IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2013, 17:10   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzay yolculuğu alzheimer yapıyor




Uzay seyahatleri tehdit altında. Astronotlarda kozmik radyasyon emareleri görüldü. Bu radyasyonun şuur kayıpları ve alzheimer vakalarına yol açabileceği ifade edildi.

Uzay turizmine büyük bir talebin olduğu zamanımızda insanların heveslerini kursaklarında bırakacak bir bilimsel tespit yapıldı. Genel sağlık riskleri dışında kozmik radyasyonun beyinde de alzheimer'a yol açabilecek tahribata yol açabileceği kaydedildi. Bilim adamlarına göre dünyadaki manyetik saha gezegeni kozmik radyasyondan koruyor. Ama yörüngeden ayrıldıklarında astronotlar kozmik radyasyon seline maruz kalıyorlar. Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi'nin Nörobiyoloji ve anatomi bölümü bilim adamı Profesör Kerry O'Banion, "Galaktik kozmik radyasyon gelecekte astronotlar için ciddi bir risk oluşturmaktadır. Uzayda radyasyona maruz kalınmasının kanser gibi sağlık problemlerine yol açtığı daha önceden tespit edilmişti. Ama araştırmalarımız, Mars'a seyahat yapılması halinde maruz kalınabilecek radyasyonun şuur problemlerine de yol açabileceği, beyinde alzheimer'a yol açabilecek zararlar oluşturabileceğini gösteriyor" dedi.
Tespit, fareler üzerinde yapılan araştırmalarda yapıldı. Astronotların maruz kaldığı oranda radyasyona maruz bırakılan farelerde erken yaşta şuur problemleri tespit edildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alzheimer, uzay, yapıyor, yolculuğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık