözden kaçırıyoruz. O nedenle güvenli interneti 1 yıllık süreç içinde, kendisine duyulan güven ve teveccühe baktığımızda, aslında çok doğru bir karar olarak nitelendiriyorum” dedi.

“Genişbant abone sayımız 19,5 milyon”

Acarer, genişbant internetteki abone sayısının artışına dikkati çekerek, “1 Ocak 2012'de bizim geniş bant abone sayımız 14,1 milyonken bugün 19,510... Yani bu yılı herhalde 20 milyonla kapatacağız. Bir yılda 6 milyon artış, yüzde 40'ın üzerinde artıştır. Bu, Avrupa'da çok az ülkede olan bir artıştır” ifadesini kullandı.

İnternetin Türkiye'de yaklaşık 11 yıldır
kullanıldığını anımsatan Acarer, Türk halkının çok genç nüfus yapısına sahip olduğunu ve interneti çok sevdiğini belirtti.

Acarer, 2000 yılından bu yana güvenli interneti toplam 22 bin 500 abonenin tercih ettiğini, bunun güvenli internet programının paralı ve geçiş işlemlerinin zor olması ile internet hızını düşürmesinden kaynaklandığını söyledi.

Tayfun Acarer, geçen yıl başlatılan güvenli internet hizmetinde bu nedenlerin ortadan kalktığını ve 1 yılda 1 milyon 400 abone, yani yaklaşık 5 milyon kullanıcının tercih ettiğini bildirdi.

Güvenli internet hizmetinin tanıtımı için 200'den fazla etkinlikte 30 bin kişiye ulaştıklarına değinen Acarer, düzenledikleri eğitimler hakkında bilgi verdi.

Güvenli internet profillerinin tercihe bağlı bir sistem olduğunu hatırlatan Acarer, sisteme çok kolay bir şekilde müracaat edilebildiğini ve istenildiği anda abonelikten çıkılabildiğini söyledi.


“Güvenli internet FATİH'ten itibaren önem kazanacak”

Acarer, güvenli internet profillerinin FATİH Projesi ile daha da önem kazanacağına inandığını belirterek, “FATİH Projesi ile küçük yaşta çocukların eline bile tabletler vereceğiz. Şu da bir gerçek ki çocuklarımız bizden çok çok daha iyi internet kullanıyor. Biz eğer internette en azından isteyenler için emniyetli zemini hazırlayamazsak Türkiye için ciddi bir sorundur” dedi.
Acarer sözlerini “Her şey de seçmek özgürlüktür, internette de seçmek özgürlüktür” diyerek bitirdi.

“İnternet gündelik hayatın önemli unsuru”

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ise internetin gündelik hayatın önemli unsurlarından biri olduğunu dile getirerek, internetin sosyal alanda, toplumun değişik kesimleriyle ilişkilerde etkisinin arttığını vurguladı.

Güvenli internetin toplumun tüm kesimlerinde anlatılması gerektiğini ifade eden Ünüvar, “Hala insanların kafasında soru işaretleri varsa, onları düzeltmek bizim görevimiz. Ama gözünü kapatan insanların da karanlığını yok edemezsiniz” dedi.

Ünüvar, şunları kaydetti: “(Güvenli internet) diye bir sıfatla beraber koyduğunuz zaman adeta bu koridoru kullanmayan insanlara 'Siz güvensiniz mecralarda hareket ediyorsunuz' gibi söylemi söylemiş gibi algılanabiliyor. Tabii ki karşı çıkacak olan sonsuza kadar karşı çıkacaktır. Ama toplumun kafasındaki soru işaretlerini de yok etmek adına 'güvenli' kavramının yerine bir şey düşünmek lazım. Belki bu kavramı da yeniden, yeni bir açılım olarak da ortaya koyabiliriz.”

Konuşmaların ardından yıl dönümü pastası kesildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, güvenli, hizmeti, yaşında, İnternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güvenli internet hizmeti nedir? Soner İnternet Dünyasından Haberler 0 09 Mayıs 2012 01:31
'Güvenli İnternet'in ilk gününde iç giyim ve prezervatif yasağı ile geldi... DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Aralık 2011 23:24
10 Soruda Güvenli İnternet dreamy İnternet Dünyasından Haberler 0 25 Kasım 2011 14:31
İnternet devi Google 12 yaşında! Ruj Arama Motorları Haberleri 9 28 Eylül 2010 01:25
Barda İnternet Hizmeti :D Az Birşey Argo Var sanaLinfaz Komik Loglar 2 07 Mayıs 2007 03:41