IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2013, 19:09   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3D yazıcıda makineli tüfek 'bastılar'!




3D yazıcılar giderek hayatımızdaki yerini güçlendiriyor, her geçen gün yazıcılarda ‘basılan’ ürünlerin çeşitliliği ve karmaşıklığı artıyor. Mühendislik yazılımlarıyla tasarlanan ürünleri işleyerek fiziksel hale sokan bu teknolojinin en son örneği, yazıcıdan çıkarılan AR-15 makineli tüfek.

Kar amacı gütmeyen internet tabanlı bir oranizasyon olan Defense Distributed, isteyen herkesin katılımıyla geliştirilecek olan bir silah üretmek istiyor. ‘Wiki Weapon’ adı verilen silahın özelliği, tasarımının internetten indirilebilmesi ve 3D yazıcıda basılabilmesi olacak. Kısaca, proje başarıya ulaştığı zaman evinde veya ofisinde 3D yazıcı bulunan herkes bu silahı evinde basabilecek!
Kulağa tartışmalı gelse de, Defense Distributed silahı geliştirme yolunda önemli bir adım atmış durumda. Şirketin makineli tüfeğin görüntülerini içeren üçüncü -----sunda, testi gerçekleştiren kişi tam 600 mermi harcıyor.

KONGRE’YLE TERS DÜŞEBİLİR
Popular Science’ın haberine göre, silahlı katliamlar sonrası yeni yasalar çıkarmakla uğraşan ABD Kongresi, Defense Distributed projelerine sıcak bakmıyor.

‘Fused Deposition’ ve stereolitografi 3D yazıcı yöntemleriyle hazırlanan tüfek, ABD ordusundaki standart piyade tüfeklerinin kullandığı şarjörlerin nerdeyse 3 katı kadar olan 100 mermi kapasiteli Ar-15 şarjörünü üretebiliyor. Hal böyle olunca, Kongre’nin ‘maksimum 10 mermi kapasiteli şarjör taşınmasını’ öngören yasasıyla ters düşen bir durum ortaya çıkıyor.
100 SİLAH ‘İNDİREBİLİRSİNİZ’
Defense Distributed, geliştirdikleri projeler kapsamında iki ana 3D yazıcı takımı sunuyor. İlki, AR-15 yarı otomatik tüfeğini 22 kalibrelik tabancaya çevirmeyi sağlıyor. İkincisi ise sadece AR-15 üretimi için.
Örgüt, DEFCAD adı verilen projeleri altında ise internette tasarımı indirilerek basılabilecek 100 silah sunuyor.
Popsci, en son test edilen makineli tüfeğin 6 kez ateş edilmesinden sonra kırıldığına dikkat çekti. Kısaca, 600 kez ateş edebilen tüfek geliştirilmesi Defense Distributed’ın büyük bir adım attığını gösteriyor. Akıllara gelen soru, bu işin nereye varacağı?
3D YAZICILAR NASIL ÇALIŞIYOR?
Dijital teknolojinin en son örneklerinden olan 3D yazıcılar, dijital ortamda tasarlanan 3 boyutlu nesneleri, fiziksel olarak son ürüne çeviriyor.
Özellikle sanayi şirketlerinin her türlü makine parçası üretmek için kullandığı 3D yazıcılar, geleneksel yöntemlerle günler, hatta haftalar süren üretim süreçlerini birkaç saate indiriyor. Başta plastik malzemeler olmak üzere, gelişmiş 3D CAD yazılımları, sıfır hata ile maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3d, bastılar, makineli, tüfek, yazıcıda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şanlıurfa'da 129 Tüfek Ele Geçirildi Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2012 01:14
Milli tüfek üretime geçiyor . LeyLa Haber Arşivi 0 28 Kasım 2011 15:48
Alman bilim adamları üç boyutlu yazıcıda sentetik bir maddeden yapay damar üretti. Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 22 Ekim 2011 16:39
Papa'nın Ziyaretinde Pompalı Tüfek Paniği Luthien Haber Arşivi 0 25 Eylül 2011 11:55
Makineli Tüfeğin Savaşı Süslü Merak Ettikleriniz 0 10 Şubat 2010 23:50